
חגי קלעי, 36
שותף מייסד במשרד קלעי רוזן ושות'. דוקטורנט בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב | גר בתל אביב, נשוי
בקיץ האחרון, כשבג"ץ קבע שבני זוג בני אותו המין יוכלו להתקשר בהסכמי פונדקאות בישראל, חגי קלעי יכול היה לחייך – לא רק בשל ההצלחה של תהליך מורכב שהוביל במשך שנים, אלא גם כי הוא עצמו, נשוי טרי לבן זוג – יוכל ליהנות מההתקדמות הדרמטית הזו. כסטודנט בן 24, הוא התנדב להיות ממנסחי הבג"צ המהפכני, במה שהוא מבין כיום שהיה חלק מתהליך אישי של יציאה מהארון. "אשמח אם נהיה מההזוגות הראשונים שיעשו את התהליך הזה בארץ", הוא אומר.
בעבר היה קלעי אחראי, בין היתר, על התקדים שנקבע בנוגע לגבולות הסמכות המכוננת של הכנסת (בבג"ץ שפיר), וכן סייע בעצירת מפגעים סביבתיים ופיצוי של עשרות מיליוני שקלים לציבור בתחום הגנת הסביבה. "החוויה האישית שלי כחבר בקהילת הלהט"ב קשורה לזה, אבל לא ישבתי לנתח איפה זה נוגע בסיפור האישי שלי, ומה נובע מתוך העניין שתמיד היה לי בעשייה חברתית", הוא אומר.
קלעי החל את דרכו כמתמחה בבית המשפט העליון ומאוחר יותר שימש כעוזר משפטי לשופט סלים ג'ובראן. המשרד שהקים ב־2014, עם עו"ד אוהד רוזן, עוסק בליטיגציה (ניהול סכסוכים בבתי משפט) בתחום המשפט החוקתי, המנהלי והאזרחי. הוא מייצג מגוון גופים ציבוריים, אישי ציבור ועמותות, בהם עמותת צלול, אגודת הלהט"ב ושדולת הנשים, לצד שורה ארוכה של הליכים ייצוגיים בתחום דיני החברות, הגנת הסביבה ודיני הצרכנות. "אנחנו רואים ערך עליון בסיוע לאוכלוסיות מודרות ומייצגים את הזקוקים לסיוע המשפטי – ובכלל זה עובדים וקורבנות סחר", הוא אומר.
החזון שקידמו השותפים, ושאפשר להגדירו כ"לעשות טוב, ולהיות מתוגמל על כך", אינו שכיח בעולם המשפטי. "העולם המקצועי שלנו מחולק לעורכי דין מסחריים או למשפטנים בעמותות. אני רציתי להיות יחידה אוטונומית. שנהיה מסוגלים לממן את עצמנו, אבל תוך מחויבות לנושא זכויות אדם", אומר קלעי. וזה עובד, כנראה. לפני כשנתיים היתה במשרד עורכת דין שכירה אחת. כיום הם עשרה עורכי דין ועדיין מגייסים.
איך ליצור קשר
עוד מרשימת המבטיחים
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר