
דני ווייצחוב, 36
מייסד–שותף וסמנכ"ל מו"פ בחברת ספידאטה | גר בעתלית, נשוי ואב לשלושה
ד"ר דני ווייצחוב מספר שתמיד נמשך לתכנות ולמחשבים, אך כשלמד בקורס מבנה מחשבים בטכניון, במסגרת תואר ראשון בהנדסת חשמל – הבין שזה מה שהוא רוצה לעשות. "איך בונים מעבד, איך הוא מריץ תוכניות. זה היה מדהים בעיני", הוא אומר. כעשור לאחר מכן, אחרי דוקטורט, ווייצחוב הוא כיום סמנכ"ל מו"פ ומייסד־שותף בסטארטאפ השבבים ספידאטה, שגייס כבר 70 מיליון דולר ממשקיעים.
ווייצחוב עלה לארץ בגיל שש מאוקראינה, והוא בן למשפחת מהנדסים. אמו היתה מתכנתת, ואביו מהנדס. בגלל מצוקת עבודה במרכז, המשפחה עברה למושב אמירים בגליל העליון. בתיכון למד במגמות פיזיקה ואלקטרוניקה, ושירת כחי"רניק בגדוד נחשון. "בית הספר היה קרבי מאוד, והיה לי ברור שאהיה לוחם. פחות הכירו אצלנו את היחידות הטכנולוגיות, ולמעשה לא חשבתי בכלל על הכיוון הזה".
לאחר השחרור למד לתואר ראשון בהנדסת חשמל, ואחריו עבד כמה שנים כמהנדס באינטל, אך ידע שירצה לחזור למסלול האקדמי. הוא חזר לטכניון, והצטרף לפרופ' יואב עציון שפתח מעבדה בהנדסת חשמל. בהנחייתו של עציון השלים תואר שני ודוקטורט, וביחד פיתחו את מה שלימים יהיה החלק המרכזי בטכנולוגיה של ספידאטה: ארכיטקטורה של מעבדי מחשב המתמחים בעיבוד של משימות באופן מקבילי, בניגוד לארכיטקטורות מסורתיות שיודעות לבצע פקודה אחת בכל פעם. "הבנו שיצרנו משהו חדשני ויפה והתחלנו לחשוב איך מיישמים את זה בעולם החוץ־אקדמי", הוא מספר.
ווייצחוב ועציון החלו לשוחח עם אנשים בתחום, ובקרן ההון סיכון ויולה קישרו אותם ליזמים נוספים בתחום שיהוו את הצוות המייסד. ב־2018 סיים ווייצחוב דוקטורט, וכעבור כשנה החברה יצאה לדרך. כיום היא מפתחת מעבד המיועד להאיץ משימות בענן הקשורות לאנליטיקה (ניתוח) של כמויות נתונים גדולות. "אנחנו בונים משהו עם פוטנציאל עצום, זה חלום ענק לבנות חברה בקנה מידה גדול, שתבנה את מנוע עיבוד הנתונים של העולם", הוא אומר.
איך ליצור קשר
עוד מרשימת המבטיחים
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר