"המיסוי הנוכחי אינו מיסוי חכם ואינו מתאים לתחבורה"
ראש אגף התקציבים ומנכ"לית משרד התחבורה התייחסו לקושי ביישום מדיניות בהיעדר ממשלה: "זה מצב קשה למשק, אנחנו נדרשים לבצע קיצוצים בטייס אוטומטי"

"נכון להיום אין ממשלה ולכן אין תקציב מאושר לשנת 2020, כך שאנו עובדים לפי תקציב המשכי, סוג של טייס אוטומטי הדורש קיצוצים שונים שנעשה בתבונה" - אמר שאול מרידור, הממונה על התקציבים במשרד האוצר בוועידת תשתיות 360 של TheMarker, המחלקה המסחרית ומשרד מ.פירון, בפאנל זוגי לצידה של קרן טרנר אייל, מנכ"לית משרד התחבורה והבטיחות בדרכים. "למדינה יש חובות וחוזים עליהם היא חתמה וצריכה לעמוד מאחוריהם. ברגע שתקום ממשלה ויאושר התקציב נסדר את הדברים", הבהיר מרידור.
טרנר אייל הוסיפה כי "תקציב המשכי מביא להקפאה של כל דבר חדש, זה מצב קשה למשק. למרות התמונה הקשה, הצלחנו להשיק השנה שלושה נתיבי קארפול כדי ליישר קו עם העולם בכל הקשור לתחבורה שיתופית. הנתיבים נותנים העדפה לתחבורה ציבורית וכבר כיום אדם הנוסע בכביש החוף בנתיב קאר פול יחסוך זמן נסיעה משמעותי".
בתשובתה לשאלתה מנחת הפאנל דנה ויס על "מס גודש" עתידי על נסיעה בכבישי גוש דן, השיב מרידור: "ניהול הביקושים בכבישים הוא חשוב, בין אם קוראים לזה מס גודש או לא. הנוסעים ברכבים הפרטיים יצטרכו לשלם על כניסה לאזורים המרכזיים של גוש, דן כיוון שהנסיעה באזורים אלו בשעות העומס מפריעה מאוד למשק".
טרנר אייל הוסיפה כי "המיסוי הנוכחי על רכישת רכב לא חכם, צריך לעבור למיסוי לפי שימוש תוך מיפוי אזורי העומס לעומת הפריפריה. עמדתו של שר התחבורה היא שהדבר צריך להיות מאוזן תקציבית ולא יוביל להכבדת המיסים על האזרחים".
על קווי המטרו המתוכננים לקום בגוש דן, אמר מרידור: "במצב החוקי הקיים, תוכנית המטרו לא תתממש גם בעוד 40 שנה. כדי שהקווים יקרמו עור וגידים תוך 15-10 שנה מהיום, צריך לרתום את המערכות הביצועיות, התכוניות והרשויות המקומיות בשביל זה. כשזה יקרה, האוצר יביא מימון לכך. במסגרת התהליך נדרוש מימון מתושבי גוש דן, כיוון שהם יהיו הנהנים העיקריים מהפרויקט".
טרנר אייל: "בשנות ה-60 הקימו בישראל את המוביל הארצי, אך דורות שלמים לא התייחסו לתחבורה ציבורית ובעיקר תכננו כבישים. פרויקט המטרו ידרוש אומץ רב ושינוי חשיבה מצד הקברניטים. ברגע שתהיה ממשלה, הדבר יוכל להיות ישים. גם כביש 6 נסלל בזכות חוק מיוחד כשהממשלה הבינה את חשיבותו".
מרידור דחה את הקריאות לבלום פרויקטים בתחום הדיור עקב אי תכנון תחבורתי נדרש סמוך אליהם: "אין צורך במשבר דיור נוסף כדי לפתור את משבר התחבורה. משרדי האוצר והתחבורה רואים את הדברים עין בעין ואני מציע לכולם להירגע ולנשום. ברגע שתהיה כאן ממשלה היא תכוון ותסדיר את הדברים. החיים חזקים מכולנו".
בחזרה למדור ועידת תשתיות 360 >>>