ישראל הצטרפה לאמנה למניעת שוחד של מדינות ה-OECD; מציע שוחד לעובד ציבור זר יסתכן ב-3.5 שנות מאסר
בחודש הבא תבקר בארץ משלחת של הארגון כדי לבדוק את יישום עקרונות האמנה
ימים ספורים לאחר פרסום חשדות למתן שוחד בהודו על ידי תעש, דיווחה התאחדות התעשיינים כי ישראל הצטרפה לאמנה למניעת שוחד של ארגון המדינות לשיתוף פעולה כלכלי ופיתוח (OECD). החתימה הישראלית נכנסה לתוקף בימים אלו ובכך הצטרפה ישראל ל-38 המדינות החתומות על האמנה.
על פי הערכות בתעשיות הביטחוניות, שיעור התשלום לסוכנים הגיע לעתים ל-20% מעלות העסקות, שהיקפן בין עשרות למאות מיליוני דולרים. בתעשיות הביטחוניות טוענים, כי משרד הביטחון אישר את התשלומים ומס הכנסה אף הכיר בהם כהוצאה להטבות מס.
דני קטריבס, מנהל האגף לסחר חוץ וקשרים בינלאומיים בהתאחדות התעשיינים, אמר כי על פי האמנה, איש עסקים ובכלל זה יצואן ישראלי או חברה ישראלית המציעים שוחד או מנסים לשלם שוחד לעובד ציבור זר, גם אם באמצעות מתווכים, מסתכנים בהעמדה לדין פלילי בבית משפט בישראל.
כצעד מרכזי לקראת הצטרפותה של ישראל לאמנה, נקבעה עבירה חדשה בחוק העונשין, שמשמעותה - עונש מרבי של שלוש וחצי שנות מאסר וקנס בסכום של עד 202 אלף שקל או עד פי 4 משווי ההטבה שהתקבלה עקב תשלום השוחד, על פי הגדול מביניהם. במקרה של תאגיד, ניתן יהיה להרשיע גם את התאגיד וגם את בעלי התפקידים שהיו מעורבים בתשלום השוחד בפועל.
ישראל פעלה רבות בשנים האחרונות להצטרף לאמנה על אף שאינה חברה בארגון ה-OECD, אך כיום מקבלת הצטרפות ישראל לאמנה משנה חשיבות עקב היותה חלק מרכזי מתהליך קבלתה של ישראל כחברה בארגון. תהליך ההצטרפות לארגון החל במאי 2007.
בסוף החודש הבא תבקר בארץ משלחת מטעם הארגון כדי לבדוק את יישום עקרונות האמנה בפועל.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

סיוט בחופשה: 7 תחנות במסלול הייסורים שצפוי לכם בקיץ 2022

"יש בשוק הזה הזדמנות שלא ראינו עשורים"
"עשה את עסקת חייו": כך הצליח אבי זינגר לרכוש את בן אנד ג'ריס במחיר זעום
"זו ההחלטה הכי מפחידה שעשיתי. כשנצליח, נהיה הבסיס למהפכת המחשוב הבאה של האנושות"
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
