
חולוד חרוב עיוטי, 31; אריאלה רוזן, 39
מנכ"ליות ארגון PresenTense | חרוב עיוטי גרה ביפו, נשואה ואם לשניים. רוזן גרה בירושלים
מזה כשנתיים וחצי מכהנות חולוד חרוב עיוטי ואריאלה רוזן כמנכ"ליות משותפות של ארגון פרזנטנס לקידום יזמים וסטארטאפים. זהו ארגון היזמות הגדול בישראל, ומאז הקמתו ב־2009 השתתפו בתוכניותיו יותר מ־20 אלף איש והושקו יותר מ־850 סטארטאפים. סך הגיוסים של חברות אלה מגיע לכ־92 מיליון דולר. הניהול הנשי המשותף הוא ראשון מסוגו, וכך גם הכיוונים שהשתיים פונות אליהם: הנגשה וקידום יזמות לאוכלוסיות בתת־ייצוג. "המטרה שלנו פשוטה", אומרות חרוב עיוטי ורוזן. "לשנות את תמהיל ה'סטארטאפ ניישן', ולהכניס לתוכו את כל מי שלא רואים כיום: ערבים, חרדים, ובני הקהילה האתיופית".
הדרך לעשות זאת היא להנגיש את כלי היזמות שמציע הארגון גם באזורים שבהם לא פעל עד כה, כמו חיפה, יפו או מזרח ירושלים. הפעילות כוללת השתתפות באקסלרטורים ליזמים ויזמות כמו גם סדנאות חשיפה בהן משתתפים מאות אלפי נוער בשנה. "יזמות היא כלי שאפשר להשתמש בו גם לשיפור תעסוקה ואיכות חיים", אומרות המנכ"ליות המשותפות. "לא כל מי שיגיעו למאיץ ייהפכו ליזם או יזמת בסוף הדרך, אבל הכלים שיקבלו יאפשרו להם לייצר תעסוקה איכותית עבור עצמם לאורך זמן". ואכן, מבין כ־150 יזמים בתחילת הדרך שהשתתפו בשנתיים האחרונות באחת מ־20 תוכניות היזמות השונות שיצאו לפועל, 40%־50% עדיין מובילים מיזם, ועוד 20% אינם יזמים קלאסיים, אך שיפרו באופן משמעותי את אופן התעסוקה שלהם.
העובדה שהשתיים, מוסלמית ויהודיה, עוסקות בהצלחה בתחום חברתי הממוקד בשוק העבודה, מבוססת על רקע משותף שיש לכל אחת מהן בנפרד. חרוב עיוטי היא פעילה חברתית ויזמת כבר מגיל 16, אז הקימה מיזם לביקור חולים פלסטינים שאושפזו בבתי חולים ישראליים. שאיפותיה החברתיות גרמו לה לוותר על לימודי רפואה בצרפת, והיא פנתה ללימודי תואר ראשון בממשל וחברה במכללה האקדמית תל אביב יפו. כיום היא סטודנטית לתואר שני במנהל עסקים עם התמחות באסטרטגיה, יזמות וחדשנות במכללה. במהלך לימודי התואר הראשון התקבלה להתמחות במרכז פרס לשלום, שם עבדה כחמש שנים וניהלה מגוון פרויקטים של חינוך לשלום בתחומי התרבות, הטכנולוגיה והאמנות. בכל תחום שעסקה בו עד היום, פעלה לצמצום פערים בחברה הישראלית.
גם רוזן מקדישה כבר שנים לבניית חברה שוויונית וצודקת, החל ממעורבותה בתנועות פיוס לאחר רצח רבין, דרך שירותה הצבאי, שבו ניהלה שילוב של כ־200 חיילי אוכלוסיות מיוחדות בצה"ל, וכלה ב־2006 אז היתה מהפעילות להשבתו של גלעד שליט. כיום היא חברת ועד מנהל בבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות בחברה, וחברה בקהילות מנהיגים חברתיים שונות. לשתיים שרושמות הצלחה גדולה שנובעת, לדבריהן, מ"השלמת יכולות וחברות", יש תוכניות גם לעתיד. על חרוב עיוטי תמיד אמרו כי תהיה שגרירת ישראל באו"ם, אלא שהיא רוצה להיות "בכירה בארגון בינלאומי שעושה אימפקט". רוזן רוצה להשפיע דרך ניהול קרן פילנתרופית של חברת טכנולוגיה ישראלית. "אני מכירה את השדה החברתי כמו גם את השדה הטכנולוגי", היא אומרת, "ומאמינה שמכאן יכול לבוא שינוי".
איך ליצור קשר
עוד מרשימת המבטיחים
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר