שוברים קירות

דירה עם אלמנט אוריינטלי וקירות צבעוניים

בני זוג שרכשו דירת קבלן ביקשו להתאים אותה לאופיים ■ לצורך כך, אוחדו שני חדרים כדי ליצור חדר שינה גדול ומפנק, והקירות קושטו בצבעים ופריטי אספנות

ריקי קרקואר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
המטבח, אחרי
המטבח, אחריצילום: מאור מויאל- סטודי

הדירה שהועמדה לשיפוץ היתה בת 5 חדרים, סטנדרטית למדי ומוכנה מקבלן, שבסיסה היה ריצוף בצבע אפור מט. הדירה מצאה חן בעיני הלקוחה, אבל היא הוטרדה מהתכנון ומחלוקת החלל, בעיקר בשל העובדה ששירותי האורחים תוכננו באמצע הדירה, וכלל לא היו נחוצים מבחינתה. בתכנון המחודש בוטל חדר השירותים המיותר.

שוברים קירות

יחידת ההורים בדירה הורחבה לחדר יחיד, גדול ומפנק במיוחד, במקומם של שני חדרי שינה בתכנון המקורי. ביחידה זו הוכנס ארון זכוכית גדול בצורת ר' שנבנה בעומקים שונים, אך קיבל חזית אחידה. שירותי ההורים הורחבו והוגדלו על חשבון חדר ארונות זעיר שהיה במקור, ובריצוף הוחלט לשבץ מרצפות צבעוניות ומצוירות, לצד כיור אפור כחלחל שהונח על ארון האמבטיה והתכתב עם גווני האפור והכחול של המרצפות.

לפני
לפניצילום: מאור מויאל- סטודי

בחדר הרחצה מוקם מקלחון הרמוניקה מתקפל במקום האמבטיה. לצדו מוקם ארון שירות שהוצב מול מכונת הכביסה, ובו ניתן לאחסן חומרי ניקיון.

חדר השינה, אחרי
חדר השינה, אחריצילום: מאור מויאל- סטודי

בזכות שירותי האורחים שבוטלו התקבל מסדרון מרווח, וכך ניתן היה להאריך את הקיר של פינת האוכל באמצעות משרביה (אלמנט סבכה אוריינטלי). המשרביה, שעשויה ברזל, תוכננה ספציפית עבור המיקום הזה ובעובי דק במיוחד, כדי לשמור על עדינותה. באמצעותה נוסף גם אלמנט עיצובי, שכן הדרך מהמסדרון אל חלל הסלון לא הסתכמה רק בקיר פשוט.

חדר השירותים, אחרי
חדר השירותים, אחריצילום: מאור מויאל- סטודי

חלק ניכר מהפרויקט התמקד באוספים של בעלת הבית: הלקוחה יוצרת עבודות אמנות מזכוכיות צבעוניות. העבודות נתלו והן מקשטות את הבית, לצד פסלוני זכוכית ושעונים, אותם הלקוחה מקפידה ללקט מכל מקום בעולם בו היא מבקרת. לטובת האוספים האלה הוחלט לפנות חלק מארון המטבח שפונה אל כיוון הסלון, ולאפשר את הצגתם בחלקו העליון, במדפי הוויטרינה שתוכננו בו.

אחרי
אחריצילום: מאור מויאל- סטודי�

בכל הנוגע לבחירת הצבעים של קירות הבית, הוחלט לצבוע את הקירות באפור בהיר, כדי ליצור מעטפת אחידה ורגועה שתדגיש את צבעוניותן של עבודות הזכוכית — למעט קיר אחד של פינת האוכל ודלפק המטבח, שנצבע בירוק אפרפר.

הסלון, אחרי
הסלון, אחריצילום: מאור מויאל- סטודי

המטבח שתוכנן לדירה שונה אף הוא ביחס לתכנון המקורי. התווסף לו קיר של ארונות גבוהים שנשענים על קיר גבס חדש, שיצר מבואה לכניסה לבית. הסלון הורחב על חשבון חדר ההורים המרווח. על אף כל השינויים הריצוף המקורי נשאר — מה שחסך בהוצאות ושמר על מסגרת התקציב.

הכותבת היא מעצבת פנים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר TheMarker