טסקום תירכש על ידי וואן תוכנה תמורת 20 מיליון שקל
החברה צפויה להימחק מהמסחר בת"א בפברואר הקרוב; הרכישה הנוכחית מצטרפת לשתי רכישות קודמות שביצעה וואן בסכום כולל של 23 מיליון שקל
בעלי המניות של חברת המחשוב טסקום, אישרו אמש את החלטת הדירקטוריון להעברת השליטה (100%) לחברת המחשוב וואן תוכנה בתמורה לסכום של 20 מיליון שקל. טסקום, הנשלטת על ידי עופר אלבק (65%) וראש אגף התקציבים באוצר לשעבר, רם בלניקוב (5%), צפויה להימחק מהמסחר בת"א עם השלמת העסקה בתחילת פברואר.
הרכישה הנוכחית מצטרפת לשתי רכישות קודמות שביצעה וואן תוכנה בשנת 2010, לאחר שרכשה את החברות הראל טכנולוגיות וכלנית כרמון בסכום כולל של 23 מיליון שקל. בזכות רכישת החברות זינקו הכנסותיה הרבעוניות של וואן תכנה ב-74% לסך של 256 מיליון שקל.
טסקום, שהוקמה בשנת 1990 ונסחרת בת"א כיום לפי שווי שוק של 14 מיליון שקל, מעסיקה 600 עובדים בישראל ועוסקת במתן שירותים בתחום הבטחת איכות ובקרת איכות עם קצב מכירות שנתי של 95 מיליון שקל. עם זאת, טסקום סובלת מתזרים מזומנים נמוך ומהפסדים מתמשכים כשאת שנת 2010 סיימה עם הפסד נקי של 2.3 מיליון שקל, בהמשך להפסד נקי של 5.3 מיליון שקל בשנת 2009.
הנהלת וואן תוכנה, הנשלטת על ידי עדי אייל, דיווחה כי בכוונתה להמשיך ולהפעיל את טסקום כזרוע בדיקות התוכנה של הקבוצה להרחיב בכך את פורטפוליו המוצרים ללקוחותיה. וואן תכנה עוסקת נכון להיום בארבעה תחומי פעילות שונים כאשר העיקריים ביניהם הם הטמעה של מערכות מידע (ERP) בחברות, ומכירה של תשתיות מחשוב וציוד נלווה.
הרכישות האחרונות מציבות את וואן תוכנה כחברת התוכנה הרביעית בגודלה בישראל לאחר שעקפה את מתחרתה טלדור. את הרבעון האחרון סיימה וואן עם רווח תפעולי של 18.5 מיליון שקל, עלייה של 76% בהשוואה לרבעון המקביל. מניית החברה, הנסחרת בת"א לפי שווי שוק של 306 מיליון שקל, הוסיפה 45% ברבעון האחרון, בתגובה לעלייה של 77% ברווח הנקי של החברה ברבעון השלישי של 2011.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"
