
יוסי עדי, 32
חוקר במעבדות פייסבוק
ליוסי עדי יש אמנם דוקטורט וכמה מחקרים פורצי דרך במדעי המחשב, אבל את הילדות שלו הוא העביר בעיקר בחברת כלי נגינה. בגיל עשר החל לנגן בקלרינט, ובהמשך בסקסופון ובתופים. הוא שירת בתזמורת צה"ל, וכיום חבר בהרכב המוזיקלי הישראלי לוסיל קרו. גם הבחירה לעסוק בתחום המחשבים, הוא מודה, היתה לטובת המוזיקה – הוא פשוט רצה למצוא דרך לגרום לדברים להישמע טוב יותר.
מחקריו עוסקים בתפר שבין למידה חישובית לעיבוד וזיהוי דיבור. בספטמבר הוא היה שותף לפרסום מאמר שתרם לקהילת הקוד הפתוח אלגוריתם חדש שמשנה את הפרדיגמה בתחום הפרדת הדוברים, המוכר גם כ"בעיית מסיבת הקוקטייל". בעוד שבני אדם ניחנים במנגנון קשב סלקטיבי שבאמצעותו ניתן לסנן הסחות דעת ולמקד את הקשב באדם שלפניהם, גם בסביבה רועשת או אירוע מרובה משתתפים, מחשבים מתקשים בכך.
החזון הרחוק, לדברי עדי, הוא פיתוח טכנולוגיה שתעניק לנו שמיעה על־אנושית שתאפשר להחריש ולהגביר אנשים ואובייקטים מסוימים בהתאם לצורך ולסביבה. בדרך לשם הוא חוקר כיצד מסננים רעשי רקע קבועים ומשתנים בזמן אמת. "הרבה מהמנגנונים של סינון רעשים התמקדו ברעש סטציונרי – הרעש הקבוע של המייבש, המזגן, המיקסר – אבל מה קורה אם אני בשיחת זום ויש רעשים אקראיים כמו הקלדה, כלב נובח או תינוק בוכה?", הוא אומר. "פיתחנו מסנן רעשים שעובד בזמן אמת וכל מי שמשתמש במק יכול להוריד אותו בקוד פתוח ולדאוג לכך שהצד השני לא ישמע את רעשי הרקע שלו".
בין מחקריו הנוספים: אלגוריתמים ליצירת קטע שירה של אדם על בסיס הקלטת קול שלו בדיבור רגיל, ואלגוריתם שמסוגל להחביא מסרים מילוליים בתוך קובץ קול כך שניתן לפענחם באמצעות מפתח – אך אוזן אנושית אינה מסוגלת להבחין בהם.
עוד מרשימת המבטיחים
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר