לעשות עסקים עם טאיוואן
TAITRA, ארגון הסחר והחדשנות של טאיוואן בישראל יערוך ב-22 בדצמבר אירוע דיגיטלי במסגרתו יוצגו התעשיות המתקדמות בתחומי האלקטרוניקה והתקשורת של טאיוואן, הזדמנויות הסחר וכיצד ניתן לעשות עסקים עם אחת הכלכלות הצומחות בעולם

"היקף העסקים בין ישראל לטאיוואן עוד רחוק מהמיצוי המלא שלו", אומרת אמה יאנג, מנהלת TAITRA (טאיטרה), מרכז הסחר והחדשנות של טאיוואן בישראל. "ישראל וטאיוואן דומות מאוד בהרבה מובנים - שתי המדינות קטנות יחסית, ומסתמכות בעיקר על המשאב העיקרי שלהן - הון אנושי. טאיוואן גדולה מישראל ביותר מפי שתיים, אבל נחשבת לכלכלה השישית בגודלה באסיה וה-21 בעולם, ונמצאת במקום ה-17 בהיקף הסחר הבין-לאומי, על פי ארגון הסחר העולמי, עם היקף ייצוא בשווי 329 מיליארד דולר בשנת 2019", מציינת יאנג ומדגישה כי לשתי המדינות יש הרבה מה להרוויח מהידוק שיתוף הפעולה במגוון סקטורים ומוצרים.
"ישראל היא סטארט אפ ניישן נפלאה, בעיקר בעולמות התוכנה – סייבר, דאטה ועוד, אך בכל הקשור לאלקטרוניקה, החיבור למרכז ייצור מוביל בעולם הוא הכרחי וחשוב", מדגישה יאנג. כיום, טאיוואן היא יצרנית עולמית מובילה של רכיבי ומוצרי אלקטרוניקה מתקדמים. תעשיית האלקטרוניקה מחזיקה בנתחי שוק חסרי תקדים: מעל ל-80% מהמחשבים הניידים בעולם מיוצרים בה, 80% מלוחות האם ו-67% מהראוטרים בעולם, כמו גם מותגים בינלאומיים כמו האייפון של חברת Apple, שייצור רכיביו והרכבתו מתבצעים על ידי חברות טאיוואניות. בכל הקשור למוליכים למחצה מתקדמים (Semiconductors), 65% מהשבבים בעולם מיוצרים על ידי חברות טאיוואניות (כאשר TSMC הטאיוואנית היא המובילה העולמית באיכות ודיוק הייצור). לטאיוואן שורה של יצרנים מובילים בתעשיית הגיימינג, מחשוב תעשייתי והרשימה עוד ארוכה. מוצרי האלקטרוניקה הטאיוואניים הם ברמת איכות גבוהה מאוד וביניהם מותגים בינלאומיים ידועים כמו: ASUS ,ADVANTECH, D-link, ACER ,BenQ ועוד. "עוצמה ונוכחות שוק כזו בתחומי האלקטרוניקה והתקשורת הופכת חברות טאיוואניות לשותפות סחר אסטרטגיות לחברות ויבואנים ישראליים", מסבירה יאנג.
טאיוואן היא מדינה יציבה ודמוקרטית, בעלת כלכלה מפותחת מאוד וסביבת עסקים מתקדמת ופתוחה. חברות טאיוואניות פועלות בשוק הבין-לאומי בהצלחה רבה בחמישים השנים האחרונות ובחיפוש מתמיד אחר שותפים נוספים. חשוב לציין שטאיוואן היא המדינה שהתמודדה באופן הטוב ביותר עם מגפת ה- COVID-19, שפרצה מוקדם יותר השנה בווהאן במרחק של פחות מ- 1,000 ק"מ מטאיוואן. נכון להיום, מתחילת השנה מספר המקרים שתועדו בטאיוואן עומד על 740 סך הכל, שבעה מקרי מוות בלבד ויותר מ-200 ימים רצופים ללא מקרה הדבקה מקומי. בשונה מרוב העולם, מגפת הקורונה לא עצרה את טאיוואן אפילו לרגע, הכלכלה והתעשיות ממשיכות לפעול במלוא המרץ והמדינה אף צפויה לרשום שיעור צמיחה של כ- %1.56 ב-2020 - הישג יוצא דופן לעומת כלכלות דומות. אמה יאנג מוסיפה: "בגלל שהמדינה בקושי נפגעה ממגפת הקורונה ופעילותה ממשיכה כרגיל, טאיוואן יכולה להוות גשר לסטארט-אפים ישראליים רבים המעוניינים לחדור לשוק האסייתי. טאיוואן נגישה יותר מסין, היא דמוקרטית, הרגולציה שונה, והשוק שלנו הוא שוק פרטי, שדומה יותר לארצות הברית מאשר לסין".
על מנת להציג את התעשיות הטאיוואניות ואת ההזדמנויות העסקיות בטאיוואן בתקופה זו, TAITRA תערוך אירוע מקצועי מקוון המיועד ליבואנים ישראלים, בו ידובר על הפוטנציאל שבכלכלה הטאיוואנית, ההזדמנויות הקיימות לישראלים והדרכים לעשיית עסקים במדינה. האירוע ייערך ב-22 בדצמבר אליו ניתן להירשם כאן
TAITRA הוא ארגון טאיוואני ללא מטרות רווח הפועל בשווקים הבין-לאומיים בחמישים השנים האחרונות. הארגון פועל באמצעות 63 סניפים ב-35 מדינות ומעסיק כ- 1,400 עובדים. הסניף הישראלי הוא הסניף החדש ביותר של הארגון והוקם באמצע 2019. הארגון פועל לקידום התעשיות הטאיוואניות ובתוך כך מפיק תערוכות בינלאומיות כדוגמת Computex, שנחשבת לתערוכת הטכנולוגיה השנייה בגודלה בעולם ומושכת אליה למעלה מ-100 אלף משתתפים מאלפי חברות בעולם מדי שנה. הארגון שואף לקדם קשרים בין יבואנים ישראלים ליצואנים טאיוואנים במגוון סקטורים ומוצרים לצד יצירת חיבורים בתחומי החדשנות בין חברות טאיוואניות לאקסוסיטם הטכנולוגי בישראל. "משימת הליבה של הסניף הישראלי היא ליצור ערוצים עסקיים בין ישראל לטאיוואן, לבנות שותפויות בנושאי חדשנות וטכנולוגיה ולקדם הזדמנויות סחר", מספרת יאנג.
אירוע מקוון להיכרות עם תעשיית ייצור האלקטרוניקה והתקשורת בטאיוואן וסקירה של הזדמנויות ופלטפורמות עסקיות ייערך ב-22 בדצמבר בשעה 10:00 בבוקר.