
קרן שחר-ניסן, 38
רופאה בכירה במחלקה לרפואה דחופה במרכז שניידר לרפואת ילדים | גרה בפתח תקווה, נשואה ואם לשניים
ד"ר קרן שחר־ניסן התבלטה כבר בתקופת ההתמחות שעשתה במרכז שניידר לרפואת ילדים, כשהובילה מחקר שמצא לראשונה טיפול למניעת הדבקה של עוברים בנגיף CMV. היא יזמה את המחקר – שנערך בשיתוף פעולה עם בית החולים לנשים במרכז הרפואי רבין – אחרי שחברתה הטובה נדבקה בנגיף, ונאמר לה כי בשלב זה אין טיפול וניתן רק להמתין לבדיקת מי שפיר בשלב מתקדם יותר כדי להעריך את סיכויי ההדבקה של העובר. התוצאות שהתפרסמו לפני כשנה בכתב העת The Lancet, הראו כי טיפול בוואלאציקלוביר, תרופה אנטי־ויראלית המאושרת לשימוש בהריון, בסמוך להדבקה בנגיף, מפחית את שיעור ההדבקה של העובר ב־71%.
שחר־ניסן נולדה בפתח תקוה ובגיל 12 עברה עם משפחתה לארבע שנים לארצות הברית במסגרת שליחות של הוריה. בצבא שירתה ביחידת המודיעין 8200 ולאחר מכן למדה רפואה באוניברסיטה העברית. את ההתמחות סיימה ב־2017, ולפני כשנה השלימה תת־התמחות ברפואה דחופה ילדים. לצד הישגיה המקצועיים, היא נחשבת לרופאה אנושית, לבבית, שמדברת אל המטופלים והוריהם בגובה העיניים.
המטרה של שחר־ניסן היא לשלב חדשנות רפואית בעבודת בית החולים ולקדם יוזמות במחלקה שיעזרו להקל ולשפר את החוויה שעוברים בה הילדים המטופלים. היא בעצמה אמא לשני ילדים קטנים, בני תשע ושבע. אחרי שהוציאה בעזרת גיוס המונים ספר ילדים שנועד להפחית את החשש מנטילת תרופות, היא כותבת כעת את ספרה השני שנועד לשפר סובלנות בקרב ילדים כלפי חבריהם הסובלים מאלרגיות.
איך ליצור קשר
לינקדאין / פייסבוק / אינסטגרם / טוויטר / וגם כאן
עוד מרשימת המבטיחים
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר