
אלקס ריף, 35
מנכ"לית ומייסדת לובי המיליון | גרה בתל אביב, בזוגיות ואם לשניים
לאחר שנים של אקטיביזם, הקימה אלקס ריף לפני כשנה את עמותת "לובי המיליון" שנועדה לקדם את האינטרסים הכלכליים והחברתיים של 1.2 מיליון ישראלים דוברי רוסית. לדבריה, הטריגר לכך היה משבר הקורונה: "בקורונה אמא שלי בת ה־68 המשיכה לעבוד, בלית ברירה, במשרה מלאה בניקיון. כך הבנתי שהגיע הזמן לשלב הבא". היא משמשת מנכ"לית העמותה בחצי משרה, הגם שלדבריה היא מקדישה לה בפועל 99% מזמנה. עם מייסדי העמותה נמנים גם ברי רוזנברג, פולה ברקן, יונתן דובוב, אנה פרוביז, ואדים בלומין ובלה אלכסנדרוב.
ריף ומשפחתה הגיעו לישראל מאוקראינה ב־1991, כשהיתה בת חמש. "עשיתי את המסע המלא שחשבתי שיכניס אותי לחברה הישראלית: שנת שירות בקהילה, קצונה בצה"ל, תואר שני באוניברסיטה העברית ועבודה במשרד הכלכלה", היא מספרת. "ובכל זאת, הרגשתי שאני לא במקום הנכון עבורי. קטליזטור נוסף לכך היה מותה של סבתי שגידלה אותי. התחלתי לברר את הזהות שלי מחדש". מכאן נולד ספר השירה שפרסמה, "טפשונת משטרים", וזו גם נקודת המוצא של דרכה כאקטיביסטית, שעוברת בהקמת "הבריגדה התרבותית" יחד עם רוזנברג, שפעלה במשך כחמש שנים. "רצינו להפוך את התרבות של דוברי הרוסית לחלק מהתרבות הישראלית. זה התחיל בערבי תרבות של הקהילה והמשיך בקמפיינים גדולים כמו הנובי גוד הישראלי, אליו נחשפו יותר ממיליון איש", היא אומרת. "אחרי שהתרבות שלנו יצאה מהשוליים, אפשר לדבר על נושאים כלכליים או נושאי דת ומדינה".
העמותה עוסקת בשלושה תחומים עיקריים – חברתי־כלכלי הנוגע הן לאוכלוסיית הקשישים יוצאי בריה"מ לשעבר, שרבים מהם חיים ללא פנסיה כלל, והן לצעירים שעל אף שהם מהווים 14% משוק העבודה, סובלים מתת־ייצוג בתפקידים בכירים; בנושאים של דת ומדינה, בהם שאלת הגיור והנישואים; ובתחום החינוך והתרבות. נציגי הלובי נמצאים בקשר עם חברי הכנסת ומגיעים לדיונים בוועדות. לדברי ריף, גם אם בחוק ההסדרים כבר ניתן היה לראות הישגים, יש להם עוד עבודה רבה.
איך ליצור קשר
עוד מרשימת המבטיחים
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר