כונס הנכסים מתנגד לבקשת מוטי בן משה לעכב את מכירת ישראייר
הממונה על חדלות פירעון סבורה כי קלושים סיכוייה של דור אלון לזכות בערעור שהגישה על מכירת חברת ישראייר לקבוצת רמי לוי ■ הממונה סבורה כי דור אלון התנהלה בצורה תמוהה ושלא בתום לב

הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי, עו"ד סיגל יעקבי, מתנגדת לבקשתה של חברת דור אלון, שבשליטת מוטי בן משה, לעכב את מכירת חברת ישראייר. ישראייר אמורה להימכר לקבוצה שכוללת את חברת בי.ג'י.איי, שבשליטת רמי לוי ושלום חיים, ודור אלון מבקשת לעכב זאת עד לדיון בערעור על החלטת השופט חגי ברנר, שקבע כי יש לקיים סבב נוסף של הצעות לרכישת ישראייר ב-28 בדצמבר.
עו"ד מיכל דלומי, שמייצגת את הממונה על הליכי חדלות פירעון, הגישה היום (ה') את תגובתה לבקשת עיכוב הביצוע של דור אלון. בתגובתה מעריכה עו"ד דלומי כי יש סיכוי קלוש שהערעור שהגישה דור אלון יתקבל. היא מזכירה שמחזיקי איגרות החוב מסדרה ט' של חברת אי.די.בי פיתוח, שלהם משועבדות כל מניותיה של ישראייר, דחו את הצעתה של דור אלון ברוב מוחץ בשני סבבים. הצעתה של דור אלון נדחתה על ידם ברוב של 75% בסבב שנערך ב-14 בדצמבר 2020 וברוב של 99% בהצבעה שנערכה ב-29 בדצמבר 2020.
- מוטי בן משה עירער על זכייתו של רמי לוי במכרז לרכישת ישראייר
- העליון לא נענה לבקשת מוטי בן משה לעכב את עסקת ישראייר
- בית המשפט אישר את מכירת ישראייר לקבוצת רמי לוי
- הוסר המכשול האחרון לרכישת ישראייר על ידי קבוצת רמי לוי תמורת 162 מיליון שקל
עו"ד דלומי מזכירה את הכלל שלפיו בית המשפט אינו מתערב בשיקול דעתם של רוב בעלי העניין בנשייה,אלא בנסיבות חריגות בלבד, וזאת משום שמדובר ברכושם והם ריבונים להחליט מה לעשות בו. יתרה מזו, דור אלון ושתי המציעות האחרות הצהירו שהן יודעות ומסכימות לשיקול הדעת הנרחב שניתן לעורך הדין אופיר נאור, הנאמן מטעם בית המשפט, לנהל את הליך המכירה. בשל כך, הממונה על חדלות פירעון סבורה שיש קושי לנסות לתקוף בשלב זה את תקינותו של הליך המכירה.
הממונה סבורה כי דור אלון לא הצליחה להצביע על כל שגגה שנפלה בקביעות השופט חגי ברנר, סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, שמצדיקה התערבות ערכאת הערעור בהחלטתו. עו"ד דלומי מצביעה על התנהלות מעוררת תמיהה של דור אלון, שמצד אחד שבחרה להשתתף בסבב הנוסף של הצעות לרכישת ישראייר על פי החלטת השופט ברנר, ומצד שני הגישה בקשת רשות ערעור בעניין אותה החלטה.בנוסף, היא לא הגישה במועד התנגדות למכירת ישראייר.
"דומה בעיני הממונה כי ספק אם הגשת בקשת ערעור והבקשה לעיכוב ביצוע המכירה עומדים בעיקרון יסוד שנקבע במסגרת תקנות סדר הדין לנהוג בתום לב ובהגינות דיונית" כותבת עו"ד דלומי.
עו"ד דלומי בוחנת את הבקשה גם מזווית של מבחן הנוחות, וקובעת שהוא נוטה באופן מובהק לטובת ישראייר. זאת, נוכח העובדה בהליך שדעת הנושים בו היא המכריעה, ובמקרה זה אותם נושים דחו פעם אחר פעם את הצעות דור אלון. לכן סבורה הממונה כי עיכוב הביצוע שיוביל בהכרח לביטול העסקה לא ישנה את גורלה של דור אלון בהליך חדש,ורק יוביל לעיכוב, סרבול ונזקים בלתי נסבלים לכל הגורמים המעורבים.
היא קובעת כי אין ספק שקבלת בקשתה של דור אלון לעכב את ביצוע העסקה תגרום נזק בלתי הפיך לישראייר נוכח מצבה הכלכלי והתפעולי העדין והסביבה המורכבת שבה היא פועלת; וכי נסיבות אלה מצריכות את השלמת המכירה בהקדם האפשרי. משום כך סבורה הממונה שדין הבקשה לעיכוב ביצוע להידחות - וכך גם הערעור עצמו שהגישה דור אלון.