סוגת סוגרת את בית הזיקוק - רבע מעובדי החברה יפוטרו
החברה תתחיל לייבא סוכר מאירופה וברזיל ■ ההחלטה נפלה כיוון שהשנה אירופה חוזרת לייצא סוכר ללא הגבלה אל מחוץ גבולותיה ■ לא מן הנמנע כי בטוווח הרחוק תחליט סוגת להפסיק גם את יבוא הסוכר, ותצא מתחום זה כליל

חברת סוגת הודיעה כי תסגור את בית הזיקוק לסוכר שלה בקרית גת ותייבא סוכר לבן מאירופה וברזיל. לדברי החברה, בית הזיקוק ייסגר בדצמבר, בעוד כחצי שנה. חלק גדול מ-60 העובדים במקום יפוטרו (כמעט רבע מכלל העובדים של החברה), והיתר ישולבו בפעילות הקיימת של סוגת בקרית גת, כמו ייצור אורז וקטניות שונות, דגנים ועוד. לא מן הנמנע כי בטוווח הרחוק תחליט סוגת להפסיק גם את יבוא הסוכר, ותצא כליל מתחום זה.
סוגת הקימה את בית הזיקוק לסוכר בשנת 2008 בעקבות הפסקתו הכמעט מוחלטת של יבוא הסוכר מאירופה, ורצונה להמשיך ולספק ללקוחותיה סוכר לבן. לדברי מנכ"ל החברה ג'יל גמון, "ההחלטה נפלה מכיוון שהשנה אירופה חוזרת לייצא סוכר ללא הגבלה אל מחוץ גבולותיה לאחר עשר שנים בהן היו מכסות יצוא, דבר אשר גורם לחוסר כדאיות כלכלית של בתי זיקוק לסוכר באזורנו. כמו כן, כוחות השוק מושפעים ממלאים גבוהים בעולם של סוכר לבן המיוצר מסלק, דבר שמפחית את הכדאיות בייצור סוכר המיוצר מקנה (כפי שעושה סוגת, עד"מ). ההחלטה תאפשר לסוגת להתמודד בשוק משתנה ולהמשיך ולספק את המוצרים והשירות הטובים ביותר ללקוחותיה".
לדברי החברה, איכות הסוכר לא צפויה להיפגע מההחלטה, והיא תמשיך ביתר פעילויות הייצור שלה בקרית גת: "סוגת תמשיך לקיים את מגוון פעילותיה בקרית גת, לרבות אספקת מגוון רחב של כ-250 מוצרי מזון שונים לשוק הקמעונאי ומספר דומה של מוצרי מזון לשוק המוסדי, הפעלת המחסן הלוגיסטי שלה אשר משרת את התעשייה, השוק המוסדי והשוק הקמעונאי, ניקוי, מיון ואריזת קטניות, אורז, דגנים ומוצרים נוספים, לרבות גידולי מזון של חקלאים ישראליים".
בענף המזון אומרים שההחלטה של אירופה צפויה להביא כמויות גדולות של סוכר לישראל, ובאחרונה כבר החלה ירידה קלה במחירי הסוכר.
חברת דור אלון , שמחזיקה ב-55% משותפות שמקימה תחנת כוח השטח הצמוד למפעלה של סוגת, ציינה שהשותפות נערכה לתרחיש שבו סוגת תפסיק או תפחית את צריכת החשמל והקיטור שתחנת הכוח תייצר.
סוגת היא בבעלות התאגיד הבריטי ED&F MAN. החברה מעסיקה כ-260 עובדים, כולל אלה שבבית הזיקוק. החברה מחזיקה כ-1.5% משוק המזון והמשקאות, עם מחזור מכירות שנתי המוערך בכ-850 מיליון שקל.