
גלעד צוובנר שי, 39
מנהל הקו הכחול של הרכבת הקלה בירושלים | גר במושב שילת, נשוי ואב לשניים
התפקידים שביצע גלעד צוובנר שי, מנהל הקו הכחול של הרכבת הקלה בירושלים, עוד לפני גיל 40, כוללים את מנהל אגף רכבות בנתיבי ישראל וסמנכ"ל התכנון בנת"ע, ושורה של פרויקטים גדולים, ביניהם תכנון גשרים לחלקים הצפוניים של כביש 6, הוויאדוקט לרכבת הקלה בקו חיפה־נצרת (שטרם נבנה) ותכנון גשרים ביוסטון ובניגריה.
את דרכו המקצועית החל צוובנר שי בחברת ההנדסה קדמור, שם עבד תוך כדי לימודיו לתואר בהנדסת בניין באוניברסיטת בן גוריון. את לימודי התואר השני בהנדסת בניין קטע לטובת לימודי MBA במרכז הבינתחומי, בתוכנית משולבת שכללה השתלמות בוורטון. ב־2014 עזב את קדמור כמנהל צוות ופתח משרד עצמאי לשירותי הנדסה, ייעוץ ותכנון. כשהחל מבצע צוק איתן ונעדר לחודשיים מילואים, נתקל במכרז לתפקיד בחברה הממשלתית נתיבי ישראל, ניגש וזכה. באותה עת, תחילת 2015, היתה חברת נתיבי ישראל (מעצ לשעבר) בתקופה קריטית, ובכירים, כולל המנכ"ל, נחקרו כחלק מפרשיית שחיתות. צוובנר שי התמנה למנהל פרויקטים במחלקת הרכבות (שהיה אז אגף קטן), ועסק בין השאר במסילת העמק, פרויקט הרכבות הראשון של נתיבי ישראל, וכן במסילה לאילת, ובמסילות לכרמיאל, ירוחם וערד. הוא קודם לסגן מנהל אגף, ובהמשך למנהל אגף התכנון.
צוובנר שי זכה להערכה בנתיבי ישראל אך כשהגיעה אליו הצעה מנת"ע, החברה האחראית על הרכבות הקלות בגוש דן, היה קשה לו לסרב. הוא התמנה לסמנכ"ל התכנון של הקווים הירוק והסגול של הרכבת הקלה, וההאבים (המרכזים התחבורתיים) של המטרו, אך עזב אחרי כחצי שנה בשל מחלוקות מקצועיות עם המנכ"ל החדש. אחר כך הקים חברה לניהול פרויקטים הנדסיים, ומונה למנהל הקו הכחול של הרכבת הקלה בירושלים, שאמור להיפתח בשנים 2028־2029.
"עולם התשתיות מרתק ועובר מלואו־טק להייטק על ידי שילוב טכנולוגיות", משיב צוובנר שי לשאלה היכן הוא רואה עצמו בעתיד. "מנעד העבודה שלי מרתק, מברזלים בשטח ועד לקידום חקיקה. אני רואה את עצמי בעתיד מוביל את פרויקטי התשתיות הגדולים בארץ".
עוד מרשימת המבטיחים
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר