קרן עזריאלי נגד רשות המסים במחלוקת על 14 מיליון שקל
בין הקרן לרשות יש מחלוקת בשאלה אם המניות שהוריש עזריאלי הן חלק מהשליטה בקבוצה ■ המס על דיווידנד של 160 מיליון שקל יכול להסתכם ב-40 מיליון שקל

רשות המסים דורשת מזרוע התרומות של עזריאלי מס על הדיווידנד שהתקבל ממניות שהוריש לקרן דוד עזריאלי. בין הקרן ובין רשות המסים ישנה מחלוקת בשאלה אם הדיווידנד פטור ממס או לא ולפני כמה חודשים הגישה הקרן ערעור מס כנגד הדרישה לבית המשפט המחוזי בתל אביב.
בשלב זה יצאה שומה בנוגע לדיווידנד של כ-57 מיליון שקל ב-2016-2014, והמס הנדרש עליו הוא כ-14 מיליון שקל. העמותה קיבלה מניות מעזריאלי ששוויין כיום הוא 1.1 מיליארד שקל, שמיוחס להן דיווידנד בסך 160 מיליון שקל - כך שהמס הכולל שצפוי להידרש עד כה הוא כ-40 מיליון שקל.
דוד עזריאלי הלך לעולמו ביולי 2014 בגיל 92. כמה חודשים לפני מותו הוא העביר כ–5.7% ממניותיו, אז בשווי של כ–800 מיליון שקל, לקרן התרומות שבניהולו.
עמותה אינה משלמת מסים על דיווידנדים אלא אם הם מגופים בשליטתה. המחלוקת בין הקרן לבין רשות המסים נוגעת לשאלה האם המניות הן חלק מהשליטה בקבוצת עזריאלי או לא. לטענת הקרן, למניות אין זכויות הצבעה והן אינן חלק מהשליטה. ברשות המסים לא מקבלים את העמדה הזאת.
לפי האתר של קבוצת עזריאלי, מיום הקמתה כחברה ציבורית החליטה ההנהלה להעמיד סכומי כסף משמעותיים לטובת קידום מטרות חינוכיות וחברתיות בישראל באמצעות קרן עזריאלי ישראל - עמותה פילנתרופית עצמאית שכל מטרותיה ופעילויותיה מיועדות לקידום חינוך, מחקר רפואי ומדעי, חברה, רווחה, אמנות ותרבות בישראל.
ערעור המס הוגש באמצעות עו"ד זוהר לנדה ממשרד ברנע ג'פה לנדה.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
האוויר מתחיל לצאת משוק הדיור ברחבי העולם. להלן חמש דוגמאות

אחרי נפילה של יותר מ-20%, הגיע הזמן לקנות מניות? זה המדד שצריך לבדוק
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו
