
מודר יונס
ראש מועצת ערערה ויו"ר הוועד הארצי של ראשי הרשויות המקומיות הערביות בישראל
בשלוש השנים האחרונות, מודר יונס ממלא תפקיד מרכזי במהלך ניסיוני שנועד להסדיר מאות מבנים בלתי חוקיים ביישובים ערביים, לאחר שהמדינה נמנעה מלעסוק בנושא זה שנים רבות. על פי הדיל שמוביל יונס בערערה מול משרד המשפטים, משרד הבינוי והשיכון ומינהל התכנון, תיעצר הבנייה הלא־חוקית ביישוב בתמורה להסדרת מעמדם של חלק ניכר מהמבנים הלא־חוקיים שכבר נבנו. היות שביישובים הערביים יש כיום כ־50 אלף בתים ומבנים שנבנו שלא כחוק, הסדרת מעמדם היא אחת המשימות המשמעותיות ביותר של תוכנית החומש שגובשה בצוות 120 הימים, שדן במצוקת הדיור ביישובי המיעוטים.
הפיילוט שמוביל יונס נשען על מחויבות תושבי ערערה, המנהיגים והמועצה, להיעדר סובלנות לבנייה בלתי־חוקית. "במשך יותר משנתיים גייסנו את מאמצי ההסברה שלנו, כולל דרשות שנשאו אימאמים ואנשי דת לתושבי ערערה, כדי להסביר את חשיבות המהלך", אמר לאחרונה יונס ל־TheMarker. הוא מאמין כי זו יכולה להיות פריצת דרך ליישובים אחרים, אם כי ניסיון קודם באום אל פחם נכשל.
"היינו צריכים לשכנע בעלי קרקעות פרטיות, מהנדסים ועובדי בניין, שפגענו בפרנסה ובקניין שלהם, שכדאי להם לשמור על איפוק, להימנע מאלימות ולעצור את הבנייה הלא מסודרת כדי לאפשר תנופת בנייה שתיטיב עם כולם", אמר יונס. ההתנגדות לתוכנית מגיעה גם מצד שכנים ביישובים היהודיים וגם מצד מי שמתנגד לתכנון המהיר והדורסני של הוותמ"ל - הוועדה שמקדמת את התכנון בערערה, ובתוכו את הסדרת הבנייה הלא חוקית.
בחודשים האחרונים השתתף יונס בפגישות של ראשי הרשויות הערביות עם בכירי המשטרה, בעקבות המחאה על הטיפול הכושל באלימות בחברה הערבית. הוא קורא לטפל בפשעים ובמשפחות הפשע ולהיעזר ברשויות הביטחון – שנתפשות בעיני רבים בציבור הערבי כאויב, ולא כמי שבא להשליט סדר.

תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר