פרופ' ישראל אומן: "עורכי דין בוועדה למינוי שופטים - שחיתות ממוסדת"
חתן פרס נובל בוועדת חוקה, חוק ומשפט: אסור לשופטים ועו"דים לכהן בוועדה למינוי שופטים
חתן פרס נובל, פרופסור ישראל אומן, אמר היום (שלישי) בישיבת ועדת חוקה, חוק ומשפט בכנסת שאסור ששופטים ועורכי דין יכהנו בוועדה למינוי שופטים. הוועדה דנה בהצעת יו"ר סיעת הליכוד, גדעון סער, לחייב רוב מיוחס של שבעה מתוך תשעת חברי ועדה לבחירת שופטי בית המשפט העליון.
הוא הציג חישוב בתורת המשחקים, שבה הוא מתמחה, ולפיו הכוח האמיתי של הבלוק של שלושת שופטי עליון בוועדה למינוי שופטים, אינו שליש, אלא 45%, זאת מכיוון שהם מצביעים כמקשה אחת. לדבריו, "כיוון שבדרך כלל לשופטים יש בלוק של חמישה חברי ועדה מדובר בכוח מוחלט של 100%".
אומן טען שאי מינויה של פרופסור רות גביזון לבית המשפט העליון היא "שערוריה מעין כמוה. כמו שנשיא בית המשפט העליון בדימוס, אהרון ברק, אומר שבית המשפט העליון הוא כמו חז"ל, הוא גם אומר שלגביזון יש אג'נדה, כאילו שלברק אין אג'נדה".
כתבות מומלצות
המכונית הפרטית עוברת מהפכה שסוחפת את כל התעשייה
"חיים את הרגע": אוכלים במסעדות, יוצאים לבלות — וטסים לחו"ל
"הבטיחו לקדם אותי ואז הביאו מישהו מבחוץ. אם זה יקרה שוב – אתפטר"
נטישת מנהלים, חוב תופח — ותשואת חסר עמוקה: מה קורה בשיכון ובינוי?
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
"הפסקתי להעסיק צעירים. הם מפונקים ולא ראו אותי, אלא רק רצו לקחת ממני"
