
דניאל סודרי, 38
הפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים ע"ש ויטרבי, הטכניון | גר בחיפה, נשוי ואב לשניים
כיום, כדי שמחשבים יתפקדו באופן הקרוב האפשרי לבני אדם, ויוכלו לזהות תבניות ודפוסים בדיבור, תמונות וטקסט, צריך להשתמש במערכות של "למידה עמוקה" (Deep Learning) המבוססות על המבנה של רשתות נוירונים במוח. אולם מערכות אלה דורשות כוח מחשוב אדיר ויקר, מה שמגביל מאוד את השימוש בהן. פרופ' דניאל סודרי גילה כי ניתן להשתמש בקירובים גסים ביותר של הרשתות הקיימות, למשל על ידי החלפה של כל מספר בסימן שלו, וכך לקבל ביצועים דומים בעלות נמוכה בהרבה. השיטות שהוא מפתח מובילות ליישומים כמו חיזוי מדויק של שיטפונות או רכב אוטונומי בעלות סבירה, וגם מאפשרות לטלפון הסלולרי שלנו לבצע משימות כגון זיהוי עצמים בתמונות או זיהוי דיבור.
סודרי החל להתעניין במדע כבר כשהיה בבית הספר היסודי ושמע על קיומן של "מולקולות". את דרכו המחקרית החל במדעי המוח במטרה להבין איך נוירונים פועלים. את הדוקטורט עשה בטכניון, ובפוסט־דוקטורט באוניברסיטת קולומביה בניו יורק עסק בקשרים בין מדעי המוח ללמידה חישובית. במהלך השנים פרסם שורת מחקרים בנושאים הקשורים לפרקטיקה ולתיאוריה של למידה עמוקה.
בשנה שעברה נבחר סודרי לרשימת "הכוכבים העולים" של אינטל העולמית ל־2020 לאור הישגיו בייעול הלמידה העמוקה במונחים של משאבי מחשוב, והוא ממשיך לשתף פעולה עם החברה בפיתוח יישומים של בינה מלאכותית. ברשימה עשרה חוקרים מהאקדמיה (סודרי הוא היחיד מישראל) הצפויים להוביל את פריצות הדרך העתידיות בעולם המחשוב.
איך ליצור קשר
עוד מרשימת המבטיחים
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר