
אלינה שקולניקוב שוורצמן, 33
מנהלת תחום יזמות אימפקט בקרן רוטשילד | גרה בתל אביב (זמנית בניו יורק), נשואה ואם לבן
בשנים האחרונות אנחנו עדים לשינוי השיח הכלכלי: החשיבה שלפיה מטרתה של חברה עסקית היא אך ורק להשיא תשואה לבעלי המניות שלה, משתנה. לשיח הכלכלי נכנס המינוח Double bottom line ("שורת רווח כפולה"), שמתייחס גם לאימפקט החברתי־סביבתי של חברה. בתוך כך, דור חדש נכנס לעולם העסקים, דור שמוטרד מאקלים וקיימות, עוני ורעב, נגישות לרפואה ועוד אתגרים גדולים לאנושות. אבל זה לא דור מיואש. להפך, בעיות גדולות דורשות חברות גדולות, או במילים אחרות: יש כאן הזדמנות כלכלית. "Doing Well by Doing Good", אומרת אלינה שקולניקוב שוורצמן, כשהיא מצטטת אמרה מוכרת מעולם השקעות האימפקט.
לשקולניקוב שוורצמן תואר ראשון בתקשורת מהמרכז הבינתחומי הרצליה, תואר שני במחקרי ביטחון ואסטרטגיה מאוניברסיטת תל אביב, והיא בוגרת Mahindra United World College בהודו. היא ניהלה מאיצי יזמות וחדשנות עסקית וטכנולוגית בישראל ובעולם במגזר הפרטי והציבורי, אבל בתפקידה הנוכחי היא מתרכזת באימפקט, ומנהלת תחום יזמות אימפקט בקרן אדמונד דה רוטשילד. הרעיון הוא שאימפקט אינו פילנתרופיה, אלא דרך להשיא רווח בר־קיימא, לאורך זמן, לכל בעלי העניין, כולל כדור הארץ.
המשימה שלה היא להניח את היסודות לתעשיית אימפקט ישראלית: קרנות השקעה, עמותות וכן הלאה. במסגרת זו היא מנהלת כ־15 פרויקטים, בהם למשל קורס אקדמי במרכז הבינתחומי שנועד להכשיר משקיעי הייטק בעלי הון מהחברה הערבית. מאחר שליזמים ערבים רבים חסרה גישה להון ראשוני. הקרן מממנת עמותות שמקדמות השקעות אימפקט, ומפתחת גם מודלים למדידת ההשפעה, מיפוי הענף בישראל וכדומה. לבסוף, איך לא, שקולניקוב שוורצמן היא גם פודקאסטרית, והפודקאסט שלה, "דאבל אימפקט", עוסק בחינוך שוק בתחום.
אפשר כבר לראות ניצנים של קרנות הון סיכון בישראל שעוסקות בהשקעות אימפקט, בתחומים חמים כמו תחליפי חלבון, אנרגיה חליפית, מים וכדומה – אבל אנחנו עוד בראשית הדרך.
איך ליצור קשר
עוד מרשימת המבטיחים
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר