בעקבות פניית אקסלנס: תמיר פישמן יממש נדל"ן
בסוף אוגוסט שלחו קופות גמל של אקסלנס מכתב אולטימטום בדרישה לכנס אסיפת בעלי המניות ולפעול למימוש נכסי הקרן
בתחילת החודש התקיימה שיחה טלפונית בין נושאי משרה בקרן נדל"ן תמיר פישמן, ביניהם אלדד תמיר, המכהן כמנכ"ל, לבין נציגי קופות גמל של אקסלנס המחזיקות כ-8% מהון הקרן. ל-TheMarker נודע כי במסגרת השיחה הגיעו הצדדים להבנות בנוגע למימוש הנכסים והמזומנים של הקרן על ידי תמיר.
במסגרת השיחה נמסר לנציגי אקסלנס כי עם מינויו של אלדד תמיר למנכ"ל הקרן באוגוסט האחרון במקום חברת הניהול שניהלה את החברה עד אז, החל תמיר לאתר קונים פוטנציאליים למגרש הנדל"ן אשר בבעלות הקרן בהונגריה, והגיש בקשה מחודשת לבית המשפט לאישור חלוקה של כ-5 מיליון יורו לבעלי המניות, ביניהם בנק לאומי (6.7%) והראל (12.7%).
על רקע השיחה, החליטה אקסלנס להשהות את דרישתה מ-30 לאוגוסט, לכנס אסיפה כללית מיוחדת של בעלי מניות החברה לפרק זמן מוגבל, אך בכוונתה להמשיך ולעקוב אחרי הצעדים שתנקוט הקרן על מנת לקדם את מימוש אחזקות המשקיעים בה.
כל זאת לאחר שבסוף חודש הקודם שלחה אקסלנס מכתב אולטימטום לאלדד תמיר ולדירקטוריון הקרן שבראשו עומד דני פישמן בדרישה לקיים בדחיפות אסיפה כללית של בעלי המניות לבחינת אפשרויות הפעולה, לשם מימוש ומקסום ההשקעות שבוצעו בחברה לבעלי מניותיה ככל הניתן.
על פי דברי אקסלנס, מיום היווסדה של הקרן ועד מועד זה, הסתכמה כל פעילותה של החברה בהשקעה בשני מגרשי נדל"ן בהונגריה וברומניה, אשר לא בוצע בהם כל ייזום בפועל. מזה תקופה ארוכה וממושכת אין בחברה פעילות עסקית וכל הניסיונות לצקת פעילות חדשה ומניבה לתוך החברה עלו בתוהו.
בנובמבר 2011, קיבל דירקטוריון הקרן החלטה עקרונית לפעול למימוש נכסי המקרקעין ולחלוקה של נכסי החברה (לרבות מזומנים) לבעלי המניות של הקרן. בעקבות החלטה זו, הגישה החברה לבית המשפט בקשה לאישור חלוקה של כ-5 מיליון יורו לחוק. אך הבקשה נמחקה על ידי בית המשפט באפריל בעקבות משיכתה על פי החלטת דירקטוריון החברה.
"מצב זה של קיפאון מוחלט לא יכול להימשך במקום בו כספי המשקיעים ונכסי החברה אינם מניבים דבר למשקיעים ומוחזקים בבחינת 'בני ערובה' בחברה, כאשר לא ניתן לממשם או לחלקם לבעלי המניות בה", טענו באותה העת בעלי המניות.
במועד שאלדד תמיר מונה לתפקיד מנכ"ל הקרן והחליף שני מנכ"לים משותפים, אמיר ליבוב ומיכאל לנגר, הוא ויתר על כל תמורה לתפקידו ובכך חסך כ-6 מיליון שקל מדי שנה ששולמו למנכ"לים הקודמים.
בשנת 2011, שולמו לליבוב ולנגר, דמי ניהול בסך כ-1.5 מיליון שקל (275 אלף יורו) וזאת עבור תקופה של 3 חודשים הראשונים בלבד, מאחר והשניים הודיעו במאי 2011 על ויתור זמני, עד סוף אותה השנה, על דמי ניהול נכסים, וכמיליון שקל נוספים בגין 3 החודשים הראשונים של השנה. בסוף שנת 2011 התנגדו השניים להמשך ויתור זה ודירקטוריון החברה החליט שלא לחדש הסכם ניהול עימם המסתיים באוגוסט 2012.
קרן תמיר פישמן המשקיע בפרויקטי נדל"ן במזרח אירופה, אינה מעסיקה עובדים מלבד שני מנהלי השקעות וכספים, בדמות של חברת ניהול ועל פי הסכם שנחתם בשנת 2007. בגין שירותי ניהול אלו, הוסכם במקור כי יקבלו המנכ"לים המשותפים כ-2% מסך הון החברה למטרת דמי ניהול מדי שנה. חברת ניהול זו קיבלה סמכויות בלעדיות לנהל עסקי החברה ולבצע מדיניותה כקבלן עצמאי.
ניהול פרויקטי הנדל"ן בידי שני המנכ"לים הניב הכנסות של 155 אלף יורו בלבד במהלך שנת 2011 ו-17 אלף יורו במהלך הרבעון הראשון של 2012, וגרם להפסד שנתי של 4.3 מיליון יורו שנגרם לבעלי המניות. נכון לסוף הרבעון הראשון ב-2012, עמדו נכסי נדל"ן והקרקע לרשות החברה בשווי של 13.5 מיליון יורו - מאלו נגזרו דמי ניהול של ליבוב ולנגר.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

"תמיד היתה לו תשובה הגיונית": כך הצליח איש אחד להונות 1,000 משקיעים

"אנשים אמרו לי - סיימת תואר בהצטיינות בטכניון וזה מה שאתה הולך לעשות?"

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
