
- שווי כולל ב–2018: 1.12 מיליארד דולר
בני שטינמץ
$1,180,000,000
Qבני שטינמץ נולד למשפחת יהלומנים, והמשיך לעסוק בתחום. הוא הקים חברה משלו, BSGR, שמשקיעה במכרות יהלומים, זהב ומתכות במקומות שונים בעולם. עקב מחלוקת בנושאי מס, לפני כעשר שנים עזב שטינמץ את ישראל. אך זו לא היתה ההתחככות האחרונה שלו עם רשויות האכיפה. בשנים האחרונות הועלו נגדו האשמות בשחיתות, הונאה ושוחד בכמה מדינות, ביניהן ישראל, ארצות הברית ורומניה. ואולם הפרשה הגדולה ביותר שנקשרה בשמו של שטינמץ התרחשה בגינאה.
מכרה הענק סימנדו שבמדינה האפריקאית נמכר לשטינמץ ב־2008 תמורת פרוטות עוד לפני שנודע שהוא מכיל את מרבץ עפרות הברזל הלא מפותח הגדול בעולם. ב-2012 טענה ועדה ממשלתית כי שטיינמץ ובכיריו שילמו שוחד של מיליוני דולרים כדי להשיג את הזכויות. במכרה זה ובמכרה נוסף, ובעקבות זאת נשללה ממנו הבעלות על המכרה בידי נשיא המדינה, אלפה קונדה.
הקרב המשפטי בין הצדדים הסתיים בפברואר האחרון, לאחר משא ומתן חשאי בתיווכו של נשיא צרפת לשעבר, ניקולא סרקוזי. הצדדים לפשרה לפיה כל ההאשמות ההדדיות בשחיתות יבוטלו, תהליך הבוררות לגבי הבעלות על מכרה סימנדו יופסק, ושטינמץ יוותר על זכויותיו בו.
"הסכם טוב עדיף מכל מלחמה", אמר שטינמץ, בעקבות החתימה על ההסכם. "היינו אויבים. כעת אנו חברים ושותפים של ממשלת גינאה. הנחנו לעבר. עובדיה ויועציה של BSRG פוצו".
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר