אדלטק ולוזון - הסוף: האחים אדלסבורג מכרו את כל אחזקתם בקבוצת לוזון
קבוצת אדלטק, המסוכסכת עם לוזון, מכרה את מלוא אחזקתה בחברה, תמורת כ-18 מיליון שקל, ורשמה רווח של כ-1.2 מיליון שקל על ההשקעה ■ על פי גורם בשוק, האחים ניצלו את ההזדמנות העסקית ליציאה מהעסק בו הם לא רואים את הדברים עין בעין עם לוזון

הסכסוך הממושך בין קבוצת לוזון לקבוצת אדלטק, הגיע לסיומו – לא בסולחה, אלא בגט - כאשר האחרונה, שהחזיקה בכ-7.6% ממניות לוזון (שבשליטת עמוס לוזון), מכרה הערב (ה') את כל אחזקתה בחברה. המכירה בוצעה לפי שער של 75.75 אגורות למניה, ומסבירה את המחזור הגבוה שריכזה המניה היום – 5 מיליון שקל, לעומת כ-350 אלף שקל בממוצע.
בכך, קבוצת אדלטק, בראשות האחים אדלסבורג, ניצלה את ההזדמנות העסקית שנקרתה בדרכה, בדמות זינוק מרשים של 810% במחיר המניה מאז רכישת הקבוצה על ידי לוזון, לצורך הפסקת השותפות בקבוצה - שעם ראשיה היא מסוכסכת. הקבוצה מכרה הערב קרוב ל-18 מיליון מניות, תמורת כ-13.6 מיליון שקל, ורשמה רווח של כ-1.2 מיליון שקל מהרומן המתוקשר בינה לבין לוזון.
לאחרונה יצאה החברה במכתב חריף כנגד לוזון, על רקע רצונו למנות את מקורבו, עו"ד ארז תיק, למנכ"ל החברה, בעלות שכר שנתית של כ-4 מיליון שקל, ואף קראה ללוזון ,"לפעול להבראת החברה - במקום לדאוג לעצמו ולמקורביו".
הסכסוך בין עמוס לוזון לאחים אדלסבורג הגיע בשנה שעברה לבית המשפט, כשקבוצת לוזון ביקשה להצהיר על אדלטק בבעלת עניין אישי שלילי. הסכסוך בין הנצים החל עוד בימים בהם גזית גלוב היתה בעלת השליטה בחברה (לשעבר קבוצת דורי), עת רכשה משפחת אדלסבורג את מניות דורי.
לפני חודש זכתה קבוצת לוזון להעלאת דירוג אגרות החוב הוותיקות שלה, וזאת לאחר שגייסה חוב של 105 מיליון שקל בסדרת חוב חדשה. האנליסטים של מידרוג, שהעלו את דירוג סדרות האג"ח ו' ו-ז' של החברה מרמה של Baa3.il ל-Baa2.il, והציבו להן אופק יציב, ציינו כי מיום החלפת השליטה בחברה ניתן לציין לחיוב מספר אירועים חיוביים בה, אשר הובילו לשיפור הפרופיל העסקי שלה.
עמוס לוזון רכש את קבוצת דורי מגזית גלוב בינואר 2016 ב-10.7 מיליון שקל בלבד. כאמור, מאז רכישתו של לוזון, הציגה המניה תשואה מסחררת של 810%, ושווי הקבוצה עומד כעת על 192 מיליון שקל. לוזון עצמו מחזיק בכ-75% ממניות הקבוצה.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
ממשכורת של 30 שקל בשעה – לווילה בת שלוש קומות במושב מבוסס בשרון

בעל הבית מרוויח 15 אלף שקל ללילה - החיים של השכנים נהפכו לסיוט

"כל הגוף מרגיש מחושמל, הכל שורף וכואב": הם רצו לעצור את ההתקרחות. זה הרס להם את החיים

מתוחכמים ומסתוריים: האנשים שהבלעדיות הפכה אותם לעשירים מאוד
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
שני החברים מהתיכון היו על גג העולם. היום הם חייבים 2.8 מיליארד דולר
