גיא ויסמן נידון ל-10 שנות מאסר ולקנס של 750 אלף שקל
הפרקליטות דרשה להטיל על וייסמן 12 שנות מאסר ■ ויסמן הודה והורשע בגניבה על ידי מנהל בתאגיד סיוע לגניבה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים בתאגיד וקשירת קשר לביצוע פשע ■ השופט מודריק סירב לפצות את הראל: החברה אינה דומה לקורבנות קשיי יום
המשנה לשעבר של הראל בית השקעות, גיא ויסמן, נידון היום ל-10 שנות מאסר ולקנס של 750 אלף שקל בשל המעילה בחברה. זאת לאחר שפרקליטות מיסוי וכלכלה דרשה להטיל עליו 12 שנות מאסר בפועל. ויסמן הואשם ב-2007 בגניבה של 123 מיליון שקל ומאז הוא נתון במעצר.
השופט עודד מודריק כתב כי "אינני רואה מקום לקבוע פיצוי בגין נזקי חברת הראל. סוגיית הפיצוי היא נושא למשפט אזרחי שמתקיים, למיטב ידיעתי. התנהגות הנאשם כלפי החברה וכלפי בעל השליטה בה אינה צריכה לזכות אותו ב"פרס", אך העניין הזה אינו דומה לעניינם של קשיי יום שניזוקו בידי עבריין ושתביעת הפיצוי מידי העבריין היא עבורם משימה קשה ויקרה כדי לשאת בה". בהראל בית השקעות סירבו להגיב לדברים.
כתב האישום המתוקן, שבו הודה באחרונה ויסמן במסגרת הסדר טיעון, מתייחס ל-98 מיליון שקל שנעלמו מחשבון הנוסטרו של הראל. ההפרש בין הסכום בכתב האישום המקורי לסכום בו הודה ויסמן נובע, בין השאר, מיתרת זכות בחשבונות הלקוחות ביום מעצרו של ויסמן.
ויסמן הודה והורשע בגניבה על ידי מנהל בתאגיד סיוע לגניבה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, רישום כוזב במסמכי תאגיד, מרמה והפרת אמונים בתאגיד, קשירת קשר לביצוע פשע ועוד. הוא הודה כי קיבל במרמה בנסיבות מחמירות 82 מיליון שקל. ויסמן הפסיד סכום זה כתוצאה מסחר באופציות מעו"ף בחשבונות של לקוחות שהיו חבריו.
התובעת עו"ד אסתי שלאין הדגישה בשלב הטיעונים לעונש כי "הוא היה הרוח החיה בחברה, הוא ניהל את החברה בפועל, היה שר הפנים ניהל את ענייניה הכספים של החברה, היה הגורם המחליט המבצע והמבקר גם יחד - משום שכל ההחלטות בענייני כספים היו בידיו, הסמכות לחתום על השיקים היו בידיו".
לדברי שלאין, "אולי זו הסיבה לכך שהנאשם הצליח במשך שנים להערים על מספר כה רב של אנשים - מערכות ביקורת לא מבוטלות - בחברה ומחוצה לה, לגרום לחשבונות החברה סכומי עתק בסדר גודל של כ-100 מליון שקל". שלאין דרשה שבשל התנהלות ויסמן במהלך המשפט לא ינוכו מתקופת המאסר שלוש השנים שבהן נתון ויסמן במעצר.
באי כוח הנאשם, עורכי הדין ציון סהראי ואורי קינן, הדגישו כי לויסמן עבר נקי ואת ההשפעה הקשה של הפרשה על מסלול חייו. לשיטתם, העונש צריך להיות שבע שנות מאסר בניכוי התקופה שישב ויסמן במעצר. הם ביקשו לזכור שלוויסמן שני ילדים, אחד בן 18 והשני בן ארבע - אותו לא זכה לגדל.
כתבות מומלצות
"יש מיליונרים מכל העולם שהוקסמו מהשכונה, רוצים כאן נכס - ולא מעניין אותם המחיר"

עמדתי בשקט ליד הלוח וחיכיתי, ביקשתי שקט, ואז הרמתי את הקול. כך נראה הרגע בו הבנתי שאני צריך לקחת הפסקה מהוראה

"יש מיליון דירות שצריכות להיבנות ואין מי שיתכנן אותן - הצעירים רואים שבהיי-טק אפשר להתחיל עם משכורות של 30 אלף שקל בחודש ועוזבים"

עדיין יש סיכוי טוב שנתניהו יגיע לאגף 10 בכלא מעשיהו - והוא יודע את זה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

פתאום ההשקעות הכי חמות צונחות: נפט, סחורות, תשואות – למה זה קורה?
