
אדהם דראושה, 31
יועץ לענייני החברה הערבית למנכ"לית המשרד לשוויון חברתי | גר בירושלים, נשוי
חרף גילו הצעיר, אדהם דראושה כבר חתום על אחת המהפכות החשובות בהיסטוריה הכלכלית של ישראל: תוכנית החומש לחברה הערבית, בהיקף חסר תקדים של 30 מיליארד שקל. בשנתיים האחרונות הוא משמש יועץ לענייני החברה הערבית של המנכ"לית (הפורשת) של המשרד לשוויון חברתי, יעל מבורך, והיה מעורב בפרטי הפרטים של הכנת התוכנית, שכעת מובילה אותה השרה מירב כהן, ביחד עם הרשות לקידום המיעוטים שבמשרדה. זוהי אחת התוכניות הגדולות והמורכבות שקודמו אי פעם בממשלה, עם מעורבות של כ־20 משרדי ממשלה וזרועות ממשלתיות, ועדות מעקב, ומנגנוני יישום ובקרה. ח"כ מנסור עבאס היה אמנם הרוח החיה הפוליטית שהובילה לקבלת ההחלטה, אבל היה זה הצוות של המשרד לשוויון חברתי שתכלל את החלטת הענק הזו, והביא אותה לקו הסיום.
דראושה נולד בכפר אכסל שליד נצרת, ולמד בבית הספר הנוצרי בעיר – אף שהוא מוסלמי. הוא למד חשבונאות, ולאחר שעבד זמן קצר בחברת ייעוץ כלכלי, התקבל בגיל 25 לרשות שוק ההון בתור עוזרה של ראש הרשות אז, דורית סלינגר. שם היה מעורב בפרויקטים מורכבים כמו מדדי השירות של חברות הביטוח, הרפורמה בביטוח רכב חובה והצעות חקיקה שהוגשו לכנסת. משם הדרך לתפקיד ניהולי בכיר במשרד לשוויון חברתי כבר היתה קצרה.
דראושה ואשתו מייס, רופאת שיניים, מתגוררים בירושלים בגלל עבודתו, והוא לא מסתיר את געגועיו לגליל, אם כי בשנים הקרובות הוא רואה את עצמו נשאר בירושלים, בקרבה לצומתי קבלת ההחלטות בממשלה. "הצלחנו לגבש את תוכנית החומש, ולהשפיע על עתיד החברה הערבית", הוא אומר. "לא שכחתי מאיפה הגעתי – אני בן הגליל, וחשוב שאמשיך ואביא את הקול האחר הזה אל תוך הממשלה. הכל שזור בהכל – האלימות הגואה קשורה למצב הכלכלי־חברתי, למזומן הלא חוקי, למצוקת הדיור. אני רוצה להמשיך ולהוביל שינוי, ולפעול בצמתים שבהם אוכל להשפיע על המדיניות הנוגעת לחברה הערבית, והמשך שילובה בתוך החברה הישראלית".
איך ליצור קשר
עוד מרשימת המבטיחים
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר