
שמרית נוטמן
מנכ"לית 15 דקות
ארגון 15 דקות שהקימו גיל יעקב ויוסי סעידוב הוא סמל ליכולתה של החברה האזרחית לשנות את המציאות בישראל, וספציפית את זו התחבורתית, בדרך של מאבק עיקש, רציף וממוקד. בעשור האחרון פעלה העמותה למען שיפור התחבורה הציבורית, והיא עשתה זאת גם כשהנושא היה בשולי השיח של הציבור והפוליטיקאים. אחד המאבקים המוצלחים שניהלה היה להעלאת תדירות האוטובוסים בירושלים, ובעקבותיו הוציא לפני כשנה משרד התחבורה שני מכרזי ענק להכפלת היקף שירות האוטובוסים בעיר. בנוסף, הארגון הוא זה שחשף את סעיף אי התחרות בהתקשרות המדינה עם חברת ההפעלה לרכבת הקלה בירושלים (סיטיפס), ודחף לביטול סעיף במכרזי הרכבת הקלה בירושלים, שמנע הפעלת קווי אוטובוסים מקבילים ומתחרים לרכבת הקלה.
פרויקטים מהותיים נוספים שמקדמת העמותה ושמצויים בתוכניות הממשלה הם מתן העדפה לתחבורה ציבורית, באמצעות הקצאה של כ־300 ק"מ לנת"צים בגוש דן ונתיבי העדפה בינעירוניים; עלייה מכל הדלתות באוטובוסים; הרחבת האזורים של מוניות השירות לכל הארץ ומתן אפשרות לשלם בהן בכרטיס רב־קו. בשנה האחרונה ניצחה העמותה בפסק דין תקדימי בנוגע לזיהום האוויר בתחנה המרכזית בירושלים, שבו נקבע כי אגד והחברות המפעילות את התחנה, אמות השקעות ונצב"א, ישלמו פיצוי לציבור בגובה 12.5 מיליון שקל, יתקינו מכשור לצמצום הזיהום וישפצו את אולם הנוסעים ב־2020.
לפני מיזם זה, ניהלה והובילה נוטמן את מיזם "בארכבת", הפועל לשפר את שירות הרכבות ותנאי הנסיעה בהן. המיזם מתמקד בדיווח בזמן אמת על תקלות ברכבת הגורמות לביטולים ועיכובים, מידע ועזרה פרטנית לנוסעים ועידוד החזרת 20 הקרונות שנלקחו מקווי הצפון והחוף לפתיחת הקו לירושלים.
לאתגרים המרכזיים בהם יתמקד 15 דקות בשנה הקרובה היא מוסיפה קידום תחבורה ציבורית מהירה למוקדי תעסוקה, וטיפול בבעיית "המייל האחרון" – דרכי ההגעה אל אמצעי ההסעה ההמונית, ומהם ליעד.

תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר