
גלית קטריבס לוי, 38
מחלקה להנדסה ביו–רפואית באוניברסיטת בן גוריון בנגב | גרה בלהבים, נשואה ואם לשניים
את המחקר הנוכחי שלה, על שתלים אורתופדיים, החלה ד"ר גלית קטריבס לוי לפני כשנה, במעבדה שהקימה באוניברסיטת בן גוריון בנגב, אבל המחקר שלה בתחום השתלים החל כבר בלימודיה לתואר הראשון, במעבדה של פרופ' אלי אגיון, שבה התמקדה העבודה בשתלים נספגים. לדבריה, זה מה שנתן לה השראה להמשך דרכה ולמחקריה, והיא נשארה במעבדה עד הדוקטורט. לאחר מכן עברה לאוניברסיטת קיימברידג' באנגליה, לפוסט־דוקטורט במימון מלגת בלווטניק.
כיום קטריבס לוי היא מרצה בכירה במחלקה להנדסה ביו־רפואית בבן גוריון. המחקר שלה, שנערך בשיתוף פעולה עם בית החולים איכילוב, עוסק בפיתוח חומרים ביו־רפואיים בטכנולוגיות של הדפסה תלת־ממדית, במטרה לייצר שתלים מותאמים אישית לכל חולה. בניגוד לשתלים שבשימוש כיום, השתלים האלו חלולים ומותאמים יותר לתכונות של העצם הטבעית, כדי לשפר את תהליך ההתאמה של השתל לגוף. החומר שנמצא בשימוש במחקר הוא סגסוגת של טיטניום, ומעבר לתמיכה שהשתל אמור לספק, הוא גם מעודד צמיחה של העצם הטבעית.
המחקר של קטריבס לוי בקיימברידג' התמקד בפיתוח שתלים מסיבים פרו־מגנטיים, המשלבים הפעלת מאמצים מכניים סמוך לאזור ההשתלה בעת הפעלת שדות מגנטיים. היא הוכיחה שהטיית הסיבים, בהשפעת שדה מגנטי, גורמת להפעלת מאמצים גדולים על תאי העצם שגדלים בין הסיבים, ושמאמצים אלו תורמים לגידול והתפתחות טובה יותר של רקמת העצם. בנוסף, היא פיתחה הידרוג'ל המבוסס על פיברין ואלבומין (חומרים הנמצאים בדם), המסוגל לעודד את גידול רקמת העצם ואת יצירת כלי הדם החדשים. בין פיתוחיה החדשניים גם שתל שמאפשר שחרור מבוקר של תרופה לגליובלסטומה (סוג נפוץ ואלים של סרטן מוח).
קטריבס לוי מקווה שלמחקר שלה יהיה שימוש קליני שישפר למטופלים את איכות החיים ואת ההחלמה מניתוחים. את הסטודנטים שעובדים איתה במעבדה היא מעודדת להתקדם במחקר ובאקדמיה ולצאת לפוסט־דוקטורט בחו"ל, על אף הקושי שנלווה לכך בגלל הקורונה.
איך ליצור קשר
עוד מרשימת המבטיחים
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר