הושגו הסכמות בין אגד לוועד העובדים - ושיבושי התנועה בירושלים בוטלו
לפי ההסכמות, העובדים יוכלו לבחור סידור עבודה, ותהיה להם השפעה ישירה על משכורתם ועל תנאי הפרמיה שיקבלו ■ במקביל, תתבצע בדיקה פרטנית לגבי עובדים שמשכורתם נפגעה משיטת חישוב הפרמיה החדשה

בית הדין לעבודה בירושלים אישר הבוקר (שני) את ההסכמות בין ועד עובדי אגד וההסתדרות לבין הנהלת החברה, שהתקבלו בלילה, בנוגע לשיטת חישוב הפרמיה. השיבושים שתוכננו הבוקר בתנועת האוטובוסים בירושלים לא התרחשו.
הוסכם שהעובדים יוכלו לבחור סידורי עבודה, ותהיה להם השפעה ישירה על משכורתם ועל תנאי הפרמיה שיקבלו. במקביל, תתבצע בדיקה פרטנית לגבי עובדים שמשכורתם נפגעה באופן משמעותי.
סוכם בין הצדדים שב-25 בחודש יוכלו הנהגים לבחור סידורי עבודה חדשים, שמידת דרגת הקושי שלהם תשפיע על גובה ההטבה שיקבלו. נהגי החברה יבחרו סידורי עבודה על פי הוותק ורצונם - וההנהלה תקבל את בקשתם תוך בחינה מחודשת של כל נהג וכיצד מושפע משיטת העידוד החדשה.
בנוסף, סוכם שנהגים שנפגעו בשכרם בספטמבר ביותר מ-1,000 שקל יוכלו לקבל הלוואה חד פעמית של 1,000 שקל בהחזר של עד שישה תשלומים.
הבוקר תוכננו על ידי הוועד וההסתדרות שיבושים בתנועת האוטובוסים בירושלים ב-09:00-06:00, בעקבות הכרזת ועד עובדי אגד וההסתדרות על סכסוך עבודה. ההחלטה על הסכסוך התקבלה על ידי ההסתדרות בעקבות שינויים שהחליטה אגד לערוך בתחשיבי שכר העידוד (פרמיה) של הנהגים - תמריץ כספי שניתן לנהגים בנוסף למשכורת - שנכנסו לתוקף לפני כחודש.
גובה תוספת זו נקבע בשיטה חדשה, שעליה הוסכםבהסכם הקיבוצי מאפריל 2018,על פי פרמטרים שונים: מספר הנסיעות שמבצע הנהג, מספר התלונות נגדו מהציבור, מספר התאונות, מספר הנוסעים ועוד. לטענת ההסתדרות, משמעות השינוי היא קיצוץ של עד 3,000 שקל בשכר החודשי של מרבית הנהגים בחברה.
ההכרזה על סכסוך העבודה הפתיעה בכירים בחברה. לדבריהם, ההסכמות על השיטה החדשה נעשו בתיאום עם ההסתדרות והוועד. "אנחנו עובדים על היישום ביחד מ-2018, וההסתדרות היתה שותפה בהליכי ההסברה של השיטה החדשה", אמר מקור באגד.
לדבריו, גם לפני השינוי ניתן שכר עידוד, אך על פי קריטריונים מיושנים יותר, שפחות קשורים למאמץ הנהג. מנגד, לפי יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, אבי אדרי, ועד העובדים וההסתדרות פעלו מול הנהלת אגד כדי להחזיר את המצב לקדמותו ולפתוח בהליך הידברות לבחינת הנושא, אבל החברה סירבה לשתף פעולה והתבצרה בעמדותיה. אדרי טען כי בין ההחלטה ליישום, משהו נפל בין הכיסאות, ולא צפו את הפגיעה בפועל בעובדים רבים כתוצאה מהחישוב החדש.
ההסכם הקיבוצי, שנכנס לתוקף בנובמבר ומתבטא בתלוש האחרון, חל על 4,000 עובדים שכירים. רובם נחשבים ל"דור ב" (70%), לעומת עובדי "דור א" (30%) שתנאיהם טובים יותר. לטענת אדרי, הפגיעה אינה מתפלגת באופן שונה בין אלה. בנוסף עובדים באגד 1,200 נהגים שהם חברי אגד ובעלי מניות, ואינם חלק מההסכם.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

פתאום ההשקעות הכי חמות צונחות: נפט, סחורות, תשואות – למה זה קורה?

"הבית שלי בגד בי": תל אביבית שעוזבת אחרי שלושה עשורים מגלה מה שבר אותה

"חייתי במסיבה תמידית, אבל זה היה כלוב מזהב. עבודה חסרת משמעות"
פקק האוניות מול נמלי ישראל דועך והולך, ולא מהסיבות הנכונות
תגובות
על סדר היום
מדדים של קסם
כתבות שאולי פספסתם

"אפשר להרוויח 30-20 אלף שקל בחודש מעבר למשכורת": איזה עסק הכי רווחי - פלאפל, פיצה, סושי או שווארמה?
