גארי קספרוב: "החיבור שעושה IMPROVATE בין חברות הטכנולוגיה והחדשנות למדינות חיונית במיוחד בעת הזו"
את הדברים אמר קספרוב בכנס הסייבר של חברת IMPROVATE עם הצטרפותו למועצת המנהלים של החברה: "IMPROVATE פועלת כדי לפתור בעיות – וזה מה שאני עושה כל חיי"

בחודשים האחרונים אנו עדים לפריצות חוזרות ונשנות לדאטה בייס של חברות ענק וארגונים. המעבר לעבודה מרחוק, השימוש בענן, ושימוש מוגבר בתשלומים באונליין האיץ באופן דרמטי את מתקפות הסייבר על מדינות וחברות פרטיות. בכנס IMPROVATE ישראל – איחוד האמירויות ומזרח אירופה שעסק בנושא הסייבר הציגו חברות סייבר ישראליות המצויות בחוד החנית של התעשייה- טכנולוגיות מתקדמות בהגנה בפני מתקפות סייבר, וכן מפני הפצת פייק ניוז.
הדובר המרכזי בכנס היה גארי קספרוב, אלוף עולם בשחמט, פעיל זכויות אדם העומד בראש הקרן לזכויות האדם בארה״ב, והמייסד של היוזמה לחידוש הדמוקרטיה. קספרוב הצטרף לאחרונה למועצה המייעצת של חברת IMPROVATE, המחברת בין חברות טכנולוגיה וחדשנות למדינות ושווקים חדשים. קספרוב התייחס בכנס לשורה של נושאים ובהם: מעורבותו בסדרה Queen's Gambit שהפכה ללהיט, הקשר בין שחמט לבינה מלאכותית, מעורבותו בתחום הסייבר, ולהצטרפותו לחברת IMPROVATE:
"IMPROVATE פועלת כדי לפתור בעיות – וזה מה שאני עושה כל חיי". קספרוב אמר שהעבודה החשובה שעושה IMPROVATE בחיבור בין חברות הטכנולוגיה והחדשנות לממשלות היא חיונית במיוחד בעת הזו: ״הנגשת הטכנולוגיה ללקוחות פוטנציאלים העומדים בראש שרשרת המזון, ממשלות, חשובה לשני הצדדים. משבר הקורונה מאיץ את הצורך בפיתוח טכנולוגיות חדשניות על ידי חברות הטכנולוגיה ואימוצם על ידי ממשלות ו-IMPROVATE היא הגשר לכך״.
עוד סיפר קספרוב סיפר בכנס שיום לפני כן ציין את יום השנה ה-25 למשחק ההיסטורי שלו נגד המחשב של חברת IBM ותוכנת ״כחול עמוק״, משחק אותו מכנה קספרוב כנקודת מפנה בחיים שלו: ״המשחקים שלי נגד המחשב היו ההתחלה של הסוף של המשחק המקצועי שלי. הבנתי שהעתיד נמצא בשילוב שבין אדם למכונה ועלינו להשקיע בחיבור הזה. אני לא רואה בבינה מלאכותית כאיום על האנושות, להפך, אני רואה את זה כך שהאדם ינחה את האלגוריתמים – כמו רועה. רק אנשים יודעים מה חשוב – והם יהיו אלה שינחו את המכונה״.
את הכנס פתחה אירינה נבזלין, המייסדת והיו״ר של IMPROVATE שאמרה כי המשימה של החברה היא להנגיש לממשלות ברחבי העולם טכנולוגיות מדהימות שמתפתחות בכל יום והופכות את החיים של כולם לטובים יותר. אירינה התייחסה לתחום הסייבר ואמרה כי ״נושא הסייבר מעולם לא היה חיוני יותר מאשר במשבר הקורונה כאשר רוב האנשים מצאו את עצמם עובדים מהמחשבים בבית בתקופה שבה עלו מתקפות הסייבר על ידי מדינות דיקטטוריות וגורמים נוספים״.
בכירים באיחוד האמירויות ובהם בכירי בנקים ומשקיעים, אשר סיפרו על עלייה של מאות אחוזים במתקפות הסייבר מאז הסכמי אברהם ובתקופה הקורונה, צפו בחברות הסייבר הישראליות במטרה ליצור שיתופי פעולה עסקיים. האמירתיים אף ציינו כי לא בכדי ישראל נחשבת למעצמת סייבר- הטכנולוגיות שהוצגו בכנס אכן היו בחזית הטכנולוגיה העולמית, לדבריהם.
הנסיכה האמירתית Sheikha Hend Faisal Al Qasimi , אשת עסקים וחברה בלשכת המסחר של האיחוד אמרה בכנס כי בעשור האחרון כ-250 חברות ישראליות עובדות באיחוד האמירויות ועכשיו זה הפך לפומבי. הנסיכה פנתה לחברות הישראליות ואמרה להן: ״ אם יש לכם מוצר טוב, תמצאו פה שותפים. פנו לממשלה, לבנקים ולחברות פה – יש פה הרבה הזדמנויות והחברות הישראליות יתקבלו פה בזרועות פתוחות. Mohammed Mulla, מנהל פיתוח עסקי בבנק NBD באיחוד האמירויות דיבר על שיתופי הפעולה שכבר יצר הבנק עם שני בנקים ישראלים ועל כך שהבנק מחפש טכנולוגיות להגנה על המערכות שלו מפני מתקפות סייבר: ״השקעה בסייבר היא קריטית״.
שר המדע והטכנולוגיה, חילי טרופר, אמר בכנס כי ישראל היא מעצמת סייבר וכי הסכמי אברהם הם בשורה חשובה שמאפשרת חיבורים ושיתופי פעולה בין ישראל מאיחוד האמירויות ומדינות נוספות בתחום זה ובתחומים נוספים״. מנכ״לית משרד המדע, שי לי שפיגלמן, אמרה כי תעשיית הטכנולוגיה הישראלית מצליחה נהדר ולא צריכה את הממשלה כדי להתקדם: ״התעשייה צריכה אותנו בהסרת חסמים בירוקרטיים, בתוכניות לעידוד כוח אדם איכותי, או בהשקעה בתשתיות, למשל בתחום הבינה המלאכותית. משרד המדע והטכנולוגיה רוצה לוודא שהתעשייה הישראלית תמשיך להיות מובילה עולמית״.
ראש המשלחת הישראלית מטעם משרד החוץ לאיחוד האמירויות, איתן נאה, אמר בכנס כי יש סינרגיה גדולה בין ישראל לאיחוד האמירויות, שהיא מדינה מאוד מתקדמת בהיבטים של טכנולוגיה, וכי הוא רואה מקום לשיתוף פעולה בתחומי הסייבר והבינה המלאכותית בפרט: ״ישראל נחשבת אחת הבירות העולמיות של הסייבר ובאיחוד מצפים לשיתוף פעולה בתחום הזה״.
רונית חסין הוכמן, מנכ״לית IMPROVATE: ״ישראל היא מעצמת סייבר ויש לנו הרבה מה להציע בתחום. IMPROVATE גאה לקדם את החברות הישראליות שממוקמות בחזית הסייבר העולמי לעסקים בעולם. הצטרפותו של גארי קספרוב, מומחה עולמית בתחומי הסייבר, למועצה המייעצת של חברת IMPROVATE היא צעד מאוד משמעותי בכיוון״.
חברות הסייבר שהציגו בכנס:
Pcysys מספקת את PenTera - פלטפורמת תוכנה לביצוע מבדקי חדירות סייבר מרחוק באופן אוטומטי ובטוח, לצורך אבחון וחסימת פרצות אבטחה ברשת הארגונית. אמיתי רצון הוא מנכ"ל חברת Pcysys, מאז הייתה סטאראפ קטן ועד היום - כשהחברה מובילת שוק עם מאות לקוחות בכל העולם. רצון מהווה היום דובר וסמכות בתחום בדיקות הסייבר בעולם, ודיבר בכנס על המהפכה של בדיקות אבטחת מידע אוטומטיות.
Cyber Observer היא מערכת לניהול וניטור שמציגה תמונת מצב כוללת ורציפה אודות הביצועים ואבטחת הסייבר הארגונית. שמעון בקר הוא מייסד Cyber Observer ומנהל המוצר, ודיבר על בקרות רציפות לניהול וניטור אבטחת סייבר מקצה לקצה.
Cyabra מאפשרת למותגים לנתח לעומק את האמיתות והשפעה של כלל הרשת. דן ברמי, מייסד ומנכ״ל סיאברה (Cyabra), דיבר בכנס על דיס-אינפורמציה ו"אפקט כדור השלג".
CybeReady Learning Solutions הציגה מוצר טכנולוגי, המאפשר לנהל תכנית הדרכה הכרחית לעובדי החברה כנגד איומי סייבר באופן שמבטיח אפקטיביות בצמצום הסיכון הנשקף לחברה מצד הגורם האנושי. מייק פולצ'ק, שותף-מייסד בחברת CybeReady המכהן כמנהל האסטרטגיה, הציג בכנס מהי מוכנות בלחיצת כפתור.
Toka מסייעת לסוכנויות ממשלתיות, רשויות אכיפת חוק וביטחון לשמור על ביטחון האזרחים ולהגן מפני פשע וטרור, על ידי ייעוץ לממשלות בנושאי בניית מעטפת הגנת סייבר לאומית, ועל ידי פיתוח טכנולוגיות פורצות דרך בעולם המודיעין. תא"ל (במיל') ירון רוזן, ראש מטה הסייבר לשעבר בצה"ל, ומייסד-שותף ונשיא חברת טוקה, סיפר בכנס איך מדינות צריכות להתכונן ולבנות את יכולות הסייבר שלהן.
Focus Telecom הוקמה בשנת 1995 ומאז היא מובילה את השוק באספקה של פתרונות סנכרון, הפצת זמן, פתרונות ניווט והגנה על מערכות קריטיות מבוססות PNT (כיוון, ניווט וזמן). צ׳ארלי פריירה, מנהל פיתוח עסקי בינלאומי דיבר בכנס על סנכרון והפצת זמן מדויק ומוגן לרשתות ותשתיות קריטיות
Safe-T היא ספקית של פתרונות גישה מרוחקת מאובטחת המבוססים על טכנולוגיות Zero Trust. הפתרונות מונעים מתקפות על שירותים ומידע רגיש של ארגונים, הן למשתמשים חיצוניים והן למשתמשים פנימיים, תוך יישום Identity Based Segmentation. איתן ברמלר, מייסד שותף וסמנכ"ל פיתוח עסקי בחברה דיבר בכנס על כך שעולם אבטחת המידע נמצא בפיגור מסוכן אחרי הדרישות של עולם החדש של גישה לשירותים ארגוניים.
RDB הוא בסיס נתונים מבוזר המושתת על מודל המסמכים(Document Model) ותומך במאפייני ACID במלואם עם ביצועים מהירים. RDB מפחיתה את התקורה התפעולית ומקטינה את מחזור השחרור לשוק של החברה. אורן עיני, מנכ״ל החברה, דיבר בכנס על שימושיות כאסטרטגיה לאבטחה.
Axonius היא פלטפורמת ניהול הנכסים שנותנת לארגונים מלאי מכשירים עדכני, חושפת פערי אבטחה, מוודאת אוטומטית ואוכפת מדיניות אבטחה. דין זיסמן המנכ"ל ואחד מהמקימים של חברת אקסוניוס דיבר בכנס על המלחמה באויב מספראחד של אבטחת מידע: זמן.
Cybowall הציגה בכנס תוכנה בעלת יכולות מגוונות לניתוח וזיהוי התקפות סייבר, בשילוב בינה מלאכותית ויישום תוכנה ייעודי לניהול האירוע. זיו שמחון, סמנכ"ל פיתוח עסקי ומכירות בחברה דיבר בכנס על מינוף והתאמת פתרונות אבטחת המידע לשווקים הבינוניים.