קולפלנט של אלי הורביץ, משפחת ואן ליר ומורי ארקין גייסה 8.4 מיליון דולר לפי שווי של 38 מיליון דולר
החברה פיתחה קולגן אנושי איכותי בצמח הטבק
חברת קולפלנט שבשליטת חברת ביומדיקס (30.6% בעקיפין) מקבוצת פונטיפקס סיימה הנפקה פרטית שבמסגרתה גייסה 8.4 מיליון דולר לפי שווי חברה של 38.4 מיליון דולר לאחר ההנפקה.
קולפלנט נוסדה על ידי פרופ' עודד שוסיוב ומנוהלת על ידי אפי כהן ארזי, לשעבר סגן נשיא בכיר בחברת Amgen.
סיבוב ההשקעה האחרון של קולפלנט נערך במאי 2007, כאשר היא גייסה 5 מיליון דולר לפי שווי חברה של 13 מיליון דולר לאחר ההשקעה.
קולפלנט פיתחה קולגן אנושי איכותי בצמח הטבק לשימושים בתחום האורתופדי והאסתטי ומייצרת אותו בחממה באצבע הגליל.
קולגן הוא רקמת חיבור המשמשת לשחזור איברים, לבניית רקמות לצרכים אורתופדיים ואסתטיים ולשחזור עצם. הקולגן, שהוא מולקולה חלבונית ארוכה ומורכבת, נפגע כתוצאה מתהליכים סרטניים, זיקנה ופציעות. הטכנולוגיה של קולפלנט לייצור קולגן באמצעות צמחים מבוססת על מחקריו של פרופ' שוסיוב מהאוניברסיטה העברית בירושלים. טכנולוגיה זו נחשבת לזולה ובטוחה יותר משיטות אחרות של הנדסה גנטית, למשל באמצעות תאי יונק או בקטריות.
המתחרה העיקרית של קולפלנט היא חברת פיברוג'ן (Fibrogen) מסן חוזה, קליפורניה, שבין משקיעיה בנק ההשקעות גולדמן סאקס, קרנות טמפלטון וחברות תרופות כמו אסטייאס וטיישו היפאניות.
בכיר בביומדיקס ציין כי קולפלנט ממוקדת בשלב זה בייצור חומר גלם עבור חברות כמו מדטרוניק, ג'ונסון אנד ג'ונסון, Bard שנסחרת בשווי של 9.9 מיליארד דולר ו-Stryker שנסחרת בשווי של 27 מיליארד דולר. בעתיד מתכננת החברה לפתח מוצרים מקוריים על בסיס הטכנולוגיה של פרופ' שוסיוב.
בעקבות גיוס ההון נחלקת הבעלות בקולפלנט בין קבוצת ביומדיקס (28%), אפי כהן ארזי (5%), פרופ' שוסיוב (10%), דוקור (8%), מורי ארקין (10%) ומשקיע מוסדי ישראלי (4.9%).
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
תגובות
כתבות שאולי פספסתם

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"
