לבייב: "שוק הנדל"ן ברוסיה עדיין לא חם מספיק"
אפי פיתוח השיקה במוסקווה מלון עסקים יוקרתי בהשקעה של 50 מיליון דולר. לבייב על שוק היהלומים: "המלטשים מצויים במצב קשה"
>> פחות מחודש לפני מועד האסיפה לאישור הסדר החוב של חברת אפריקה ישראל שבשליטת לב בייב, השיקה שלשום החברה הבת, אפי פיתוח, במוסקווה את מלון העסקים היוקרתי אקווה מרין שינוהל על ידי החברה האחות, מלונות אפריקה ישראל. דניה סיבוס, המשמשת כזרוע הבנייה והתשתיות של אפריקה, בנתה את המלון בהשקעה של יותר מ-50 מיליון דולר.
הבעלים לב לבייב כיבד את הטכס בנוכחותו והתייחס להתפתחויות בשוקי הנדל"ן והיהלומים: "זה לא יהיה אמיתי להגיד ששוק הנדל"ן מתחמם והנכסים בו נמכרים במהירות כמו לחמניות חמות שיוצאות מן התנור, אך מה שאני כן יכול להגיד זה שאנחנו כן מזהים התעוררות מחודשת בביקוש לנכסים שלנו, ובעקבות כך אנחנו מחדשים את ההקמה של חלק מהפרויקטים.
לבייב הוסיף כי ההתעוררות בשוק הנדל"ן הרוסי נתמכת בירידה בשיעורי הריבית בגין ההלוואות לרמות של 11%-12%, כך שבשיעורי ריבית כאלה ניתן כבר לממן את הנכסים באמצעות נטילת הלוואות חדשות.
לעומת זאת, לגבי שוק היהלומים לבייב נשמע פחות נלהב: "אין תחושה של התאוששות בשוק. אני מקווה שעד סוף 2010 מצבו של ענף היהלומים יתאושש, כי כיום המלטשים מצויים במצב מאוד קשה".
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
האוויר מתחיל לצאת משוק הדיור ברחבי העולם. להלן חמש דוגמאות

אחרי נפילה של יותר מ-20%, הגיע הזמן לקנות מניות? זה המדד שצריך לבדוק
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו
