חשיבותו של הכיסוי הביטוחי לפרויקטי תשתיות
חגית ציטיאט-לוין, מנכ"לית בססח, שיתפה מניסיון הקבוצה במעורבות חברות ביטוח בעולם המערבי בעסקות תשתית מורכבות, לא רק כגוף מוסדי אלא גם במתן פתרונות ביטוחיים המאפשרים מבני מימון ייחודיים

"כל פרויקט של הקמה או שיפור תשתיות הוא מורכב מבחינת המימון — וכרוך בזמן ביצוע ממושך", כך אמרה אתמול חגית ציטיאט־לוין, מנכ"לית בססח, חברה לביטוח סיכוני אשראי, בוועידת תשתיות 360 של TheMarker המחלקה המסחרית ומשרד מ. פירון ושות'. היא הוסיפה כי "כדי להבטיח שפרויקט אכן יתנהל כהלכה ולא יקרוס יש לדאוג לכיסוי ביטוחי מימוני".
לדבריה, ביטוח של פרויקט תשתית נעשה על בסיס הערכת סיכונים בנקודת הזמן ההתחלתית, אך חשוב לקיים עדכונים של ההערכה מעת לעת לאורך התקדמות הפרויקט.
"חברות הביטוח הן שחקן חשוב במציאות שבה כמות הפרויקטים בעולם מצויה במגמת עלייה מתמדת, ולעומת זאת הקיבולת של מקורות המימון מוגבלים", טענה ציטיאט־לוין. "לשחקנים המסורתיים בתחום (למשל, הבנקים) מצטרפות גם חברות הביטוח שיכולות להגדיל משמעותית את הקיבולת ולתת ערך מוסף בדמות ביטוח חוב ספקים, שליטה בתזרים מזומנים, הוזלת עלויות מימון וגיוון מקורות המימון", הוסיפה. לצד ההצלחות הרבות בעולם, מציינת ציטיאט־לוין כי "30% מהקבלנים בארה"ב מגיעים לחדלות פרעון. קבלנים שאין להם כיסוי ביטוחי מתאים מגיעים למצבים בעייתיים. עם זאת, חברה שפועלת עם כיסויים ביטוחיים וערבויות יכולה לכסות על הכשלים בדרך, בלי להיכשל בפרויקטים שלה".
בחזרה למדור ועידת תשתיות 360 >>>