
אייל צימליכמן
סמנכ"ל רפואה וחדשנות במרכז הרפואי שיבא תל השומר
"חדשנות" היא הבאז־וורד הגדולה ביותר במערכת הבריאות בשנים האחרונות. כמעט כל ארגון בריאות גדול בישראל פתח מרכז חדשנות והסביר אילו שימושים אדירים הוא עומד לעשות במידע הרב שנצבר במערכותיו. גם הממשלה הכריזה על תוכנית לאומית בהשקעה של מיליארד שקל לקידום הרפואה הדיגיטלי, והתחום כולו רוחש וגועש.
פרויקט בולט הוא זה של המרכז הרפואי שיבא, המכונה רשת ARC, ומוביל ד"ר אייל צימליכמן, סמנכ"ל רפואה וחדשנות במרכז הרפואי. היעד שאפתני ביותר: שינוי פני הרפואה, החל מההיבט הטכני והניהולי (פתרון בעיית התורים או מניעת טעויות רפואיות, למשל), וכלה בפיתוח תרופות חדשות ומותאמות אישית. בנוסף, יקבל המרכז הרפואי תמלוגים מהרווחים העתידיים מהפיתוחים שנעשים בו. לשם כך מתקיימים שיתופי פעולה עם גופים אקדמיים, חברות תרופות וחברות טכנולוגיה, קופות החולים לאומית ומאוחדת, רשתות בתי חולים מחו"ל, צה"ל, סטארטאפים ומשקיעים.
מרכז החדשנות שצימליכמן עומד בראשו שולח זרועות לכל אחת מהחוליות בשרשרת: הכשרת המנהלים והיזמים של תחום הבריאות הדיגיטלית, שיתוף פעולה עם המרכז הבינתחומי בהרצליה בתואר MBA המשותף למוסדות – "ניהול חדשנות ויזמות במערכת הבריאות"; שותפות בקרן שתממן את המיזמים שיצמחו בשיבא; וכמובן – הוא מעמיד לרשות הסטארטאפים והחוקרים לא רק את המשרדים והמעבדות בקמפוס החדש אלא את הדאטה וכוח האדם הרפואי.
המפץ הגדול של הבריאות הדיגיטלית בישראל נמצא בעיצומו: בינה מלאכותית, למידת מכונה, מציאות רבודה ומדומה בבתי חולים. אך מעבר לאופוריה, התקופה הקרובה תציף גם מגוון של בעיות וסיכונים בתחום. החל מפגיעה בפרטיות ועד מאבקים על זכויות ותמלוגים, וכמובן השאלה - למי שייך המידע ועד כמה ניתן לסחור בו. השנים הבאות יהיו קריטיות, וישראל נמצאת בחזית הסיכויים והסיכונים.

תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר