חברות לעיצוב ופיתוח מוצרים: האנשים שלוקחים כל המצאה קדימה
לא חשוב אם מדובר בקסדה משוכללת בשדה הקרב או בבר המים שלכם בבית - מאחורי כל מוצר שאנחנו מכירים יש ממציא שמביא את הרעיון הבסיסי ויש חברה לפיתוח מוצר שהופכת אותו למציאות. הכירו את החברות לעיצוב ופיתוח מוצרים שחושפות את מאחורי הקלעים של התחום המרתק בתעשייה

איך מוצר נולד? קודם כל ברעיון במוחו של ממציא. זה יכול להיות סטארטאפיסט, יזם או כל אחד שרואה צורך ומוצא לו פיתרון. לא חשוב אם מדובר בתחום הצבאי, האזרחי או הרפואי, בסופו של דבר התהליך דומה. מתחילים עם רעיון, ממשיכים עם תכנון ואז מגיעים לשלב היישום בפועל.
אלא שכל אחד מהשלבים האלה קריטי להצלחה - וחשוב מאוד להיעזר במומחים. כאלה שמכירים את הדקויות של רישום הפטנטים, שיודעים מה תזוזה או הקטנה של סנטימטר יכולים לעשות להצלחה או כישלון של מוצר.
חברות לעיצוב ופיתוח מוצרים הן שלב קריטי בתהליך - וחלק בלתי נפרד ממנו. אנשי המקצוע שלהן נכנסים לתמונה בשלבים מוקדמים מאוד ויוצאים ממנה רק אחרי שהמוצר המוגמר כבר נמצא על המדף. ובין לבין הם מייעצים, עוזרים, מתכננים ועושים כל מה שצריך כדי לדייק את החלום ההוא למציאות מנצחת.
בכתבה הבאה תכירו חברות לפיתוח ועיצוב מוצר מהבולטות בשוק המקומי והבינלאומי ובהם נקודה, "מרעיון למוצר", Jenko, מ.ע גנור בע"מ ו-בלנדר עיצוב בע"מ:
נקודה: כשרעיון בלתי אפשרי הופך למציאות
אם נבקש מאבנר שדות, הבעלים של חברת הפיתוח נקודה DM, לבחור עבודה אחת ממאות העבודות שעברו במשרדו בשלושת העשורים האחרונים – הוא יתלבט, יתחבט ויבחר לספר את הסיפור שמאחורי תמי 4.
אותו מכשיר שהפך לשם נרדף לבר מים בישראל התחיל לגמרי במקרה. "בשנת 1995 באו אלי עם בקשה – לתכנן בר מים לבתי חולים וקופות חולים", הוא נזכר. "חזרתי אז מלימודי התואר השני שלי באנגליה ונושא הקיימות היה כבר בשיח, ישבתי עם המנכ"ל ואמרתי לו שעם כל הכבוד למכשיר שיושב בחדרי המתנה בבנקים וקופות חולים, יש לנו משהו הרבה יותר גדול ביד. כבר אז חשבתי שלא הגיוני שצריכים לשאוב מים מהבאר כמו פעם, למלא בקבוקים, לשנע אותם לבתים, לבקש מאנשים לאחסן אותם ואז להרים אותם למכשיר ולשבור את הגב".
כעבור כמה שנים החזון ההוא הפך למציאות, כשהתבקש בתחילת שנות ה-2000 להתחיל ולפתח את הטכנולוגיה שתהפוך לימים לבר המים הפופולרי בישראל. "היינו מחלקת הפיתוח של תמי 4", הוא נזכר בנוסטלגיה. "אפיינו את הפרויקטים, פיתחנו אותם והבאנו למוצר הסופי. אני יכול להגיד בגאווה שעד לאחרונה עוד היה אצלי בבית המוצר שפיתחנו לפני 16 שנה ושהמשיך לעבוד באופן מושלם. הפכנו את שוק המים במדינת ישראל: תמי 4 הפכה לשחקן הכי גדול בשוק המים, נרכשה על ידי שטראוס ויצרה גם חיסכון של אלפי טונות של פלסטיק מדי שנה. זו אחת הגאוות הגדולות שלי".
עובדים עם החברות הגדולות בעולם
וזו לא הגאווה היחידה של שדות, שהקים לפני 24 שנים את "נקודה DM" ומאז לא מפסיק לסייע לחברות בחדשנות, בעיצוב, בפיתוח ובליווי הכנסה לייצור. "אנחנו יודעים להיות גוף פיתוח לחברות בארץ ובעולם שאיתן אנחנו מייצרים חדשנות. מחברות כמו סמסונג, האייר, מדטרוניק וענקיות אחרות, שהפרויקטים שעשינו עבורן הם פרויקטים של חדשנות מוצרית, דרך חברות רב לאומיות מבוססות בישראל כגון אלביט, מוביליי, קרדו סטנלי ועד ליווי ותמיכה בסטארטאפים בתחילת דרכם. יש לנו מחלקת הנדסה מאוד חזקה ומחלקת עיצוב מצוינת, והחיבור ביניהן עובד היטב ומביא להישגים גדולים במשולב עם ניסיון רב שנים של ליווי הכנסה לייצור NPI.
"באופן עקרוני אנחנו יודעים לתת מעטפת של One Stop Shop לפרויקטים בתוך חברות או לחברות סטרטאפ שאוהבות להתנהל רזה. אנחנו מהווים בעצם הרחבה של מחלקת הפיתוח שלהם ויודעים לעבוד איתה בגמישות ובאינטגרציה מלאה".
מהם האתגרים הגדולים בעבודה הזאת?
"אנחנו עובדים כרגע על מערכת רפואית שמתלבשת על הראש, זו אחת ההתמחויות הגדולות שלנו. הלקוח הוא סטארט אפ מניו יורק שיש בו הרבה מאוד חוכמה ואנחנו עוזרים להם לאפיין את הפרויקט, להגדיר אותו שיווקית ומוצרית, למצוא את הפרטנרים שרלוונטיים לסגירה או פיתוח חורים טכנולוגיים ולתת להם את כל מה שחסר להם כדי להוציא בסופו של דבר מוצר מנצח. אנחנו מומחים ברמה עולמית בלשים דברים על הראש – לא חשוב אם זה מוצרים צבאיים, אזרחיים או רפואיים. יש לנו בסיס ידע אנטרופומטרי שנאגר במשך שנים, ומומחיות גדולה בכל מה שקשור לרגולציה בתחומים האלה".
ויש גם דברים שנראים בלתי אפשריים?
"פנתה אלינו חברת האייר הסינית, ענקית טכנולוגיה. הבקשה שלהם היתה ייחודית – הם רצו שנעזור להם למצוא סיבה טובה למכור לסינים מקרר שני בבית. עשינו מחקרי עומק, למדנו את השוק הסיני ואת אופי האירוח שלהם, פיתחנו קונספטים ובסופו של דבר פיצחנו את זה. אני יכול להגיד בגאווה שהם מכרו כבר הרבה מאוד מקררים שעזרנו להם לפתח. לסמסונג, חברה גדולה אחרת, בנינו פלטפורמות למקררי יין חכמים שנשיא החברה הציג כפרויקט ה-IOT המוצלח ביותר שלהם ל-2015. כשאנחנו מבטיחים משהו אנחנו נעשה הכל כדי לקיים אותו, ונדיר שאנחנו לא מספקים".
קשה לפספס את העבודות של שדות, הן פשוט נמצאות בכל מקום. "מכיר את עמדות ההטענה של בטר פלייס? זה היה פיתוח שלנו", מתגאה שדות. "במשך עשור אחת העמדות האלה עמדה ותפקדה ללא תקלות. זה לא טריוויאלי בכלל לייצר מוצר שנמצא בסביבת חוץ ליד הים ושורד ומתפקד ללא תקלות כל כך הרבה שנים. מעבר לזה, כל הפלטפורמה הדיגיטלית של הטלוויזיה החכמה של סמסונג עבור השוק ההודי, שחלקים ממנה מוטמעים במקומות אחרים בעולם, נוצרה כנגזרת מפרויקט מאוד עמוק שלנו שיצר את הפלטפורמה לטלוויזיה החכמה שלהם".
איך אתה מסביר את זה שחברות ענק מהעולם מגיעות דווקא לחברה מישראל?
"נוצרה סביבנו היהודים הילה, שכנראה יש לה בסיס, שכשיש בעיה שדורשת חשיבה אחרת באים אלינו. יש לנו כנראה DNA ייחודי כיהודים וישראלים, יכולת אינטגרציה ומוכנות לקחת סיכונים. לשמחתי לא נכשלנו עדיין, וחוסר הפחד הזה מאפשר לנו לייצר דברים חדשניים עם חשיבה מחוץ לקופסה".
נקודה די אם
טלפון: 03-5163766
למייל של חברת נקודה
------------------------------------------------
"מרעיון למוצר": חוד החנית בעיצוב מוצרים
מהמוצר הראשון שפיתחה, במשרד מאולתר בפארק התעשייה תפן שבצפון, ועד היום כשהיא מנהלת חברה עם שתי שלוחות בצפון ובמרכז, אירית פרג'ון רולדאו לא נחה לרגע. לפני 25 שנה הקימה את "מרעיון למוצר" ועם השנים הפכה אותה לשם דבר בתחום. לא לחינם החברה בבעלותה הפכה לחוד החנית בעיצוב ופיתוח מוצרים בארץ ובעולם – עם ניסיון נצבר יקר מפז של עבודה מול צוותי פיתוח בחברות שונות.
מוצרים רפואיים שעוצבו בחברה משווקים כיום בעולם על ידי ענקית השיווק Kimberly-Clark, וברשימת הפרויקטים שלה ניתן למצוא חברות ענק כמו פיצה האט,Manfortto האיטלקית, ו- Rotho השווייצרית. לצד ניהול החברה , פרג'ון רולדאו משמשת גם כיועצת ומרצה של משרד הכלכלה ובמסגרת תרומתה לקהילה היא מדריכה נוער בפיתוח מוצרים. "עיצוב תעשייתי נועז יכול להתקיים רק מתוך הבנת תהליכי הייצור", מסבירה פרג'ון רולדאו את משנתה בתחום. "תוכל להגיע עד קצה גבול היכולת של טכנולוגיית הייצור אבל לא לעבור אותו. עיצוב תעשייתי ופיתוח המנותקים מייצור עלולים להרוג מוצר".
מעורבים בכל השלבים בדרך
כדי להבין את סוד ההצלחה של "מרעיון למוצר" צריך להכיר את אירית, הבעלים – אישה שלא נותנת לשום דבר לעצור אותה. לאחר שסיימה את לימודי עיצוב המוצר בבצלאל וזכתה בפרס "גלס" לעיצוב, היא קבעה לעצמה יעד שאפתני - לראות בכל יום מוצרים שלקחה חלק בפיתוח שלהם על המדפים.
"אמרתי לעצמי שאני צריכה ללמוד את כל שרשרת הפיתוח, מהרעיון ועד למוצר, ולכן המשכתי ללימודי תעשייה ופלסטיקה בפרויקט של סטף ורטהיימר שהוא גם גאון תעשייה וגם ציוני מובהק. קיבלתי שם כלים שאני משתמשת בהם עד היום. משם המשכתי לאוניברסיטת תל אביב כדי ללמוד החדרה של מוצרים רפואיים לשוק".
אחרי שסיימה את התיאוריה היא עברה לפרקטיקה והקימה את "מרעיון למוצר" שפועלת בשתי שלוחות: האחת במגדלי עזריאלי בתל אביב והשנייה בגליל. "חשוב לזכור שהמפגש הראשון של כל אחד מאיתנו עם המוצר הוא דרך העיצוב שלו", היא אומרת. "אם המוצר ברור, אינטואיטיבי לשימוש ועונה על צורכי הלקוח – יש כאן הצלחה. החברה שלנו משתלבת כבר בשלבים המאוד ראשוניים של פיתוח המוצר. אנחנו מצטרפים לצוותי הפיתוח ושותפים בשלבי האפיון הראשונים והמאוד קריטיים ומכריעים של המוצר".
מהו היתרון בעבודת הצוות?
"כל מי שעובד איתי הוא איש צוות ומקצוען בתחומו. אחרי שמוגדר אפיון המוצר ,אנחנו מעצבים, מתכננים, בונים את האבטיפוס ומגישים את תיק המוצר לייצור. במידה שמדובר בחברת פיתוח אנחנו משתלבים בתוך המנגנון שלה, ואם מדובר בלקוח שבא עם רעיון, אנחנו נעשה הכל בעבורו".
לדבריה, "רכשנו ניסיון רב בהשתלבות בתוך צוותי פיתוח. חברות הפיתוח עוסקות בתחומים שונים, ולרבות מהן אין מעצבי מוצר, מתכננים מכניים, אנשי הנדסת אנוש ובוני מודלים. אנחנו מצטרפים אל צוותי הפיתוח, לומדים אותם, לומדים את המוצר ועובדים יחד".
מה אני, כבעל רעיון, צריך לדעת לפני שאני פונה אלייך?
"צריך להבין את התהליך ומהו היקף העבודה הנדרש כאן. בפרויקטים של יזמים או של חברות סטארט-אפ אנחנו מתחילים בשיחת הסבר שבה אנחנו פורשים בפני הלקוח את התהליך ואת המשמעות שלו. פרסמנו עשרות מאמרים בנושאים הנוגעים לפיתוח מוצר שניתן לעיין בהם באתר החברה, ממדריך לסקר פטנטים חינמי ראשוני דרך הסבר על עיצוב ופיתוח ועד לאופציות מימון לפרויקטים".
קראתי את המאמרים והגעתי אלייך. איך נראה התהליך כעת?
"השלב הראשון הוא מחקר עם צוות גדול ככל הניתן, שם נגדיר את גבולות הגזרה של הפרויקט. בסיום האפיון מתחילה עבודת העיצוב, התכנון ההנדסי, הנדסת האנוש , טיפול בחווית המשתמש בניית המודלים והכנת תיק המוצר לייצור .
"הלקוח מעורב בכל השלבים. אנחנו מציגים את ההתפתחות של הפרויקט בהדמיות ממוחשבות (שהן ציורי מחשב שנראים כמו צילומי מוצר ממש) ובאמצעות מודלים פיזיים המיוצרים ממדפסות תלת ממד או עיבוד שבבי. העבודה שלנו כוללת לא מעט התחבטויות, ואין כמעט מצב שיש תשובה אחת. לכן אנחנו עובדים יחד, בסינרגיה, כך שאין ניתוק בין עבודת המעצב למתכנן המכני, בונה האבטיפוס והיצרן.
"הניסיון שלנו מראה שמיזוג ביניהם מביא למוצר אופטימלי. אנחנו מעצבים בעיקר מוצרים המתאימים לייצור בסדרות בינוניות וגדולות, בטכנולוגיות ייצור שונות. אנחנו שותפים של חברה המייצרת ומרכיבה מוצרים עתירי חלקים בסין ובאירופה, וחברה המייצרת בהדפסות תלת ממד מוצרים מטיטניום ואלומיניום. אלו אופציות מצוינות ללקוחות להמשיך איתנו עד הייצור."
"אחת ההתמחויות הבולטות של "מרעיון למוצר" היא התחום הרפואי, ושם גם נמצא אחד המוצרים המשמש דוגמא טובה לאופי עבודת הצוות שלנו במאמץ לתת מענה לשלל הצרכים של הלקוח, במקרה זה הלקוחה". אומרת פרג'ון רולדאו. ""Tipi" של חברתConTipi ,הוא מכשיר למניעת צניחת הרחם ובריחת שתן שנמכר ומשווק בעולם על ידי Kimberly-Clark".
"המוצר היה אתגר מורכב גם ברמת הצורך הרגשי של המשתמשת. מצאנו יחד, עם צוות הפיתוח של הלקוח, פתרון המדגיש את איכות החיים של המטופלת ולא את החולי והפגיעות בנשיות".
לסיכום, השילוב בין צוות פיתוח טוב והבנה של צרכי המשתמש, מוליד מוצרים המתרגמים את הצרכים הללו לחומר. כך ה"רעיון" הופך ל-"מוצר" נוח, נגיש ואינטואיטיבי וצוות הסטודיו מלווה את הלקוח בכל שלב מהדרך.
מרעיון למוצר
טלפון: 077-2050494
דף מאמרים באתר עם עשרות מאמרים>>>
דף מוצרים רפואיים "Tipi" של חברת ConTipi>>>
-------------------------------------------
מ.ע גנור בע"מ DSE: עיצוב ופיתוח מוצרים
כמעט לכל מקום שאליו תפנו את מבטכם, לבטח תיתקלו במוצר שפיתח ועיצב מיקי גנור, הבעלים של חברת DSE (מאז 1972), מצעצועים ועד ציוד אזרחי, צבאי, רפואי וקוסמטי. רשימה חלקית: מקררים, מזגנים, כיסאות פלסטיק של כתר, מוצרים להשקיה, מוצצים לתינוקות, שמפו, פילינג בלייזר ותכשירי קוסמטיקה בכלל, סקנרים לפגים, מודמים לחברות אלקטרוניקה, דיסק און קי, מכשיר לביופסיה, מכשירי טלפון, טלפונים צבאיים, טלפונים ציבוריים, משחקים לילדים, ציוד לחיילי צבא ארצות הברית, סירות, מתקנים שונים לטייסים ועוד.
כיצד שומרים על הצלחה יציבה ומייצרים מוצרים שימושיים ומדויקים, רובם בייצור המוני, במשך 50 שנה? כדי להבין זאת עליכם להכיר את מיקי, מעצב ומפתח עם אישיות מיוחדת ופילוסופיה מקצועית שמבוססת על אינטואיציות מחודדות, ניסיון עתיר ידע ותובנות ומוח שקודח יומם וליל בתשוקה בלתי נדלית למקצוע, לעשייה ולחיים.
שיעור מס' 1: ללמוד מהניסיון, לסמוך על האינטואיציות
אין תחליף לניסיון שמקנה ידע שלא היית לומד בשום אוניברסיטה, וכדי ללמוד את השיעורים הללו דרוש ראש על הכתפיים, לב במקום הנכון, ידיים טובות, סקרנות אין קץ, אגו בשליטה ואינטואיציות בריאות. מיקי גנור ניחן בכל אלה. לא פעם מגיעים אליו לקוחות חדשים עם רעיונות למוצרים שכבר עיצב בעבר, מקצתם מוצגים לראווה במשרד שפתח בגלגולו הנוכחי באבן יהודה.
את הכניסה לעולם העיצוב התחיל מיקי גנור בבצלאל, ולאחר שנה עזב לארצות הברית, שם סיים בהצטיינות את התואר בעיצוב ב-TIT בשיקגו, אילינוי. ניסיונו מאז ועד היום מאפשר לו לראות בעיני רוחו את התוצאה הסופית כבר בשלב הרעיון ולצפות את הבעיות האפשריות, והאינטואיציות שלו מאפשרות לו לקרוא בין השורות ולראות את התמונה השלמה על כל מורכבות שלביה.
שיעור מס' 2: להבין שמעצב הוא אמנם מפתח אבל לא מתכנן
במשרדה של חברת DSE עובדים כתף אל כתף חמישה מעצבים וארבעה מתכננים כולל גנור עצמו, הכוללים גם את בתו שמתמחה בגרפיקה וגם את בנו, מעצב מוצר ובעל תואר במינהל עסקים ומערכות מידע, שאחראי גם על הקשר עם סין, אימפריית הייצור ההמוני (Mass Production). בד בבד הוא מעסיק אנשי מקצוע שמתמחים בהיבט התכנוני בתחומים שונים: מתכננים לפלסטיק, מתכת, רובוטיקה, אלקטרוניקה ונוספים.
"אני מבדיל בין התחומים", הוא מסביר, "ומעסיק את מי שאני חושב שהוא הכי טוב בתחום מסוים. למשל, מתכננים למתכת או מכניקה עדינה. אני לא מאמין שמעצב מסוגל לעשות תכנון סופי. מתכנן צריך להיות מהנדס ולדעת את הנדסת החומרים, אילו עוביים לשים – הוא צריך להיות בקיא בהרבה פרמטרים חוץ מאשר בשרטוט עצמו".
בעבר החזיקה החברה גם בית מלאכה לבניית אבות טיפוס שנוצרו בעבודת יד אומן. "גם אם הייתי צריך לתכנן דגם של מטוס הייתי עושה מאסטר, תבנית, ומוציא ממנה יחידות עם כל הפצצות", הוא מספר. "היום הכל השתנה – יש מכונות D3 שיודעות לקחת את הקבצים שאנחנו מתכננים ולהכין מהם דגמים לפי הקבצים".
איך עובד התהליך במוצרים שאתם ממציאים?
"אנחנו ממציאים, המוצר נרשם על שמנו, ואני נותן לחברה את הזכות לייצר את המוצר. בהמשך אנחנו מלווים את המוצר בבדיקות ובהתאמות עד הגעתו לשוק. אנחנו נותנים את השירות מלימוד הנושא, עיצוב והגשת סקיצות, עם פרספקטיבה לייצור המוני. יש מוצרים שמכרנו ביותר מחמישה מיליון עותקים בארצות הברית, באירופה וביפן".
שיעור מס' 3: צעצועים זה לא משחק ילדים
אתה יכול לעצב בימבה לילדים רכים בשנים שתיראה מבטיחה על הדף ויפהפייה במציאות, וכעבור שבוע תתפרק. תשאלו את מיקי גנור, שחווה את תחושת הכישלון בתחילת דרכו והבין שגם בתחום הזה, צעצועים הם לא משחק ילדים, וכדי לייצר אותם דרוש אוסף מיומנויות, כולל התאמת מחיר המוצר לכיס של הצרכן.
לדבריו, הצעצועים הם עולם בפני עצמו, שבו בין השאר נדרש מפתח המוצר לעמוד בתקנים מחמירים, נוסף על ההתאמות למשתמש עצמו, כלומר לילד. במילים אחרות: המוצר צריך לעבוד וגם להיות בטוח, עמיד בפני שחיקה, מרשים ויזואלית ובמחירים הגיוניים.
"אני ממציא צעצועים יותר מ-40 שנה, זו אחת האהבות הגדולות שלי", מגלה מיקי, שחתום על לא מעט הצלחות בתחום שזכו למיליוני רוכשים ברחבי העולם.
שיעור מס' 4: העיצוב בעיני המתבונן (או: שקר הסגידה ליופי על חשבון האיכות)
מיקי מאמין שהעיצוב הוא בעיני המתבונן, וכי ההצלחה נובעת בין השאר מהתמקדות בפונקציונליות ובטיב המוצר לפני שבכלל מדברים על עיצוב. הוא מסביר כי העיצוב מושפע מטכנולוגיה, ולדבריו "מעצב טוב רואה את כל התהליך בפיתוח מוצר, ואני אישית מחזיק בפילוסופיה שלמדתי בארצות הברית, שלפיה לפני העיצוב, המוצר קודם כל צריך להיות טוב, שישרת את המטרה, שלא יתקלקל. זה אומר לקחת בחשבון הנדסת אנוש, כאשר בסופו של תהליך המוצר יהיה מעוצב ברמה הגבוהה ביותר".
המחשבה שמיקי וצוותו משקיעים בכל פרט, היסודיות והרצינות, כל אלה ניכרים במוצרים שעיצבו ופיתחו, שמשרתים אותנו בנאמנות לאורך זמן.
"אני לא רוצה לזכות בפרסים", הוא מסכם, "אני רוצה שישירו את השירים שלי".
מ.ע גנור בע"מ DSE:
טלפון: 0548058436
------------------------------------------------
Jenko: הופכים חלומות למציאות
כבר בשיחה הראשונה עם אנשי המקצוע של חברת Jenko מרגישים אנרגיות ותשוקה ששייכות לחברה צעירה. התחושה היא שהם יושבים סביב השולחן איתך ולא מולך. עבורם זה חלק מה-DNA של החברה העוסקת בפיתוח ובתכנון מוצרים בהתאמה לצרכים המשתנים של לקוחותיה הרבים.
אל המשרדים שלהם מגיעים יזמי טכנולוגיה, רפואה, אלקטרוניקה, צבא ותחומים רבים נוספים שלהם דבר אחד במשותף – יש להם רעיון מנצח שיכול להפוך למוצר שישנה את השוק.
"אנחנו מבינים שיש בצד השני אנשים עם חלום גדול, והתפקיד שלנו הוא לתת להם את כל האמצעים להגשים אותו", אומר עמית איתן גדסי, סמנכ"ל התפעול בחברה. "לכן אנחנו ממש מתייחסים אליהם כאל בני משפחה שלנו. אנחנו יושבים ליד הלקוח ולא מולו. הטלפונים שלנו זמינים להם 24 שעות ביממה, מוכנים לכל משבר או אתגר. אנחנו חברה צעירה ורעבה שמוכנה לעבוד מסביב לשעון ולקדם כל פרויקט עבור כל לקוח בכל זמן".
חברת בוטיק עם יחס אישי
יבגני קונסטנטינובסקי, מנכ"ל ובעלי החברה ועמית איתן גדסי הכירו לפני שנים ארוכות, גילו שהם משלימים זה את זה ושעם כל הכלים והידע שרכשו בדרך הם יכולים לתת שירות שלא ניתן למצוא בחברות אחרות בשוק. "אנחנו חברת בוטיק", מבהירים השניים. "זה אומר שאנחנו לא מקבלים כל פרויקט אלא בוחרים את הלקוחות בדיוק באותה המידה שבה הם בוחרים בנו, כך שיש התאמה מושלמת ונקודת הפתיחה מצוינת לטובת פיתוח המוצר. מפה אנחנו יכולים לתת לכל אחד מהם יחס VIP".
המומחיות של חברת Jenko היא בהיותה One stop shop עבור היזמים הפרטיים והחברות שמגיעות אליה, החל בשלב הליווי והייעוץ, תכנון ובניית האבטיפוס, דרך הרישום ועריכת הפטנט, בקרת האיכות, סיוע באיתור משקיעים ועד לניהול קו הייצור, אנחנו מבצעים הכל עבורם!
"קודם כל, הלקוח שמגיע אלינו מקבל פגישת ייעוץ של שעה ללא עלות", מבהיר קונסטנטינובסקי. "שם אנחנו עורכים סיעור מוחות משותף ורק אז מתקדמים לשלב הבא. אנחנו עובדים מהר, אבל בצורה מאוד יסודית. כמו שקבלן שבנה המון מבנים לא ישר הולך לבנות את הבניין, משום שאם מגלים טעויות בבנייה, התיקונים עולים כסף רב. לכן בתחילת כל פרויקט יושב אדריכל, משרטט ומחשב, ורק אחרי שרואים שיש כדאיות לדגם הולכים לבנייה עצמה. בצורת העבודה הזאת מונעים טעויות שיכולות לעלות הרבה כסף ללקוח.
איתן גדסי מבהיר: "כל התהליך שלנו נכתב בדם. אנחנו לוקחים את הלקוח יד ביד בדרך הבטוחה, בלי הפתעות. אנחנו אוהבים להוריד את רמת הסיכון ללקוח על ידי תיאום ציפיות, ובצורה הזאת לשמור על שביעות רצון הלקוח ולחסוך לו כסף שיהיה הכרחי לשלבים הבאים כמו פטנטים, תוכנית עסקית, המשך פיתוח".
חלק קטן מהמוצרים שעברו אצל השניים ניתן למצוא באתר של Jenko, ורבים מהם נולדו כרעיון גולמי בראש של ישראלים פורצי דרך. לאחר הפגישה הראשונית הרעיון הפך למציאות. "היו חברות מכשור רפואי שנתקעו עם המוצר שלהם, הגיעו אלינו ופתרנו להם את הבעיה", מסביר קונסטנטינובסקי. "יזמים, מהנדסים ומתמטיקאים אשר נתקעו עם בעיה טכנולוגית שלא מצאו לה פתרון – מצאנו להם פתרון יצירתי ויוצא דופן. תהליך כזה יכול להימשך חודשיים ויכול גם שנה, אבל חשוב שיהיה יסודי ושיעסקו בו אנשים שבאים באמת לטובת היזם ולא רק לטובת שורת הרווח שלהם".
"הרבה פעמים היזם מגיע אלינו עם צורך שהוא זיהה מעולמות התוכן שהוא חווה – אנחנו כבר נבין מבחינה טכנולוגית, עיצובית, פיננסית ושיווקית מה נכון ואיך נכון לעשות את זה. הוא רק צריך להגיד לנו לאן הוא רוצה להגיע ואנו כבר נסביר לו איך להגיע לשם. רק בשנה החולפת הגשנו עבור לקוחותינו 13 פטנטים בעבודה משותפת עם משרד עורכי הפטנטים 'לוצאטו את לוצאטו', לקחנו את הרעיונות של הלקוח ופיתחנו להם טכנולוגיה שנרשמה כפטנט ייחודי", אומר גדסי.
קונסטנטינובסקי מוסיף: "לעתים מגיעים אלינו לקוחות שכבר בדקו בחברות אחרות, עשו מחקרים ורק יצאו מבולבלים והתעייפו מכל התהליך. פעמים רבות אנחנו מצליחים להבין את הלקוח ולעשות לו סדר בראש. זה מתבטא בזה שאחרי השיחה איתנו הם אומרים שסוף כל סוף מישהו מבין אותם. בינינו, זאת המחמאה הכי גדולה שלקוח יכול להגיד לך. אנחנו ממש רואים איך העיניים נפתחות ללקוחות והחיוך נמרח לו על הפנים. כנראה שהם פשוט רואים מולם מישהו שמצליח לראות את מה שהם רק מדמיינים".
ולסיום, יש להם גם מוטו שהולך איתם לאורך כל הדרך.
"וולט דיסני אמר פעם:
If you can dream it'
' You can do it
אנחנו אומרים:
If you can dream it'
We can do it for you'".
Jenko – הבית החם ליזמים
טלפונים: 051-2828021, 073-3277695
---------------------------------------------
בלנדר עיצוב בע"מ: ללקוח נותר רק להביא את הרעיון
עינב גילת ודן מנועים הם מעצבים ושותפים בחברת בלנדר עיצוב בע"מ, חברת בוטיק מנוסה לעיצוב תעשייתי בלב תל אביב – מקום של יצירה, מחשבה מקורית ועשייה אחרת, מדויקת ונכונה. דרכי השניים הצטלבו בשנת 2000, ומאז הפכו לדרך אחת משותפת. "אנו מביאים עמנו שילוב מנצח של עוצמה, תשוקה, חזון ויזואלי יוצא דופן וסטנדרטים גבוהים של מקצועיות, איכות ושירות", הם מספרים.
השניים מאמינים בליווי הלקוח כשותפים מלאים בתהליך פיתוח המוצר. 20 שנות ניסיון הביאו את בלנדר לנקודה שבה הם יודעים לכוון את הלקוח לתהליך יסודי, יעיל וממוקד המביא לתוצאות מנצחות, זאת על ידי ניסיון בפיתוח מאות מוצרים מכלל תחומי התעשייה והתמחות בהייטק, מוצרים רפואיים, מוצרים צבאיים, מוצרי צריכה, תעשייה ועוד. "תחילתו של פרויקט מתחיל בסופו", אומרת עינב. "כלומר, אנו בבלנדר מביטים מעבר לאופק אל המוצר הסופי: בוחנים את קהל היעד, טכנולוגיות ייצור, כמויות, מתחרים, מחיר מטרה, שימושיות וערוצי שיווק, ורק לאחר מכן נתחיל את תהליך העיצוב".
עינב ודן מכירים ועובדים יחדיו כבר 20 שנה. "בבלנדר רצינו להעניק ללקוחותינו Turn key solution משלב הרעיון ועד הייצור. בתהליך עצמו אנו מדייקים את הקונספט, ממשיכים למחקר ופיתוח, עיצוב, הנדסה, הפקת אבות טיפוס ועד לייצור המוני", אומרת עינב. "בדרך אנו רותמים את הקשרים המקצועיים שיש לנו עם ספקים בארץ ובחו"ל לטובת הלקוח וקידום הפרויקט".
דן: "השוק הישראלי מתאפיין בתמהיל לקוחות מגוון אשר כולל חברות גדולות, סטרטאפים ויזמים פרטיים, אך עם זאת המכנה המשותף מתאפיין בקצב עבודה אינטנסיבי וללא פשרות. אצל רוב לקוחותינו אנו מהווים מעין מחלקת עיצוב חיצונית אשר משתלבת ונותנת תמיכה לכלל הצוות בחברה העוסק בפיתוח המוצר וכמו כן ליווי צמוד למנהל הפרויקט".
תהליך יעיל, ממוקד וחסכוני ללקוח
רשימת הלקוחות של בלנדר עיצוב בע"מ ארוכה ומגוונת, וכוללת בין השאר את מוטורולה, Verint ,Audio Codes, קוקה קולה, עיריית תל אביב, RAD, Ceragon, התעשייה האווירית, כלמוביל וסלקום – והרשימה עוד ארוכה. "מודל העבודה שלנו כולל ניתוח מעמיק של צורכי הלקוח וקהל היעד, אפיון המוצר, שימוש מושכל בטכנולוגיה חדשנית ויישומה בתהליך העיצוב תוך שימוש במתודולוגיית עבודה מתקדמות. אנחנו אוהבים את העבודה שלנו מאוד ולא נותנים לשנים, לניסיון ולשגרה לשעמם אותנו. אנחנו ממציאים את עצמנו בכל פעם מחדש ומתייחסים לכל פרויקט כמו היה הראשון והיחיד".
כשאנחנו מבקשים מהם לבחור לקוח מיתולוגי אחד, שניהם בוחרים ביחד בפרויקט "תל אופן" ששינה את התחבורה השיתופית בישראל. "השתלבנו בתהליך כסטודיו לעיצוב ומתכנני המארזים של עמדות העגינה ויצאנו לדרך משותפת עם חברות שהתמחו באלקטרוניקה, בקרה ומחשוב", מספר דן. "היינו חלק מצוות גדול כשתחום העיצוב התעשייתי ותכנון המארז היה באחריותנו. כשהתחלנו את הפרויקט, כל תחום האופניים השיתופיים בעולם היה בחיתוליו וזה היה אתגר לא קטן אבל מאוד מעניין וגם מוצלח בסופו של דבר".
איך הופכים רעיון למוצר?
עינב: "כדי שהרעיון יוכל להפוך למוצר וכדי לקבל מושג אמיתי על מידת החדשנות שבו, צריך לחקור מי קהל היעד, לנתח את השימושיות שלו, לבחון את המוצרים המתחרים, את סוגי המשתמשים וסביבת העבודה, לבדוק מהם המאפיינים הפיזיים של הפלטפורמה, התקנים, ללמוד את תרבות משתמשים", אומרת עינב. "אבל בסופו של דבר לא צריך לדעת הרבה – יש לך רעיון? תרים לנו טלפון ואנחנו כבר נשאל את השאלות וננחה אותך. תבוא רק עם הרעיון, אנחנו כבר נביא את הידע".
בלנדר עיצוב בע"מ
טלפון: 054-9982525
למייל של חברת בלנדר