
שלו חוליו, עמרי לביא
מייסדי NSO
כלכלת האינטרנט שינתה את העולם לנצח ביותר ממובן אחד, ולהשפעתה יש צדדים חיוביים ושליליים המתקיימים זה בצד זה. יש כוחות אדירים שמנסים לבסס את המהפכה הטכנולוגית הזו, לשפר ולייעל אותה, לרתום אותה לטובת העולם. יחד עם זאת, לכלכלת האינטרנט יש גם צד אפל, שאותו מייצגת בישראל יותר מכל חברת NSO.
החברה שהקימו שלו חוליו ועמרי לביא מאתרת חולשות במערכות טכנולוגיות, בעיקר טלפונים, כשהמטרה אינה להסגיר או לשפר אותן, אלא להפוך אותן לנשק מעקב. יש חברות ישראליות נוספות שעוסקות בסייבר התקפי, בהן למשל ורינט, קנדירו ואחרות, אבל NSO היא המוכרת מכולן, לא מעט בגלל שעלתה פעמים רבות לכותרות בהקשרים שליליים. נשק הסייבר שלה שימש, לכאורה, למעקב אחרי פעילי אופוזיציה, עיתונאים ואנשי זכויות אדם בכל רחבי העולם, בדגש על מדינות לא דמוקרטיות.
ההסתבכות האחרונה של NSO היא מול פייסבוק, לא פחות. הרשת החברתית תבעה את NSO על השמשת נשק סייבר נגד כ־1,400 פעילי זכויות אדם. החברה מצדה טוענת כי היא דווקא תורמת לשלום העולמי ועוזרת לתפוס טרוריסטים ופושעים. זהו דיון שלא יוכרע לעולם, כנראה.
NSO אינה חברה קטנה: היא מעסיקה כ־600 עובדים ודיווחה על מחזור מכירות של 250 מיליון דולר ב־2018. בתחילת השנה מכרה בעלת השליטה בחברה, פרנסיסקו פרטנרס, את מניותיה לקרן נובלפינה קפיטל האירופית ולמייסדים, לפי שווי של מיליארד דולר. ככל שהכלכלה הדיגיטלית תמשיך לצמוח ולהוות עורק החיים המרכזי שלנו, כך תצמח במקביל כלכלה שחורה שתנסה לנצל זאת למטרותיה.

תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר