השקל ממשיך להתחזק: הדולר יורד ב-0.76% ל-3.637 שקלים
שוקי אורן: "הגדלת פערי הריביות בין ישראל למדינות אחרות עשוי לגרום ליותר גורמים פיננסים להשקיע בשקל"
בנק ישראל התערב במסחר ורכש היום כמה פעמים דולרים בסכום כולל המוערך בכ-300 מיליון דולר. לאחר הירידות בשער הדולר הבוקר, נחלש מעט השקל ונסחר ברמה של 3.638 שקלים לדולר - ירידה של 0.6% לעומת שערו היציג שנקבע ערב החג.
במהלך החג, נסחר הדולר בין הבנקים ברמה של 3.62-3.63 שקלים, בעיקר בין בנקים זרים לבין משקיעים וקרנות גידור.
האירוע המרכזי בשבוע האחרון שהאיץ את התחזקות השקל הוא העלאת הריבית במשק על ידי בנק ישראל השבוע ב-0.25% לרמה של 2%. העלאת הריבית הרחיבה את פער הריביות בין ישראל לארה"ב ובאירופה, שם הריבית במשק עומדת על 0.25% ו-1% בהתאמה ואינן משתנות מזה תקופה ארוכה.
בנוסף, השקל נמצא במגמה כמעט רצופה של עליות בשבועות האחרונים, על רקע היחלשות הדולר בעולם והביקושים למטבעות של מדינות צומחות, בהן ישראל. עליות אלו גרמו לבנק ישראל לרכוש דולרים מספר פעמים בניסיון למתן את העליות. כך, רכש בנק ישראל דולרים כבר ביום שלישי כאשר השער התקרב לרמה של 3.670 שקלים.
החשב הכללי באוצר, שוקי אורן, סבור כי התערבות בנק ישראל בשוק המט"ח אינה הכרחית: "המשק הישראלי יצטרך להתמודד עם השקל החזק. הגדלת פערי הריביות בין ישראל למדינות אחרות עשוי לגרום ליותר גורמים פיננסים להשקיע בשקל - מה שיחזק את המטבע עוד יותר. לא רק ישראל מתמודדת עם שער מטבע חזק, אלא גם שוויץ וברזיל למשל. עם זאת, מסוכן מאוד לקבוע קווים אדומים לדולר. מהלך כזה מזמין ספקולנטים לישראל כדי להכות בנו".
שערי מט"ח
דולר/שקל
יורו/שקל
דולר/ליש"ט
דולר/יורו
הגרפים מציגים את ערכי המדדים נכון ליום קריאת הכתבה
כתבות מומלצות

מבחינת חברות התעופה, השאלה אם תגיעו ליעד עם המזוודה היא "בעדיפות אחרונה"

רוסיה הגיעה לחדלות פירעון — לראשונה מ-1918

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל

"לעבודה שלי יש סטיגמות, היא לא נחשקת. אבל לא אכפת לי מה חושבים"
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
"שגר ושכח": האם יש מניה ששווה להשקיע בה ל-20 שנה?
