"תעשיית האופציות הבינאריות הישראלית נהפכה למפלצתית"
בשנים האחרונות נוסדו בישראל 150–300 חברות למסחר באופציות, שפעלו בעיקר מול לקוחות זרים ■ על פי הערכות כ-15 אלף איש עבדו בענף, ולדברי המשטרה כמה משפחות פשע היו הבעלים של חלק מזירות מסחר, במטרה להלבין כספים

אופציה בינארית היא מעין חוזה שתלוי בשאלה, שהתשובה לה יכולה להיות חיובית או שלילית. למשל, אם מלאי של סחורה מסוימת יעלה מעל סכום מסוים. האופציה היא "התערבות" רק על המחיר בנקודת זמן נקובה, והסוחרים אינם מקבלים הזדמנות לרכוש או למכור את הסחורה.
לדוגמה, אם אדם צופה כי מחיר מניה בודדת יהיה יותר מ-80 דולר בשעה 3:30 היום, הוא יכול לקנות אופציה בינארית הממקמת את ההימור על סכום זה. אם המחיר של המניה ב–3:30 יהיה 79.99 דולר או נמוך מכך, הסוחר יאבד את כספו. הרבה זירות מאפשרות לסוחרים למנף את עצמם, ובאמצעות המינוף לקנות אופציות מרובות שיכולות להגדיל משמעותית את הזכיות - כמו גם את ההפסדים.
במשך השנים התברר כי אתרים רבים שדרכם הסוחרים מבצעים פעולות באינטרנט הם אתרים של פושעים, שמעוניינים בעיקר לקחת את כספי הסוחרים ולשם כך פועלים בדרכי מרמה. חלק מהאתרים מסרבים להחזיר ללקוחות כסף, מבטלים הוראות משיכה של לקוחות, מתעלמים משיחות טלפון ומאי־מיילים, ולפעמים אף מקפיאים חשבונות במטרה להאשים את הלקוחות בהונאה.
לעתים הרמייה וההונאה התבצעו גם באמצעות תוכנות מסחר באופציות בינאריות, שתוכנתו במטרה לרמות את הלקוחות - באמצעות עיוות של מחירים ותשלומים, או עצירת המסחר כדי שלקוחות שפתחו עסקות יאבדו את כספם.
ישראל נהפכה למעצמה של חברות אופציות בינאריות. בשנים האחרונות נוסדו בה 150–300 חברות כאלה, שפעלו בעיקר מול לקוחות זרים. ההערכות בתעשייה הן שכ–15 אלף איש עבדו בענף. לדברי המשטרה, כמה משפחות פשע היו הבעלים של חלק מזירות מסחר, במטרה להלבין כספים. הרשויות בישראל העריכו כי מדי יום תעשיית האופציות הבינאריות בעולם מגלגלת כ–5 מיליארד דולר. בכנס של רשויות אכיפה ממדינות שונות, שנערך בינואר האחרון בהאג, נזרק לאוויר מספר גדול בהרבה - כ-10 מיליארד דולר בשנה.
השם הרע שיצא לישראלים ברחבי העולם הוביל את שמואל האוזר, יו"ר רשות ניירות ערך, לצאת למלחמת חורמה בענף. בתחילה אסרה הרשות על הזירות לפעול מול לקוחות ישראלים, ובימים אלה מצויה בהליכי חקיקה להרחבה של האיסור, כך שייאסר על ישראלים לשווק אופציות בינאריות גם ללקוחות בחו"ל.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

הסטודנטים באקדמיה נדרשים לראשונה לחשיבה מעמיקה - והתוצאות עגומות

6,269 משקי בית זכו בהגרלה. אבל האם בכלל כדאי לקנות דירה בהנחה?
שעתו היפה של החוסך הסולידי: יש חלופה טובה יותר לפיקדון בבנק

אחרי כמעט שנתיים: הדגמים הגדולים של טסלה מגיעים לישראל
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
ממשכורת של 30 שקל בשעה – לווילה בת שלוש קומות במושב מבוסס בשרון
