
גברתי התובעת
ליאת בן–ארי שווקי, המשנה לפרקליט המדינה לעניינים כלכליים
בתחילת 2021 צפוי להתחיל הליך ההוכחות בתיקי האלפים שבהם נאשם ראש הממשלה, בנימין נתניהו. הדיונים האינטנסיביים יתנהלו בקצב של שלושה ימים בשבוע ומי שתוביל את חקירות העדים היא התובעת הראשית בתיק, ליאת בן־ארי שווקי, שבתפקידה הקודם כפרקליטת מיסוי וכלכלה ליוותה את כל תיקי נתניהו.
בן־ארי שווקי היתה התובעת במשפט הולילנד וניהלה תיקים רבים בתחום השחיתות הציבורית, אבל היא תיזכר ותיבחן בעיקר לפי מידת הצלחתה בתיקי נתניהו. היא היתה דומיננטית ולוחמנית בגיבוש האישומים נגד ראש הממשלה (דעתה התקבלה באופן חלקי), והיא צפויה גם להתמודד על תפקיד פרקליט המדינה הבא.
מקומה המרכזי של בן־ארי שווקי בליווי החקירות, בגיבוש כתבי האישום וכעת בניהול תיקי נתניהו הביאו להתגברות האיומים עליה ועל סביבתה בשל טענות על כך שהיא רודפת, כביכול, את ראש הממשלה, ומחאות נערכו ליד ביתה. לפי הצורך גם מוצמדת לה אבטחה צמודה. לשני הדיונים שהיו בחודשים האחרונים בתיקים אלו, היא הגיעה מלווה במאבטחים.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר