
רנין אנקר אבו–עיאדה, 30
מנהלת כספים באורקה סקיוריטי | גרה בתל אביב, נשואה
"אני רואת החשבון הבדואית הראשונה בנגב", אומרת רנין אנקר אבו־עיאדה, שכבר בתיכון למדה מתמטיקה באוניברסיטת בן גוריון, ולאחר מכן השלימה בה תואר ראשון בהצטיינות יתרה, ותואר שני בכלכלה במסלול המצטיינים. "כולם רצו שאלך ללמוד רפואה, אבל החלום שלי היה להשתלב במשרה ניהולית בעולם העסקים וההייטק". את עבודת התזה שלה במסגרת התואר השני כתבה על אפליית ערבים בשוק העבודה בישראל, ולדבריה, תוצאות המחקר היו מפתיעות: "הראיתי שיש פער בלתי מוסבר בשכר, מה שמעיד על אפליה, אבל מה שהיה מפתיע הוא שאפליית הנשים הערביות קטנה מזו של גברים. הסיבה, ככל הנראה, היא שאישה ערבייה שמשתלבת בשוק העבודה צריכה מלכתחילה לשבור יותר מחסומים מאשר גבר ערבי, לכן מראש, היכולות שלה יהיו ככל הנראה יותר גבוהות, ותהיה פחות אפליה כלפיה".
במשך שש שנים היתה אנקר אבו־עיאדה מתרגלת בקורסים בכלכלה וחשבונאות באוניברסיטת בן גוריון, ומרצה בחשבונאות במכללת ספיר. את ההתמחות היא עשתה בביקורת הייטק ב־PWC, והתקדמה בחברה לניהול עשרות תיקים של חברות הייטק, כולל ייעוץ בהנפקות ומיזוגים ורכישות. כיום היא מנהלת כספים באורקה סקיוריטי, חברת סייבר צומחת שרק לאחרונה הודיעה על גיוס לפי שווי של 1.8 מיליארד דולר. "אני מובילה את מחלקת הכספים, ובונה את הצוות בישראל ובעולם", היא אומרת. "יש הרבה מאוד אתגרים בחברה שצומחת בכזאת מהירות, ויש לה לקוחות גדולים בכל העולם. אני אחראית על בדיקות הנאותות עבור המשקיעים, תקציבים, הכנסות, היבטי מיסוי, שכר ועוד. כאשר יום עבודה מתחיל, אין לי מושג איך הוא ייגמר ומה ישתנה במהלכו".
"אני שמחה שסביבת העבודה פה מגוונת – יש כאן יזם ערבי, יזמת דתייה ועובדים ערבים ויהודים בכל המחלקות. מתחילת הדרך שלי בהייטק אני מנסה לתת דוגמה ולעודד ערבים להשתלב בתעשייה. יש הרבה עמותות וקהילות שמנסות לתמוך ולעודד את ההשתלבות, גם של הבדואים, אך הדרך עדיין ארוכה".
עוד מרשימת המבטיחים
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר