שידור ישיר - מהמחשב של השכן
מאת: ליאור עילם
גולשים רבים שביקשו לחזות בתצוגת האופנה של יצרנית הביגוד התחתון Victoria's Secret, ששודרה בשידור חי באינטרנט בשנה שעברה, לא להצליחו להיכנס לאתר. מאות האלפים שהצליחו להיכנס נתקלו באיכות נמוכה של שידור, שאף נקטע בזמן הצפייה. השידורים החיים באינטרנט מושכים לאתר קהל רב בו בזמן, אך בכך הם יוצרים בו עומס, ופעמים רבות נתקלים האתרים המכריזים על שידורים חיים בקושי לספק את הדרישה.
הטכנולוגיה שפיתחה וי-טריילס (vTrails) נועדה להקל את העומס שנוצר על האתר המשדר ולאפשר למספר רב של גולשים לצפות בו בזמן בשידורים חיים באיכות גבוהה, בעזרת שיתוף הגולשים בתהליך העברת התוכן לגולשים אחרים. זאת, באמצעות שימוש במחשבי המשתמשים כשרתים המעבירים את השידור הלאה. "כיום יש למחשבים האישיים כוח מחשוב דומה לזה שהיה לשרתים רק לפני שנתיים", אומר נצר זיידנברג, ממייסדי וי-טריילס וראש צוות הפיתוח שלה.
טכנולוגיה זו, המצויה בתהליך של רישום פטנט, מארגנת את הגולשים בתבנית היררכית, כמעין עץ, כאשר השידור מהאתר מגיע רק לגולשים המצויים בענפיו העליונים. גולשים אלה מעבירים את התוכן הלאה, למשתמשים הנמצאים תחתיהם.
תהליך זה מתבצע כאשר לגולשים המחוברים לאינטרנט בקו תקשורת מהיר יש אפשרות להתחבר לאתר קודם ולהעביר את השידור הלאה, דרך מחשביהם, למחשבי הגולשים המחוברים באמצעות מודמים אנלוגיים איטיים - וזאת, בצורה שקופה עבור המשתמשים. איכות הצפייה של בעלי החיבור המהיר לאינטרנט אינה נפגעת כאשר משתמשים במחשביהם לצורך העברת השידור הלאה. כמו כן, בווי-טריילס דאגו שהשידור לא יופרע כאשר משתמשים יתנתקו מהשידור ואחרים יצטרפו אליו.
השימוש במחשבי הגולשים להעברת תוכן עשיר (קובצי קול, וידיאו ואנימציה) הוא המשמש את נאפסטר (Napster) להעברת קובצי קול בין הגולשים. נאפסטר, גנוטלה (Gnutella) ותוכנות דומות משתמשות בטכנולוגיה המכונה peer-to-peer, המאפשרת העברת נתונים בין מחשבים המחוברים לאינטרנט בלי להעביר אותם למחשב מרכזי (שרת).
השימוש הראשון שנעשה בטכנולוגיה של וי-טריילס הוא בפיתוח תוכנה בשם TourBar, המאפשרת להדריך מרחוק מספר רב של משתמשים ומבטיחה שטעינה בו זמנית של אתר על ידי אלפי משתמשים לא תגרום לקריסתו. TourBar מצויה בשלבי בדיקה נוספים ואמורה לצאת כמוצר מוגמר בעוד כחודש.
ואולם בווי-טריילס לא מתכוונים להמשיך ולהתמקד בפיתוח תוכנות עצמאיות. הטכנולוגיה שפיתחה מיועדת להטמעה במוצרים קיימים, במטרה ליצור שיתופי פעולה עם חברות המשדרות תוכן עשיר באינטרנט.
וי-טריילס, המעסיקה 17 אנשי פיתוח, היא אחת מחמש חברות סטארט-אפ שמפתחת טים די.סי.אל, חברה בת של די.סי.אל טכנולוגיות וחממה טכנולוגית המספקת שירותי הנהלה ומשרד לחברות סטארט-אפ משלביהן הראשונים. טים די.סי.אל מתמקדת בחברות המפתחות טכנולוגיות תשתיתיות בתחומי האינטרנט והסלולר.
בווי-טריילס עובדים 17 אנשי פיתוח. כמו כן, העניקה לה טים די.סי.אל את המימון הראשוני בשני סבבי גיוס - באוגוסט 99' ובאפריל 2000. בעוד כחודש מתכוונים אנשי טים די.סי.אל לגייס עבור וי-טריילס הון נוסף מקרנות ומשותפים אסטרטגיים.
כתבות מומלצות
המכונית הפרטית עוברת מהפכה שסוחפת את כל התעשייה
"חיים את הרגע": אוכלים במסעדות, יוצאים לבלות — וטסים לחו"ל
"הבטיחו לקדם אותי ואז הביאו מישהו מבחוץ. אם זה יקרה שוב – אתפטר"
נטישת מנהלים, חוב תופח — ותשואת חסר עמוקה: מה קורה בשיכון ובינוי?
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
"הפסקתי להעסיק צעירים. הם מפונקים ולא ראו אותי, אלא רק רצו לקחת ממני"
