הפחתת דמי הקישוריות לא תפגע ברווחיות חברות הסלולר
מניות החברות לא הגיבו בשלילה לדרישת משרד התקשורת
>> פעם אחת בלבד חוותה תעשיית הסלולר המקומית ירידה ברווחיות ובהכנסות. לא היה זה המיתון של 2003 או קריסת השווקים של 2008. היתה זאת 2005, שדווקא היתה שנת צמיחה כלכלית לא רעה במשק.
בשנה זו ירדו המכירות המצרפיות של שלוש חברות הסלולר הגדולות ב-3.2% לעומת 2004. ב-2005 ירד הרווח התפעולי הנקי (EBITDA) ב-7.4%. האירוע שגרם לזעזוע זה הוכיח כי דבר אחד בלבד יכול לסכן את הרווחיות של חברות הסלולר - משרד התקשורת.
עתה צפוי סיבוב נוסף. משרד התקשורת קיבל הערכה של חברת ייעוץ כי העלות האמיתית של הקישוריות היא 5 אגורות בלבד. השאלה היא אם ב-2011 צפויות פרות המזומנים של המשק לספוג שוב ירידה ברווחיות, דבר שישפיע על הערכות השווי שלהן.
כפי שהדברים נראים כעת, כל הגופים המוסדיים בשוק ההון שרכשו אג"ח של חברות הסלולר ונסמכים על תזרים הדיווידנדים שמניבות החברות, יכולים להירגע מעט. חברות הסלולר למדו להתמודד עם הפחתה הדרגתית בקישוריות. הניסיון שנרכש ב-2005-2008 לימד אותן כי הביקוש לשירותיהם קשיח, והתחרות נמוכה מספיק כך שניתן להעלות מחירים ללא הפרעה כדי לכסות את בור ההכנסות שייווצר. כיום יש להן גם יותר כלים להסתיר את ייקור התעריפים.
לפיכך, הקרב שצפוי ב-2010, אם אכן יתקיים, יהיה כבר שונה לחלוטין. לא מסתמן שחברות הסלולר ייצאו מגדרן כפי שעשו ב-2004. האנליסטים בשוק ההון מעריכים כי כל עוד יופחת תעריף הקישוריות בשיעור של עד 12 אגורות לדקה, כלומר מ-26 אגורות ל-14 אגורות, הדבר לא ישפיע על רווחיות החברות. יעדי הקרב של חברות הסלולר יהיה לשכנע את משרד התקשורת להישאר בטווח זה ולא להפחית את הקישוריות עד למינימום, כלומר ל-5 אגורות.
נראה כי שוק ההון מאמין ביכולת של חברות הסלולר לכופף את משרד התקשורת. מניות החברות לא הגיבו בשלילה לידיעות על חידוש הקרב. איש לא מפחד מהרגולטור ולא מעריך כי החלטותיו יפגעו ברווחיות החברות.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

הסטודנטים באקדמיה נדרשים לראשונה לחשיבה מעמיקה - והתוצאות עגומות

6,269 משקי בית זכו בהגרלה. אבל האם בכלל כדאי לקנות דירה בהנחה?
שעתו היפה של החוסך הסולידי: יש חלופה טובה יותר לפיקדון בבנק

אחרי כמעט שנתיים: הדגמים הגדולים של טסלה מגיעים לישראל
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
ממשכורת של 30 שקל בשעה – לווילה בת שלוש קומות במושב מבוסס בשרון
