השופט אורנשטיין אישר מכירת 70% ממגרש של פישמן באָזוֹר לקרן ריאליטי תמורת 105 מיליון שקל
המכירה בוצעה בידי כונסי לאומי, שנשאר עם אחזקה של 30% במגרש ■ לאומי יקיים השבוע התמחרות מחודשת על חברת הנדל"ן תנופורט ■ ייתכן גם שתוכרע מכירת העיתון "גלובס", שמניות השליטה בו משועבדות ללאומי

נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, אישר ביום חמישי בשבוע שעבר את העסקה למכירת זכויותיו בעבר של אליעזר פישמן במגרש ששטחו 37 דונם, הנמצא בשטחה של המועצה המקומית אָזוֹר, לידי קרן ההשקעות בנדל"ן ריאליטי. זאת לאחר שנפתרו המחלוקות וההתנגדויות של גורמים שונים, בהם חברת דמרי.
המכירה בוצעה בידי עורכי הדין אייל רוזובסקי ורונן מטרי, המשמשים כונסים מטעם בנק לאומי על נכסיו של פישמן, המשועבדים לבנק כנגד חוב אישי של 1.7 מיליארד שקל. פישמן חייב באופן אישי גם 1.8 מיליארד שקל לבנק הפועלים, ובסך הכל יותר מ–4 מיליארד שקל לכלל מערכת הבנקאות בישראל.
הכונסים מטעם לאומי וריאליטי גיבשו עסקה שבה ריאליטי תשלם לכונסים 105 מיליון שקל עבור 70% מהזכויות במגרש, המיועד לתעשייה — כך שלאומי יישאר עם 30% מהזכויות בו. בלאומי מקווים כי בשל הפרויקט שמתכננת ריאליטי להקים במקום יקבל הבנק הכנסה נוספת של עשרות מיליוני שקלים. קרן ריאליטי — בראשות השותפים מיקי ורדי, אסף ורדי, אוהד רוזן ושלמה גוטמן — מנהלת נכסים בשווי של כ–2 מיליארד שקל.
בנוסף, בעקבות התערבות של כונס הנכסים של פישמן, עו"ד יוסי בנקל, קבע אורנשטיין כי רוזובסקי ומטרי יקיימו, כנראה מחר, התמחרות חוזרת על חברת הנדל"ן תנופורט. זאת, לאחר שלאומי כבר סיכם על מכירת מניות השליטה בתנופורט (69%) המשועבדות לו, לרני צים תמורת 85 מיליון שקל — מחיר ששיקף לתנופורט שווי של 123 מיליון שקל.
לעומת זאת, בנקל קבע כי יש למכור את כל ה–100% של תנופורט (כולל 31% המשועבדים לנושים אחרים). כך, בעקבות פתיחת ההתמחרות, מציעה משפחת דיין, הפועלת בתחומי הנדל"ן והמלונאות, לרכוש את תנופורט תמורת 135 מיליון שקל — מה שיאפשר ללאומי לקבל 93 מיליון שקל. בהתמחרות ישתתפו, בין היתר, גם רני צים וירון אדיב.
באחרונה סוכם על מכירת מגרש גדול בפתח תקוה לקבוצת משקיעים פרטית תמורת 80 מיליון שקל. המגרש מוחזק בידי חברת סי.די.קי מימון, ש–22% ממניותיה משועבדים ללאומי — כך שהבנק יקבל בעסקה 18 מיליון שקל.
בנוסף, בימים אלה מתנהל הליך מכירה של העיתון הכלכלי "גלובס", המוחזק בידי חברת מוניטין — ש–57% ממניותיה משועבדות ללאומי, 18% לבנק הפועלים והשאר למשפחת בראון. אם "גלובס" יימכר לאיש עסקים דויד דוידוביץ' או לגורם אחר — לאומי יקבל כמה עשרות מיליוני שקלים.
כך, מכיוון שמרבית החוב של פישמן הופרש בעבר המכירה של נדל"ן, התמורה ממכירת "גלובס" והתמורה שעשויה להתקבל בגין האופציה שמחזיקה מוניטין לרכישה חוזרת של מניות HOT (מוערכת בכמה עשרות מיליוני שקלים), עשוי לאומי להכיר במהלך השנה בריקוברי (הכנסות בגין חוב שהופרש בעבר) של כמה מאות מיליוני שקלים.
לפי שעה, המימושים של מניות חברת הנדל"ן כלכלית ירושלים ושל נכסים נוספים שבוצעו ויבוצעו, אמורים להביא ללאומי החזר חוב של כ–600 מיליון שקל. סכום זה אינו כולל סכום שעשוי להתקבל בעקבות התביעה שהוגשה נגד נקש־אמפא בגין הנסיגה מהעסקה לרכישת השליטה בכלכלית.
לפני כמה שבועות מכרו הכונסים מטעם הפועלים, עוה"ד פיני רובין וירון אלכאווי, 2% ממניות כלכלית ירושלים, שהיו משועבדות לבנק למוסדיים ולדוד פורר, תמורת 44 מיליון שקל.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
האוויר מתחיל לצאת משוק הדיור ברחבי העולם. להלן חמש דוגמאות

אחרי נפילה של יותר מ-20%, הגיע הזמן לקנות מניות? זה המדד שצריך לבדוק
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו
