מידרוג הורידה את דירוג האשראי של אלון רבוע כחול
חברת דירוג האשראי צופה להרעה משמעותית בדירוג במקרה של פירוק מגה ■ מקורות המימון העומדים לרשותה של אלון רבוע כחול מסתכמים ב־330 מיליון שקל וכוללים יתרת מזומן סולו של 80 מיליון שקל
חברת מידרוג החליטה להוריד את דירוג איגרות החוב מסדרה ג' של אלון רבוע כחול בדרגה אחת מ Baa2 ל-Baa3 ולהשאיר את הדירוג בבחינה עם השלכות שליליות. על פי חברת מידרוג, פניתה של חברת מגה להסדר נושים וחוסר הוודאות לגבי מידת ההצלחה של מהלך ההסדר מעלים איום משמעותי יותר על נזילות החברה ועל גמישותה הפיננסית.
מידרוג מציינת שחלה עלייה ברמת הסיכון שגלומה באג"ח ג' שיתרתו 359 מיליון שקל לאחר שאלון רבוע כחול העמידה מכתב נוחות לטובת מגה בהיקף של עד 240 מיליון שקל שנועד לתמוך בצורכי הון חוזר נקודתיים של מגה ולמימונה.
גורם חשוב אחר לאיום על נזילותה של אלון רבוע כחול וגמישותה הפיננסית הוא ערבויות בסכום של 470 מיליון שקל שהעמידה החברה לטובת הבנקים שמממנים את מגה ולספקי ביטוח אשראי. במידרוג מעריכים שהפגיעה בגמישותה הפיננסית של אלון רבוע כחול, נוכח מצבה של החברה הבת, יקשה עליה למחזר התחיבויות ולקבל מסגרות אשראי חדשות בטווח הקרוב.
יחד עם זאת מציינים במידרוג שלאלון רבוע כחול נותרה גמישות פיננסית לא מבוטלת בזכות החזקה במניות סחירות של חברות בנות ושברובן אינן משועבדות ולהערכת חברת המידרוג אלון רבוע כחול תפנה לנצל גמישות זו בטווח הקרוב. הדירוג הנוכחי של אלון רבוע כחול אינו מביא בחשבון את הגעתה של מגה למצב של פירוק, מצב שאינו בלתי סביר להערכת מידרוג, אולם צפוי להתברר בתוך זמן קצר ביותר, שכן אסיפת הנושים תתקיים ביום ראשון הקרוב ה-12 ביולי.
במקרה של פירוק מגה, האיום של מימוש הערבויות יהפך לממשי יותר, מצוקת הנזילות של אלון רבוע תגדל ועלולה להוביל להורדת דירוג משמעותית. במידרוג מדגישים שהורדת הדירוג עלולה להיות עילה להעמדה לפירעון מיידי של התחיבויות מסויימות. בחברת הדירוג מעריכים את נזילותה של אלון רבוע כחול ל־4 הרבעונים הקרובים כחלשה. מקורות המימון העומדים לרשותה מסתכמים ב־330 מיליון שקל וכוללים יתרת מזומן סולו של 80 מיליון שקל, דיבידנד מהחברות הבנות של 25 מיליון שקל, הנפקת הזכויות של 150 מיליון שקל ומכירת מניות רבוע כחול נדל"ן בסכום של 120 מיליון שקל שתיעשה בשנה הקרובה ותקטין את החזקתה של אלון רבוע כחול מ־61% ל־51%.
בתרחיש של המשך פעילותה של מגה יגיע היקף השימושים השוטפים סולו (בניכוי החברות הבנות) ל־230־260 מיליון שקל כולל פירעון חלויות חוב וריבית ב־150 מיליון שקל, הזרמה למגה ב־100־150 מיליון שקל והוצאות שוטפות ב־15 מיליון שקל.