תקנות הקורונה – שבע וחצי שעות של דיון בשידור חי ועדיין אין החלטה
בית המשפט העליון קיים היום דיון בארבע העתירות נגד הסמכת השב"כ והמשטרה לערוך מעקבים אחרי חולי קורונה ■ בצל משבר הקורונה והגבלותיו, הדיון שודר בשידור ישיר באתר של בית המשפט ובחשבון הטוויטר של דוברות הרשות השופטת

בדיון שנערך היום (חמישי) בבית המשפט העליון בנוגע לארבע העתירות נגד הסמכת השב"כ והמשטרה לערוך מעקבים אחרי חולי קורונה, מי שבא איתם במגע קרוב ומי שחייבים בבידוד ביתי, החליטו שופטי בית המשפט העליון, הנשיאה אסתר חיות, והשופטים חנן מלצר ונעם סולברג לדחות את ההחלטה בנושא תקנות המעקב למועד אחר.
הדיון, שנערך שבע שעות וחצי ועוד חצי שעה של שמיעת עמדת השב"כ במעמד צד אחד, סבב סביב השאלה אם התקנות שמעניקות לשב"כ יכולת מעקב פוגעות בזכות לפרטיות בצורה שתגרום לבית המשפט לבטל את התקנות או להורות לכנסת על תיקונם מחדש.
"ישנה פגיעה בזכות לפרטיות אבל הפגיעה היא מגודרת", אמרה בדיון נציגת הפרקליטות, עו"ד שוש שמואלי. "מספר האנשים שיש להם נגישות למידע מצומצם. קובץ המעקב שמתקבל עובר למשרד הבריאות והוא לא אמור להיפתח. מתי כן פותחים את הקובץ? רק אם יש בירורים שצריך לעשות לגבי אותו אדם".
בתגובה לדברי שמואלי על סגויית הפרטיות, שאלה חיות "מדוע אפליקציית המגן לא יכולה להוות תחליף למעקב על ידי השב"כ?" לכך השיבה שמואלי כי "מדובר בכלי וולונטרי, שמעט מדי אנשים מחוברים אליו, ונותן לנו מעט מאוד נתונים".
פרופ' סיגל סצדקי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, אמרה כי "אין ספק שלו היינו יכולים לעקוב אחר כל אדם ולמצוא את מי שמפיץ את המחלה, היינו יכולים להסיר את הבידוד החברתי שאנו משלמים עליו מחיר מאד כבד."
בתום הדיון הוחלט שהמדינה אמורה להודיע עד מחר אם היא מוכנה לראות את הדיון כאילו הוצא צו על תנאי – כלומר, שהדיון והמסמכים שהוגשו לקראתו מספיקים על מנת לכתוב פסק דין.
בראשונה, הדיון שודר בשידור ישיר באתר בית המשפט העליון ובחשבון הטוויטר של דוברות הרשות השופטת. בהתאם להחלטת שופטי ההרכב, השופטים חויבו לעטות מסכות, אך בזמן השמעת הטיעונים על ידי הצדדים וכן בזמן הצגת השאלות על ידי הרכב השופטים - יכלו להסירן.
הדיון בעתירות נערך בעקבות עתירות שהוגשו ע״י האגודה לזכויות האזרח, עו״ד שחר בן מאיר, עדאלה, הרשימה המשותפת וארגון העיתונאים בישראל. בעתירות השונות דרשו העותרים לבטל את החלטת הממשלה מסוף חודש מארס שהסמיכה את השב"כ להשתמש ביכולות המעקב שלו לצורך ניטור מיקומים ונתיבים של חולי קורונה ואיתור כל מי שבא עמם במגע קרוב ב-14 הימים שקדמו לאבחון. בנוסף, העתירות ביקשו לבטל את תקנות שעת חירום המעניקות למשטרה גישה ללא צו שופט לנתוני מיקום סלולריים של אזרחים לצרכי אכיפת הבידוד.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות
האוויר מתחיל לצאת משוק הדיור ברחבי העולם. להלן חמש דוגמאות

אחרי נפילה של יותר מ-20%, הגיע הזמן לקנות מניות? זה המדד שצריך לבדוק
אל על מובילה בביטולים, המטוס של וויז אייר "קיבל מכת ברק": קיץ כאוטי בנתב"ג

מיליארדים מהפקעות קרקע, סמכויות אגרסיביות, ופוליטיקה קטנה: המלחמה על חוק המטרו
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
איך מטפסים לעשירון השכר העליון — ומי מצא דרך עקיפה כדי להגיע אליו
