חוק החלת ממשל תאגידי באג"ח - אמצעי נגד הפקרות השוק
עם זאת החוק אינו מאפשר לבעלי אג"ח לשלוט במינויים
>> כל מי שקנה אג"ח וגילה שכספו מושקע בנדל"ן בבוקרשט או סיביר, כבר יודע: בחוק החברות אין הסדרים מיוחדים לגבי חברות שהנפיקו אך ורק אג"ח לציבור. למעשה, מרבית ההסדרים שהוחלו על חברות כאלה, כמו חובות דיווח שונות לבורסה, הם פרי יוזמה חצי פיראטית של רשות ניירות ערך. מצד אחד, טוב שהרשות התלבשה על החברות האלה בזמן. מצד שני, לא תמיד ברור מהיכן שואבת הרשות את סמכותה החוקית להטיל דרישות נרחבות על חברות אג"ח.
תזכיר החוק מיישם, למעשה, מנגנון של ממשל תאגידי, שנועד להבטיח כי לבעלי השליטה יהיה קשה לנצל את כוחם כדי לגנוב את קופת המימון שנתנו לה מחזיקי האג"ח. בחוק המוצע מוקנית למחזיקי האג"ח יכולת פיקוח על מצבה הכספי של החברה ויכולת השפעה על חלוקת הרווחים באופן שלא יסכן את יכולת הפירעון שלה. ואולם החוק המוצע אינו מאפשר למחזיקי האג"ח לשלוט במינוי נושאי המשרה בחברה. למעשה, גם השפעת מחזיקי האג"ח על מינוי הדירקטורים החיצוניים היא עקיפה בלבד ונעשית באמצעות ועדת הביקורת.
בנקודה זו נדמה כי החוק המוצע ממשיך כשל קיים בחוק החברות והוא כשל הדח"צים. מומחי חברות רבים סבורים כי מוסד הדח"צים נכשל, וכי הדח"צים הם עלה תאנה בדירקטוריון ואינם ממלאים את תפקיד הפיקוח כנדרש. בחברה שמניותיה נסחרות בבורסה, מעורבים בעלי מניות המיעוט במינוי הדח"צים. בחברת אג"ח ייעשה מינוי הדח"צים על ידי בעל השליטה. קשה להאמין שדח"צים כאלה יועילו.
כתבות מומלצות

"לעבודה שלי יש סטיגמות, היא לא נחשקת. אבל לא אכפת לי מה חושבים"
"שגר ושכח": האם יש מניה ששווה להשקיע בה ל-20 שנה?

בשקט בשקט, העלימה מקדונלד'ס אופציה מהתפריט – והיא יודעת בדיוק למה

המשבר בקריפטו נכנס לשלב הבא: מלחמת כל בכל
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
