פריזמה: פעילות הלוויין עמוס 4 מעלה את השווי של חלל ב-22 מיליון דולר
בית ההשקעות מעלה את מחיר היעד למניית חלל תקשורת מ-47.9 שקל ל-55 שקל - ב-37% יותר ממחיר המניה בשוק
בית ההשקעות פריזמה מעלה את מחיר היעד למניית חלל תקשורת מ-47.9 שקל ל-55 שקל - ב-37% יותר ממחיר המניה בשוק ומותיר את המלצת ה"קנייה" למניה. זאת, בעקבות החתימה על הסכם בין חלל תקשורת, התעשייה האווירית ומדינת ישראל בתחילת השבוע.
סלייטר מעריך שקיבולת הלוויין שתהיה שייכת לחלל נאמדת ב-48 מיליון דולר בשנה, בהשוואה ל-43 מיליון דולר בלוויין עמוס 2. הוא מזכיר שעמוס 4 ימוקם במיקום שונה משלושת הלוויינים הראשונים של החברה. הוא מציין עוד שהשווקים שבהם יפעל הם אסיה, אפריקה, שחלל תקשורת אינה פעילה בהם, וכן הוא מזכיר שהפוטנציאל הגלום בהם הוא גדול, עקב הצמיחה המהירה והחוסר בתשתית קרקעית בחלק מהאזורים.
להערכת סלייטר, תפוסתו הממוצעת של לוויין 4 החל ב-2013 תהיה 70% לכל אורך חייו, כלומר הכנסה שנתית של 33.6 מיליון דולר. הוא סבור שזו הנחה שמרנית לאור התפתחות הדרישה העולמית לנפחי תקשורת לוויינית והפנייה לשוקי התקשורת באסיה.
סלייטר מציין שגם ההנחה שהלוויין יחל לפעול ב-2013 היא שמרנית. להערכתו, סך ההוצאות התפעוליות ינועו לאורך חיי הלוויין בין 4.8 ל-5.8 מיליון דולר בשנה, כך שהרווח התפעולי התזרימי (EBITDA) צפוי להסתכם ב-27.5-28.8 מיליון דולר בשנה.
השווי הנגזר מפעילותו של עמוס 4 החל ב-2013 מגדיל את שווי חלל ב-22 מיליון דולר, אם כי להערכתו רמת הסיכון של המניה גבוהה יחסית בשל הסיכוי לכישלון בשיגור הלוויין.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו

"הכל זה הוא": שורת עזיבות ורייטינג צונח - למה רשת מובסת בקרב מול קשת?
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל
