"מי שייקנה דירה להשקעה ב-3 השנים הקרובות יפסיד כסף"
"לבורסה בת"א יש פוטנציאל עליות של 20%-25% ב-2013; השקעה בבנקים היא עדיפה לאין ערוך לעומת השקעה באג"ח ממשלת ישראל", אמר צבי סטפק, יו"ר ומייסד מיטב בית השקעות
"מי שישקיע היום בדירה להשקעה בטווח של 2-3 שנים יפסיד כסף, במיוחד באזורי הביקוש. הגענו כרגע לפיק במחירי הדירות שקשה לראות אותו נמשך", כך אמר אתמול צבי סטפק, יו"ר ומייסד מיטב בית השקעות, בכנס היי-טק-זון שהתקיים בתל אביב.
מנגד, מעדיף סטפק את ההשקעה באפיק מנייתי: "לבורסה בת"א יש פוטנציאל עליות של 20%-25% ב-2013, כל עוד תימשך ההתאוששות גם בשוק הגיוסים של אג"ח הקונצרניות, ושלא יתממשו הסיכונים הגיאופוליטיים והסיכונים הכלכליים למיתון עולמי".
סטפק הסביר לאנשי היי-טק אשר השתתפו בכנס כי בכל עשור מאז הקמת המדינה היו 3-4 שנים בהן מחירי הדירות ירדו. מאז 2009 מחירי הנדל"ן זינקו, לא במקרה בצמוד לזינוק במחירי המניות. הזינוק החל כשהריבית הגיעה ל-0.5%. אנשים שהיו רגילים לקבל 5%-6% בפיקדון בנקאי היום מקבלים ריבית אפסית, אז העדיפו להשקיע בנדל"ן. גם בהסתכלות של 40 שנה אחורה, כלכלית, ההשקעה באגרות חוב צמודות של ממשלת ישראל היתה השקעה עדיפה, ויכולתם לקבל לפחות את אותה התשואה באג"ח בלי הטרחה של החזקת דירה".
סטפק אמר כי השקעה במניות הבנקים עדיפה על פני השקעה באג"ח ממשלתיות מקומיות. לדבריו, מניות הבנקים הגדולים בישראל נסחרות בשווי שוק שמייצג כיום 80% מההון העצמי שלהם בערך והתשואה השנתית הממוצעת של הבנקים היא 10% על ההון העצמי.
מנגד, אג"ח ממשלת ישראל ל-10 שנים נסחרת בתשואה שנתית של 4.1% ברוטו. המשמעות – המשקיע יכול להשיג תשואה שנתית של 13% על השקעתו בסקטור הבנקים. מדובר בפרמיה של 9% שניתן להשיג בשנה, לעומת ריבית של 4% באג"ח ממשלתי. "זהו מצב בלתי סביר של העדר שיווי משקל, ובמצב כזה השקעה בבנקים היא עדיפה לאין ערוך לעומת השקעה באג"ח ממשלת ישראל".
כתבות מומלצות

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו

"הכל זה הוא": שורת עזיבות ורייטינג צונח - למה רשת מובסת בקרב מול קשת?

מבחינת חברות התעופה, השאלה אם תגיעו ליעד עם המזוודה היא "בעדיפות אחרונה"

רוסיה הגיעה לחדלות פירעון — לראשונה מ-1918
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל
