SAIPS

כפי שהמירוץ לחלל אפיין את המחצית השנייה של המאה הקודמת, כך אחד המרוצים הטכנולוגיים שיאפיינו את דורנו יהיה ככל הנראה המירוץ למימוש החזון של מכונית אוטונומית - מכונית הנהוגה בידי "נהג" אוטומטי, שיתפוס את מקומו של הנהג בשר ודם. אך בעוד שהמירוצים הטכנולוגיים של המאה הקודמת התמקדו באתגרים פיזיים, אתגרי הפיתוח של המכונית האוטונומית נעוצים ברובם בזירת התוכנה. בשל כך, אך טבעי שתעשיית ההייטק הישראלית תפסה בו מקום של כבוד. עסקת מובילאיי שבה נמכרה החברה הירושלמית לאינטל תפסה אמנם תשומת לב רבה, אולם היא לא היחידה.
» כך השתנה מרחב העבודה בהייטק - לפרויקט המלא
» כל מה שצריך לדעת על טכנולוגיה
» בלוג זירת ההייטק
שחקנית בולטת אחרת בעולם הרכב האוטונומי היא החברה התל-אביבית SAIPS, שעלתה לפני כשנה לכותרות כשנמכרה לענקית הרכב האמריקנית פורד, ובכך התמקמה במושב הקדמי במירוץ של החברה להציג רכב בעל יכולות אוטונומיות מלאות כבר בשנת 2021.
רוצים לקחת חלק בעיצוב עתיד המכונית האוטונומית? הצטרפו אלינו
SAIPS הוקמה לפני 5 שנים בלבד ומשרדיה ממוקמים במרכז תל אביב, לא הרחק ממטה גוגל. היא אחת הקבוצות הראשונות שנכנסו בישראל לתחום שהוגדר כלהיט של ההייטק בשנה האחרונה - למידה עמוקה (Deep Learning) - היכולת של מחשבים לחקות תהליכים שמתרחשים במוח האנושי. צוות האלגוריתמאים ואנשי התוכנה בחברה נחשב למוביל בישראל בתחום הלמידה העמוקה, כאשר רובם בעלי רקע ביחידות העילית של צה"ל ובעלי תארים מתקדמים במדעים מדויקים ומדעי המחשב. בימים אלה החברה מתרחבת במהירות ומגייסת את האלגוריתמאים המבריקים ביותר מהתחום.

ברשימת הלקוחות מככבות חברות מישראל ומהעולם ממגוון תעשיות - תעופה וחלל, מכשור רפואי, מוליכים למחצה, אבטחה ביומטרית, מובייל, אינטרנט, ספורט וגיימינג.

המודולים המפותחים בחברה מתחרים בביצועיהם של שחקנים מרכזיים בתחום הרכב האוטונומי כמו גוגל ואובר.

השקעות: טרם הרכישה, היזמים היו בעלי המניות היחידים ולא בוצעו בה השקעות חיצוניות. החברה היתה רווחית החל מהשנה הראשונה לפעילותה, והכנסותיה ורווחיה צמחו מדי שנה בלמעלה מ-50%. כיום SAIPS היא חברה-בת של פורד.
