בשל טעות בבורסה: בוטלו כל העסקות באג"ח סדרה א' של יפנאוטו;
אקס הריבית של חברת יפנאוטו לא חושב נכון היום עקב טעות של הבורסה; היום בוטל המסחר באג"ח הוא ישוב לסדרו מחר
הבורסה ביטלה את כל העסקות שהתבצעו באג"ח
יפנאוטו אחזקות בניהולו של אורן חסון, עוסקת ביבוא ומכירת מכוניות סובארו ומתן שירותי מוסך באמצעות החברה הבת (100%) יפנאוטו רכב. החברה אינה נסחרת בבורסה, אך מדווחת בשל הנפקת סדרת אג"ח בהיקף של 160 מיליון שקל (ערך נקוב) שביצעה בפברואר 2006.

החברה כינסה בחודשים האחרונים מספר אסיפות של בעלי החוב, אך עם זאת עדיין טרם החלו כל מגעים בדבר הסדר מול בעל השליטה, שהצהיר כי לא יגיע לכדי הסדר חוב עם הלווים. לפני כשבועיים התפטר סמנכ"ל הכספים של החברה, אבנר יעקב.
יפנאוטו אמורה בחודש הבא לשלם לבעלי האג"ח ריבית וקרן בהיקף של 30 מיליון שקל, אך נכון לסוף הרבעון השלישי לא היו ברשותה מספיק מקורות עצמיים לתשלום, לכן ביקש גז זאבי, בעל השליטה ביפנאוטו אחזקות, החברה האם של יבואנית סובארו בישראל את דחיית התשלום של בעלי האג"ח.
ב-19 בינואר הודיעה הרמטיק נאמנות - נאמן הסדרה כי החברה תשלם במועד את תשלום הריבית הקרובה וכי היא עדיין מנהלת מו"מ בקשר לתשלום הקרן .לכן החליטו המחזיקים לדחות את מועד יום האקס תשלום הקרן מ-19.1.2012 בחודש ל-19.2.2012 כאשר הריבית אשר לא שולמה תמשיך להיצבר.
החברה נסחרת לפי שווי שוק של 72 מיליון שקל.איגרות החוב של יפנאוטו (סדרה א') נסחרות כיום בתשואת "זבל" של 30% - המעידה על חוסר אמון המשקיעים בדבר יכולת פדיון החוב על ידי בעלי המניות. רואי החשבון של החברה הזהירו בדו"חותיה הרבעוניים האחרונים כי קיימים ספקות משמעותיים בדבר יכולת החברה לעמוד בהתחייבויותיה השוטפות, תוך שהם מצמידים לחברה אזהרת "עסק חי".
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר