משבר הרצועות יוביל להורדת ריבית
להבדיל מהפעם הקודמת, הקרב בין האוצר לבין בנק ישראל אינו מלווה בפאניקה, כי אם בריח של הורדת ריבית
היום כבר היה די ברור לשוק שגם "משבר הרצועות" הנוכחי כבר מאחורינו. למרות שהוא די דומה לקודמו, יש כמה הבדלים.
ראשית, הפעם שער הדולר לא התמוטט כמו בפעם שעברה, שבה הוא ירד מרמה דומה לזו שהיתה ערב המשבר הנוכחי, עד לרמה שמתחת ל-3.95 שקלים במהלך המסחר.
רגיעה יחסית זו של השוק נובעת, בין היתר, מתגובת האוצר, שגם היא היתה שונה מבעבר. האוצר היה נחרץ למדי ועבר די מהר לעמדת ירי, שעזרה לשוק להבין כיצד זה יסתיים. טענתו העיקרית של האוצר היא שאם בנק ישראל מוטרד ממצב בו הוא ייאלץ להגן על הגבול התחתון, אז בבקשה: יוריד בנק ישראל את הריבית ויקטין את הסיכון שהוא רואה מולו.
אם משהו צריך להוות תזכורת מכל הפרשה הקצרה, הרי שזה עמדתו הנוקשה ורבת המשקעים של מנכ"ל האוצר, אבי בן בסט, כלפי בנק ישראל. בפעם הקודמת הצלילים היו שונים, בעיקר מכיוון שבן בסט היה עסוק בגיבוש הרפורמה במס.
שוק האג"חים מבין את המסרים ומעריך כי הדאגה של בנק ישראל והעובדה שהוא עלול למצוא את עצמו לבד מול השקל יובילו אותו להפחתה די משמעותית של הריבית בחודש ספטמבר. כתוצאה מכך השקליות ממשיכות לעלות, בארוכות נמשכות העליות הדי נאות שנרשמו גם אתמול, בעוד בקצרות נרשם מימוש קל.
המחירים הגבוהים שהפעילים מוכנים לשלם עבור הסחורה, המגלמים תשואה היורדת מרמת ה- 8.5% לטווחים של שנתיים ומעלה, משקפים ציפייה של השוק לרווחי הון משמעותיים בטווח המיידי וכן בהמשך - בחודשים הקרובים.
כן, כנראה שהמשק נכנס לשלב האחרון בתהליך הירידה בריבית הריאלית, לאחר תקופה ארוכה של ריבית גבוהה עקב נפילה בקצב האינפלציה.
השוק מעריך כי לאחר שהאינפלציה נמוכה באופן פרמננטי, על בנק ישראל יהיה לסגור את הפער שנוצר ולהפחית במידה משמעותית את הריבית הנומינלית. בתנאים אלה, הגילונים יכולות כמובן להניב תשואה שוטפת נאה, אולם רווחי ההון בהן ישקפו רק את הטווח הקצר. לפיכך, הן שומרות על יציבות שערים, אך השוק מעדיף את השחרים, כשכל המאריך הרי זה משובח.
בצמודות המדד נרשמת היום מגמה מעורבת עם נטייה לעליות שערים. מחזורי המסחר עדיין נמוכים ולא מלמדים על התעוררות של אפיק זה, אך הפעילות בשוק מלמדת על עניין דווקא בטווחים הארוכים והבינוניים-ארוכים.
המדד הקרוב, העשוי להיות שלילי, מרחיק את הפעילים מהסחורה הצמודה כמו מאש. יש עוד כ-3 שבועות עד לפרסום המדד, ויש להניח כי הצמודים לא יראו הרבה ימים טובים עד אז.
באפיק הדולרי נרשמות היום ירידות קלות בעקבות היחלשות הדולר ביחס לשקל. המחזורים בגלבועים עלו בימים האחרונים לרמות של כ-15 מיליון דולר ליום, רמה המשקפת עלייה בענין של הפעילים בסחורה הדולרית, עקב הרמה, הנתפשת כנמוכה, של שער הדולר.
גדעון בן-נון הוא כלכלן בכיר ומנהל תיקים סולידיים בחברת חיסונים פיננסיים, שבהנהלת ד"ר אדם רויטר. החברה עוסקת בייעוץ פיננסי לחברות ידועות במשק וכן בניהול תיקים סולידיים גדולים. הכותב והחברה בה הוא מועסק עשויים להחזיק בניירות ערך שונים, לרבות בניירות ערך המוזכרים בכתבה זו. בכל מקרה, אין לראות בכתבה זו משום המלצה לרכישה או מכירה של ניירות ערך.
כתבות מומלצות
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו

"הכל זה הוא": שורת עזיבות ורייטינג צונח - למה רשת מובסת בקרב מול קשת?
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל
