יאח"ה חקרה את דוד שילוח - ידידו של אלי ארוך - בחשד למעורבות בזיוף מסמכים במהלך הבוררות עם כלל פיננסים
שילוח שוחרר בערבות בתום חקירתו; בבקשה לשחרורו בערבות נכתב כי ארוך ושילוח, יחד עם גורמים נוספים, חשודים כי נערכו לבוררות וזייפו מסמכים שונים שהוגשו לבורר, השופט בדימוס יעקב מלץ
היחידה הארצית לחקירות הונאה במשטרה (יאח"ה), עיכבה היום לחקירה את דוד שילוח, ידידו הקרוב של אלי ארוך, בחקירת פרשת הבוררות של חברת כלל פיננסים. שילוח, שזכה לכינוי "הצל", עוכב בחשד שהיה מעורב בזיוף מסמכים שהוגשו לבורר, יעקב מלץ, בסכסוך בין ארוך לחברת כלל פיננסים, שבסופו חייב מלץ את החברה לשלם לארוך כ-95 מיליון שקל.
חשד נוסף אותו חוקרת המשטרה הוא שהשניים פעלו להשמדת ראיות שיש בהן כדי לשפוך אור על מערך הזיופים בו עשו שימוש במהלך הליך הבוררות. שילוח הוצג לאחרונה על ידי גורמים בחברת כלל פיננסים כמי שמחזיק בידיו מסמכים שיש בהם כדי להוכיח שהמסמכים שהציג ארוך במהלך דיוני הבוררות הם מזויפים. בחברה קיוו כי יציג את המסמכים המקוריים ויחשוף את התרמית לכאורה, במהלך הדיונים המשפטיים בבקשת ביטול פסק הבורר. הדיונים המשפטיים בפרשה צפויים להתחדש רק בפברואר 2007.
ב-TheMarker פורסם לאחרונה כי משרד החקירות ויצמן-יער, שהיה אחראי לשליחת המדובבת לביתו של השופט מלץ, הוא שאחראי לאיתור וליצירת הקשר עם שילוח. משרד החקירות בחן את עדותו של שילוח ואת המסמכים שהציג ומצא שהם אותנטיים. לאחר מכן הועבר הטיפול בשילוח למשרד רם כספי, בא כוחה של כלל. עוד נמסר, כי שילוח ניאות לתת תצהיר ולהעיד נגד ארוך תמורת פיצוי כספי, שגובהו טרם הוברר. לטענת כלל, שילוח התחייב להעמיד לרשותה את הראיות המקוריות המוכיחות את הזיוף, וכלל תשלם לשילוח רק אם יבוטל פסק הבורר על יסוד המסמכים הללו.
כתבות מומלצות

"תמיד היתה לו תשובה הגיונית": כך הצליח איש אחד להונות 1,000 משקיעים

"אנשים אמרו לי - סיימת תואר בהצטיינות בטכניון וזה מה שאתה הולך לעשות?"

חברות ההיי־טק שמפסידות מיליארדי דולרים מצאו דרך להישאר בחיים

מחדל מחירי הדיור: כך התייקרה דירה ממוצעת ב-280 אלף שקל בשנה
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם
